Doggblogg - om ett hundliv

Senaste inläggen

Av Lydia - 25 september 2015 22:00

Jag har ju glömt att berätta att Lydia och matte har kommit igång med sökträningen igen efter sommaren. Och förra lördagen var husse och jag med. Jag hjälpte till att valla rutan och husse passade på att filma lite när det var Lydias tur att leta rätt på figuranter.

För er som inte varit med på sökträning någon gång kan jag förklara att matte skickar ut Lydia från stigen, omväxlande åt vänster och höger. Lydia ska springa rakt ut i cirka 50 meter dit matte pekar, och om hon hittar en människa ska hon skälla ut den stackaren tills matte kommer. Då får hon korv (Lydia alltså, inte matte). (Matte och de andra tvåbenta brukar få belöning efteråt, i form av fika).

Här har ni filmen som husse tog:
Som ni ser tyckte Lydia det var helkul med skogsarbete!

Vi har haft skogsarbete på vår tomt också i veckan. Två gubbar var här och tog ner flera träd.

 

Så här såg det ut när toppen på vår asp kapades. 

 

Nu finns det massor av ved.

 

Och lite för husse att roa sig med. Ved är bra, för den värmer två gånger. både när den ska huggas, och när den eldas!

 

Han har redan påbörjat klyvningsarbetet.


Jag undrar vad rådjuren ska tycka, när träden hos oss har decimerats. De gillar ju att hålla till på vår baksida.

 

Den här geten med kid fotade husse i förra veckan. Normalt brukar kiden vara större så här års. Den här geten har ett kid till, som är ännu mindre. Och härom kvällen höll Lydia och jag nästan på att skrämma slag på minstingen.

Vi skulle gå ut på vår vanliga runda, före läggdags, när vi upptäckte kidet som hade tagit sig in i vår lilla inhägnad på framsidan. Vi stormskällde och rådjursungen blev alldeles skräckslagen. Den sprang runt och försökte ta sig ut, men lyckades inte. Då tog matte och gick iväg med mig och Lydia och så fick husse försöka lotsa ut den lille. Det gick till slut. Staketet (kompostgaller) är bara 70 centimeter, men det var tydligen för högt för den lille.

ANNONS
Av Lydia - 22 september 2015 21:40

Nu ska ni få ser hur härligt det är på Norsta Auren på Fårö.

 

Rolle och Ressu hade tagit med oss till sin favoritstrand. Och den är låååång. Och privat. I alla fall så var det bara vi där.

 

Och långgrunt. det passar bra för Lydia som inte gillar att simma. Och här blev hon blöt i alla fall, av vågorna.

 

Här är det jag som njuter av de skummande Östersjöböljorna.

 

Och Ressu, som vanligt mest våghalsig!

 


Rolle gillar också att plaska runt i det blöta.

 

Tvåbeningarna kastade pinnar, som vi tävlade om att hitta.

 

Ressu var oftast den som snabbast kastade sig i vågorna

 

Inte så klädsamt för frisyren, men kul!

 

Ressu gör ännu en rusch

 

Här är det jag som, för en gångs skull, hittat pinnen. Det är inte så lätt för en som är gammal och skumögd att hitta rätt i skummet.

 

Här försöker Lydia sno en pinne som jag hittat

 

I bland var Rolle snabbast

 

Men oftast var det nog Ressu

 

Här har pinnen hamnat under vattnet

 

Yeah, den är bärgad

 

Raskt in till stranden med bytet. Men hallå! Vem släckte solen?

 

Lydia och jag spanar lite mer försiktigt

 

Ressu hittade den!

 

Var är pinnuslingen?

 

Ressu igen!

 

Lydia vill försöka sno den!

 

Men Ressu vill nog behålla den en stund till

 

Ressu snabbast igen

 

Men det kommer nya pinnar

 

Det är kul att springa i sanden också

 

Rolle - The flying meatball

 

Man kan göra annat i sanden också. Rulla sig, eller uträtta sina behov...!

 

Det är inte bara sandstrand på Norsta Auren. Ibland är det stora stenar och klippor också.

 

Eller små fina stenar.

 

Eller musselskal. 

 

De är jättehärliga att rulla sig i

 

Skalen fastnar i pälsen, men sitter inte kvar så länge


När vi hade badat så länge som vi ville - och det var ganska länge - började vi gå tillbaka till Fårö fyr där vi hade ställt bilarna. Och där, döm om min lycka, där luktade det rabbis!

Jag for i väg in i buskarna på jakt efter rabbisar (kaniner) och hade nästan hunnit ikapp en, men så slank den in under en grind. Öppningen var för trång för mig och när jag skulle leta efter en annan väg så var matte där och sög mig i nackskinnet. Så var jakten över. Men kul var det.


 

På vägen hem stannade vi på ett konstigt ställe med gamla skrotbilar och allsköns bråte. 

 

Stora bilar fanns där

 

Och en moppe som ingen nog har tankat på bra många år

 

Dit in gick tvåbeningarna, medan vi fyrbenta satt kvar i bilarna. Och det fanns annat än bensin därinne, för när de kom tillbaka hade de smugglat med sig lite pannkaka ut till oss.


Ja, det var en härlig badutflykt! I det allra bästa sällskapet!


ANNONS
Av Lydia - 20 september 2015 22:20

 

Va, har Lydia badat skumbad? Ja, man kunde kanske tro det, men bättre än så. För snart två veckor sedan var vi på Gotland och gästade Rolle och Ressu när de semestrade på Risungs. Då blev det även salta bad, men mer om det längre ner i bloggen.

 

Det mest spännande av allt var att vi skulle prova på att leta tryffel, på riktigt. Vi har ju tidigare letat tryfflar som människorna grävt ner åt oss, men nu skulle vi testa att leta "vilda" tryfflar. Rolle och Ressu vet ju hur det går till. Här på bilden ovan är det Rolle som får godis av sin matte för en hittad tryffel.

 

Ressu är ett riktigt tryffelproffs. Finns det någon tryffel så hittar han den direkt.

 

Och till mattes och husses stora glädje så visste Lydia precis hur man skulle göra. Tre fina tryfflar hittade hon i rask takt, och hon grävde ihärdigt för att markera var de låg. Detta trots att det är två år sedan hon senast fick träna med nergrävda tryfflar.

 

Jag fick också leta, men hittade ingenting.

 

För att jag inte skulle bli utan godis så grävde matte ner ett av Lydias fynd, så att jag fick hitta den. Här belönas jag av husse med leverpastej.

 

Vi gjorde en massa andra saker på Risungs gård, men vi fick inte leka med valparna Glimra och Garm. Men det gjorde tvåbeningarnas desto mer.

 

Inte heller fick vi vara med när fåren skulle tas in i ladan.

 

Men det var kanske tur, för då kanske vi hade blivit vallade av vallhundarna vi också.

 


Alla försök att smita stoppades vänligt men bestämt.

 

Försök inga dumheter här!

 

Men som ni förstår kan man inte åka från Gotland utan att ha varit på badutflykt till Fårö. Rolle och Ressu har ju så många gånger berättat om Norsta Auren, Sudersand och andra exotiska ställen. Och nu skulle vi äntligen få åka dit. En ordentlig massäck är viktigt att ta med.

 

Och nog svarade både Norsta Auren och vädret upp mot alla förväntningarna! Men mer om vår badutflykt få ni läsa i kommande inlägg.

Vilken  cliffhanger!Av Lydia - 31 augusti 2015 16:18

Ja, sommaren den har bara fortsatt och fortsatt. Varmt och soligt dag efter dag. Men i morgon är det höstmånad, september, och då ska det äntligen bli regn, säger matte. Inte för att jag är så förtjust i regn, men växterna ute börjar se lite trötta ut.

Jag har inte orkat skriva så mycket här i bloggen, men vi har hittat på en hel del här hemma.   

När moster G var på besök några dagar åkte vi till Nynäshamn igen, för bad, mat och glass. Vackra klippor att solbada på.

 

Matte tyckte att Lydia kunde soltorka på klipporna efter att ha badat på stranden, men Lydia hittade en pöl även bland klipphällarna.

 

En annan dag gjorde vi utflykt till Äppelfabriken på Färingsö. Döm om min besvikelse när det var ont om fallfrukt. Äpplena var inte mogna än.

Det gällde att vara på pass när vi fikade. Det gick hönor omkring bland borden och tiggde. Som tur är kom de inte fram till oss. Där hade Lydia och jag monopol på allt som ramlade ner på marken.

 

Vi har suttit mycket hemma i trädgården också. Här hjälper jag husse att diska caffelatte-gladet. Alla italienare gillar kaffe!

 

Jag älskar såpbubblor också.

 

Eller rättare sagt, de gör mig alldeles galen, för jag får aldrig fatt i dem. Så fort jag tror att jag har fångat en så är den försvunnen. Mystiskt.

 

Lydia förstår inte grjeen med såpbubblor. Hon är alldeles ointresserad av dem. Men jag kan jaga dem hur länge som helst.

 

Min knasiga lillasyster har för sig att hon måste skrubba huvudet mot soffor och sängar innan vi ska gå ut. Då ser hon så här vildvuxen ut. Då måste matte alltid snygga till skäggväxten lite innan vi går, så att mustaschen inte skymmer sikten.


