Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 6 augusti 2015

På resande tass

Av Lydia - 6 augusti 2015 22:44

Vi är nu hemma igen efter en liten semesterresa till sydligare nejder. Vi har varit på turné med matte och husse och våldgästat en hel rad släktingar och vänner. Ja, deras släktingar alltså. Inte mina och Lydias.

Resan började i Växjö. Där gick vi en trevlig skogspromenad med schäfern Babe. Tyvärr fick vi inte följa med in till hennes fina hus och trädgård sedan, och det berodde inte på att vi bar oss lite illa åt förra gången vi var där (Se inlägg för två år sedan). Men hon hade fått en lillasyster och matte tyckte det var bäst att vi väntar lite med att hälsa på lilla Zamba.

 

 

Matte fick i alla fall träffa henne, och såg till att ha kameran med. Det missade hon nästa dag, när hon åkte flera mil ner till Torne för att träffa Emmabodagänget som var där på Lure Coursing, ett slags fältlopp för vinthundar. Så några vinthundsbilder blev det inte.

Det var nog bra för då var vi lite snabbare tillbaka i Växjö hos kära släkten, dit även husse hade anslutit efter en tur till Skåne och Danmark.


Nästa dag fortsatte färden till Öland. Efter ett glass-stopp i Färjestaden åkte vi ner till Ottenby. Där fick Lydia och jag gå en promenad och ta ett dopp innan vi fick vänta i bilen medan matte och husse gick på guidad visning och fick lära sig allt om hur man ringmärker fåglar.

  

Den här lilla rödstjärten var det som skulle få ring om benet.

 

Så där jag, nu är den "förlovad" och klar. Den protesterade inte det minsta.

 

Snygg ring!

 

Den skulle mätas och vägas också. Så här går det tll när man väger småfåglar. Det finns hål längst ner i röret så att den kan andas.

 

Matte och husse passade också på att titta på de fina biätarna som häckar vid Ottenby. Det är inte så vanligt att biätare sätter bo i Sverige.

 

Bilderna är tagna på väldigt långt håll, men i kikaren kunde man se de vackra fägerna bättre och hur de smorde kråset med trollsländor och andra flygfä.


Den natten sov vi hos goda vänner i Norra Kvinneby. På morgonen gick vi en promenad. Jag minns att vi gick samma väg för två år sedan och då fanns där en damm där en varm hund kunde svalka sig.

 


Just precis här fanns det en damm man kunde bada och dricka i. Var är den nu?

 

Vilken ökenvandring. Och så säger de att det här har varit en regnig sommar. Inte på Öland i alla fall.

 

Nästa dag gick färden vidare, med fikastopp hos mattes kusin. Och där fanns också en liten valp, så Lydia och jag fick stanna i bilen. Matte och husse ville gosa med lilla Siri i lugn och ro.

I Borgholm fick vi gå en promenad. Ute på piren såg vi en fin mink, men matte hann inte få fram kameran i tid. Vi fortsatte till Lilla Istad, där vi träffade fler gamla bekanta. Och efter det var det äntligen dags för...

 

BAD!

 

Fina Äleklinta.

 

Människovalpar som varit på stranden har roat sig med att bygga raukar och en fin liten piedestal till mig. Där poserade jag i utbyte mot några frolic.


Efter badet och ytterligare ett kaffestopp hos bekanta åkte vi till Färjestaden för middag och promenad.

 

Där fanns ett hundbad med utsikt över Ölandsbron och en hundstaty.

 

Här har hundstatyn rymt ur sitt stenblock, misstänker Lydia.

Ja, efter det åkte vi till kalmar och sov över innan det var dags för hemresa. En väldigt omväxlande semester, med många trevliga promenader och bekantskaper, men nu är det skönt att vara hemma igen.




 
 
Cissi

Cissi

7 augusti 2015 18:04

Så roligt att träffa er igen! Hoppas det inte dröjer lika länge till nästa gång :-)

http://www.tripora.se

 
Ingen bild

birgitta.citron

9 augusti 2015 21:49

Hej på er. har en hälsning från Babe och Zamba som nu semestrar på Öland, Zamba tog sin första simtur igår, lite mesigt tyckte Babe,hon simmade bara vid kanten, totti du skulle komma och lära upp henne

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards