Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 22 juli 2018

Vi vill ha regn - nu!

Av Lydia - Söndag 22 juli 21:45

Aldrig trodde jag väl att hela landet skulle sucka så samfällt över bristen på regn under sommaren. Men nu längtar vi allihop eller regn och svalka. Det är hett, hett och torrt, torrt.

 

Så här ser vår gräsmattan ut.

 

Och många björkar har börjat skifta i gult och tappa löv.

 

Man får söka skugga där den finns, och lite sval jord att ligga på.

 

Matte och husse har börjat duscha mig med trädgårdsslangen innan vi går på promenad.

 

Lite kränkande tycker jag. vore det inte bättre att de skaffade en pool?

   

Men det är bara att bita ihop och ruska av sig det värsta.

 

Det händer ju att jag får bada också. I Mälaren, eller som här i Östersjön nere i Nynäshamn.

 

Det såg lite grönt ut, men lugn, det är ingen algblomning.

 

Bara lite tång och annan ofarlig växtlighet. Har ni förresten sett min nya sele? Det är en vgw-sele, som gör det stört omöjligt att dra i kopplet, eftersom det är fäst fram på bringan. Om man drar så åker man bara år sidan. Jag ska ha den när vi är ute i okänd terräng nära havet, säger matte. Hon hävdar att jag annars riskerar att strypa mig. Jag fattar inte vad hon menar? Jag brukar väl aldrig dra i kopplet? Bara skynda på lite, så att de förstår att det är bråttom ner i vattnet.

 

Man kan ju svalka sig på annat sätt också, till exempel med särskild hundglass. Smaskens! Det tyckte Rolle och Ressu också. Vi tog med när vi hälsade på dem i förra veckan. Tyvärr blev det inga bilder då.

 

Ja, den här sommaren går till historien som en av de varmaste landet har upplevt. Och torkan har startat skogsbränder runt om i landet, så nu håller vi alla tummarna för att solen ger vilka för regn!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - Söndag 21 okt 15:58

Ojdå, nu har jag slarvat med bloggen igen. Länge sen sist, så här kommer en liten uppdatering: Den varma sommaren har övergått i en ganska varm höst och just nu sprakar naturen av höstfärger.   Eftersom det är perfekt promenadväder har det bli...

Av Lydia - Tisdag 31 juli 20:30

Hurra, hurra, hurra för mig i dag. Jag fyller nämligen åtta år i dag. I hundvärlden betyder det att man är veteran. Åtminstone hamnar man i veteranklass på utställning. Fast jag har inte tänkt ställa ut mig någon mer gång.     Självklart har jag...

Av Lydia - Lördag 30 juni 22:30

Hej och hå, nu är jag hemma igen efter en kortare semestertripp! Det har varit varmt och somrigt i en evighet, eller i alla fall sedan början av maj (med undantag för just midsommarhelgen) så nu tyckte jag det var dags.      Resan inleddes i Ka...

Av Lydia - Onsdag 23 maj 16:53

Den här majmånaden kommer att gå som historien som en av de soligaste och varmaste, det är jag övertygad om. Vecka efter vecka har solen strålat på oss. Resultatet är bland annat att sommaren redan är här och blomningen har tryckts ihop så att hägg o...

Av Lydia - Tisdag 10 april 16:30

Hurra, i dag har jag fått spåra. Premiär för i år. Och träffa bästa släkten!   Ressu fick börja spåra. Han hittade en massa pinnar i spåret.   Sedan var det brorsan Rolles tur. Det gick undan, så klart.   I mitt spår fanns inga pinnar,...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Doggblogg - om ett hundliv med Blogkeen
Följ Doggblogg - om ett hundliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se