Ja, det var en liten bildkavalkad från månaden som gick. I dag var vi i Norsborg och tränade lydnad för första gången sedan i våras, men kameran var inte med. Jag kan avslöja att det gick sisådär. Vi skyller på värmen och lovar att komma igen när det blir höst och svalt!


Av Lydia - 8 augusti 2015 11:42

Många har klagat på den här sommaren, men jag har tyckt att vädret varit helt okej. Ingen överdriven värme och gott om pölar att svalka sig i. Inte så många irriterande flygfän heller.

Men det kan väl inte ha undgått någon att vädret nu har blivit sådant som tvåbeningarna vill ha det på sommaren, soligt och varmt. Och fördelen med det är ju att det blir fler badutflykter.

 

I går stämde vi träff med Rolle, Ressu och deras matte i Haninge. Sedan gick vi genom skogen, där det fanns en del fina spa-gropar.

 

Efter en stund kom vi ner till sjön, där lerinpackningen kunde sköljas bort. Ressu har som vanligt mest bråttom ut till flytetygen som mattorna kastade i.

 

Tyvärr hade ju kamerainställningarna ändrat sig utan att matte märkte det, så bilderna blev inte riktigt skarpa.

 

Mycket skvätt och plask.  

Jag tog det som vanligt lite lugnare, och Lydia stannade i land.

 

Rolle gillar också vattenapportering.

 

Och jag tycker bäst om mjuka saker med fyllning.

 

Jag gjorde mitt bästa för att tömma den här dummyn på stoppningen, men matte kom på mig gång på gång och kastade ut den igen.

 

Här har Ressu räddat fyren, som ingen annan ville simma ut och hämta. Han har inte riktigt så bråttom som det ser ut när han simmar tillbaka. Det är för att han just har passerat ett grund på vägen in.

 

Efter badet gick vi tillbaka tll klubbstugan, men det tog en evig tid. Mattorna skulle plocka blåbär, och då går det saaakta. Ganska tråkigt. Rolle och Ressu har efter den här blåbärsrika sommaren anpassat sig och börjat plocka själva, och även Lydia fick i går upp nosen för att blåbär kan vara gott.

 

Lydia i blåbärsriset.

 

Själv sparade jag mig till kvällen - blåbärspaj och glass!

Av Lydia - 6 augusti 2015 22:44

Vi är nu hemma igen efter en liten semesterresa till sydligare nejder. Vi har varit på turné med matte och husse och våldgästat en hel rad släktingar och vänner. Ja, deras släktingar alltså. Inte mina och Lydias.

Resan började i Växjö. Där gick vi en trevlig skogspromenad med schäfern Babe. Tyvärr fick vi inte följa med in till hennes fina hus och trädgård sedan, och det berodde inte på att vi bar oss lite illa åt förra gången vi var där (Se inlägg för två år sedan). Men hon hade fått en lillasyster och matte tyckte det var bäst att vi väntar lite med att hälsa på lilla Zamba.

 

 

Matte fick i alla fall träffa henne, och såg till att ha kameran med. Det missade hon nästa dag, när hon åkte flera mil ner till Torne för att träffa Emmabodagänget som var där på Lure Coursing, ett slags fältlopp för vinthundar. Så några vinthundsbilder blev det inte.

Det var nog bra för då var vi lite snabbare tillbaka i Växjö hos kära släkten, dit även husse hade anslutit efter en tur till Skåne och Danmark.


Nästa dag fortsatte färden till Öland. Efter ett glass-stopp i Färjestaden åkte vi ner till Ottenby. Där fick Lydia och jag gå en promenad och ta ett dopp innan vi fick vänta i bilen medan matte och husse gick på guidad visning och fick lära sig allt om hur man ringmärker fåglar.

  

Den här lilla rödstjärten var det som skulle få ring om benet.

 

Så där jag, nu är den "förlovad" och klar. Den protesterade inte det minsta.

 

Snygg ring!

 

Den skulle mätas och vägas också. Så här går det tll när man väger småfåglar. Det finns hål längst ner i röret så att den kan andas.

 

Matte och husse passade också på att titta på de fina biätarna som häckar vid Ottenby. Det är inte så vanligt att biätare sätter bo i Sverige.

 

Bilderna är tagna på väldigt långt håll, men i kikaren kunde man se de vackra fägerna bättre och hur de smorde kråset med trollsländor och andra flygfä.


Den natten sov vi hos goda vänner i Norra Kvinneby. På morgonen gick vi en promenad. Jag minns att vi gick samma väg för två år sedan och då fanns där en damm där en varm hund kunde svalka sig.

 


Just precis här fanns det en damm man kunde bada och dricka i. Var är den nu?

 

Vilken ökenvandring. Och så säger de att det här har varit en regnig sommar. Inte på Öland i alla fall.

 

Nästa dag gick färden vidare, med fikastopp hos mattes kusin. Och där fanns också en liten valp, så Lydia och jag fick stanna i bilen. Matte och husse ville gosa med lilla Siri i lugn och ro.

I Borgholm fick vi gå en promenad. Ute på piren såg vi en fin mink, men matte hann inte få fram kameran i tid. Vi fortsatte till Lilla Istad, där vi träffade fler gamla bekanta. Och efter det var det äntligen dags för...

 

BAD!

 

Fina Äleklinta.

 

Människovalpar som varit på stranden har roat sig med att bygga raukar och en fin liten piedestal till mig. Där poserade jag i utbyte mot några frolic.


Efter badet och ytterligare ett kaffestopp hos bekanta åkte vi till Färjestaden för middag och promenad.

 

Där fanns ett hundbad med utsikt över Ölandsbron och en hundstaty.

 

Här har hundstatyn rymt ur sitt stenblock, misstänker Lydia.

Ja, efter det åkte vi till kalmar och sov över innan det var dags för hemresa. En väldigt omväxlande semester, med många trevliga promenader och bekantskaper, men nu är det skönt att vara hemma igen.
Av Lydia - 17 juli 2015 16:26

I går hade vi besök av Rut och hennes matte.

Tyvärr måste jag erkänna att jag inte visade mig från min bästa sida. Rut och jag rök ihop ett par gånger. Nu brukar jag ju vara gentlemannamässig när det gäller tjejer, men jag har ju lite svårt för trubbnosiga damer. Dessutom åskade det till och och från och det gjorde ju inte humöret bättre.

Därför fick Lydia och jag inte vara med under fikastunden. Som kompensation för bristen på hundsällskap fick Rut låna vår röda boll. 

 

 

Det är full fart på Rut.

 

Och hon gillar bollar lika mycket som jag och Lydia gör.

           

Rut har en liten fin kylande haklapp på sig, och hon hade med en present till oss, en kylfilt. Så nu får vi se om det blir någon värmebölja i sommar, då kylfilten kan komma till användning. Än så länge är det mest regnmoln på väderprognosen.

Av Lydia - 14 juli 2015 16:43

I dag ska jag visa lite bilder och berätta om den årliga utflykten till Nynäshamn som jag, Lydia, husse och matte gjorde i går. Ja, det var andra året i rad, så därför betraktar jag det härmed som en sommartradition.

 

Vi började med en promenad runt Lövhagen. Där möttes vi av denna välkomnande skylt.

 

Sagt och gjort så stannade vi vid en av många badplatser som finns på udden. Förra året var det fullt av äckliga alger här, men i år gick det fint att doppa sig.

 

Vi hade den här badplatsen alldeles för oss själva.

 

Jag softade omkring lite i det sköna vattnet, medan Lydia hade alldeles fullt upp med att undersöka sjöbottnen.

 

Hon krafsade och letade, länge och väl.

 

Äntligen fick hon upp det hon letade efter.

 

En bit härlig tång!

 

Själv roade jag mig med att hämta pinnar som matte och husse kastade i vattnet.

 

Lydia ville också hämta några pinnar, bara de inte hamnade ute på djupt vatten. Hon vill fortfarande inte gå längre ut än att hon bottnar.

 

På ett annat ställe gick vi upp på en höjd och njöt av utsikten.

 

Där gjorde vi ett spännande fynd. Nej. det är inte en huggorm och försöker äta upp sig själv, utan en hasselsnok som försöker svälja en kopparödla.  

Efter att ha tittat på ormen en stund blev vi också lite hungriga, så då hoppade vi in i bilen och åkte ner till hamnen i Nynäshamn. Där blev det räkmacka, åtminstone för husse och matte.

 

Och jag då? undrar Lydia. Vad får jag?

 

Jag instämmer? Lite smakprov från en macka mättar inte en hungrig hund.

 

Mmmm...dags för efterrrätt. Glass!

 

Min bägare tog som vanligt slut alldeles för fort, och långt innan Lydia var klar.

 

Husse...? Du vill väl inte se din bästa kompis svälta?

 

Tack, jag visste väl att jag skulle få lite extra tilldelning. Kom ihåg att jag hade gått ner i vikt.

 

Långt efter att husse och jag var klara höll Lydia fortfarande på med sin glass.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018
>>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Doggblogg - om ett hundliv med Blogkeen
Följ Doggblogg - om ett hundliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se