Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 13 september 2014

Ringdans

Av Lydia - 13 september 2014 15:03

Länge sen sist, jag håller med. Men det har varit fullt upp och jag har inte hunnit med bloggen. Ska försöka ta skadan igen och uppdatera er på vad som hänt den senaste tiden.

Först var det så att lillmatte flyttade hemifrån, till en annan stad. Mycket pyssel blev det innan allt var på plats. Lite tomt känns det, men fördelen är att nu kan jag disponera hennes rum så mycket jag vill.


Sedan åkte matte, husse, Lydia och jag till Gotland.   

Många vackra sensommarblomster fanns det vid Risungs gård, Lydias barndomshem, där vi bodde.

   

Vi fick bo hos Rolle och Ressu som hyst in sig där i flera veckor, lyllosarna. Med salta bad och tryffelsök.

Själva hann vi bara med två utflykter, till samma ställe. Gotland Dog Show i Visby.

 

Jo, tro det eller ej, jag har varit på hundutställning i dagarna två.

 

Fast det var inte jag som skulle ställas ut, utan Lydia. Här är hon och matte i ringen (som är fyrkantig) på lördagen, som var en nationell utställning.

 

De fick trava runt, runt. Husse tog bilderna.

 

Och domaren skulle klämma och känna på Lydia och kolla om hon hade några tänder.

Det blev blått kort i dag, vilket innebär omdömet very good, det näst högsta.

Kritiken från domaren  F R Loch-Romans från Holland löd:

 

"4 år, Lovely size and height. Typical length of legs. Body too long. Skull good broad. Foreface a little bit long. Beautiful earset. Nice eyes and expression. Front and back coming good together i angulation. Wolly coat. Moving with long pass. Good in front, a little small in hooks. Sweet temperament."

 

I korthet betyder det att det mesta var bra, men att kroppen och nosen var lite för långa, pälsen lite för ullig och lite trångt mellan bakbenen.

 

 

Jag hade ganska tråkigt...

 

Även om det fanns en del söta tjejer att titta på, till exempel Lydias kullsyster Athina.

 

För Rolle gick det desto bättre på lördagen. Han blev BIM, vilket betyder Bäst I Motsatt kön. Han blev alltså bäst av alla hanhundarna, och när han mötte den bästa tiken så var det hon som avgick med seger och blev BIR, Bäst I Rasen.

Rolle fick i alla fall cert, sitt andra. Därför var spänningen hög inför söndagens utställning. Skulle han lyckas bärga sitt tredje cert och bli svensk utställningschampion?

 

 

Även på söndagen sken solen på oss vid ringside. Lydia lånade Rolle-hussens stol en stund när han och Ressu och jag och husse gick och fikade. Bästa stunden på hela utställningen, enligt min mening. Vi mogna män fick äta bulle och dricka kaffe i lugn och ro en stund. Vissa av oss nöjde oss med bulle.

 

Lydia trivs annars bäst i sin bur när hon är på utställning.

 

 

Så var det hennes tur. De här bilderna har Rolles och Ressus matte tagit.

 

På söndagen var det bara tre tikar i öppenklassen: Lydias kullsyster Athina, deras släkting Cayenne och så Lydia själv, alla från Risungs.

 

Även på söndagen blev Lydia Very good. så här tyckte domaren Henric Fryckstrand om henne:

 

"Glad tik som visar sig väl. Kunde ha lite mer kraft i skalle och nos. Bra hals. Knappt vinklad fram. Tillräcklig bröstkorg. Lång i länden. Stark rygg. Lite knappa vinklar bak. Rör sig bra från sidan. Ej i bästa päls."

 


Hm, inte världens bästa kritik...


 

Men jag tycker i alla fall att Lydia var finast av dem alla, så det så.


Och hur gick det då för broder Rolle?

 

Här håller Ressu och jag tassar och klor för honom när han glider förbi i ringen. Och det gick bra, såklart. Han blev näst bäste hanhund med cert och blev därmed CHAMPION!

 

Innan vi tog båten tillbaka hem passade husse, matte, Lydia och jag på att hälsa på hos Stefan och Caisa i Visby. Där blev det fika på deras trevliga gård.

 

Det är medelhavsklimat på deras gård, här växer det fikon.

 

Och vindruvor.

 

Ja, det där är ju ett par veckor sedan. Nu är vi inne i höstmånaden september.

 

Äpplena har mognat och rådjuren tar för sig.

 

Mums, mums. Den här geten stannade kvar fast matte öppnade balkongdörren för att ta en bild. Härom kvällen sprang en grävling förbi just där, men den stannade inte.

 

I dag var det dags för den första sökträningen efter sommaren, ännu ett tecken på att hösten är här. Jag fick vara med och valla rutan och efteråt tog vi en liten skogspromenad.

 

 

Som ni ser har Lydia blivit av med all pälsen, och matte hotar med att det snart är min tur. Det är inte så kul att bli klippt, men det är härligt att vara kortklippt, om ni förstår hur jag menar. Man är ju alltid lite rädd att matte ska slinta med saxen.


Något mer stort har hänt i vårt hushåll. Husse har jobbat sin allra sista arbetsdag och blir nu friherre på heltid. Det betyder mer tid för oss fyrbenta och fler och längre promenader...  

 

 
 
Ingen bild

Ressu

14 september 2014 11:34

Äntligen, bäste kusin, kan vi läsa om vad du tyckte och tänkte om de där dagarna vid ringside på Gotland. Och du ska veta att jag instämmer till 100% om vad som var bäst och viktigast med den tiden.
Och du, tro inte att Rolle fick något extra fint för sina cert-rosetter, nä då, han fick en bur!! Haha. Visserligen en snyggt knallblå metallic stålbur, men ändå. Jag vet andra som får leksaker eller godsaker .. Ska f-n anstränga sig så för en bur, kan man tycka.
Ha det gott nu med ledige hussen och säg till när ni har tid över för en träff - jag har hämtat hem tryffel!

 
Cissi

Cissi

15 september 2014 10:34

Roligt att få läsa lite om hur ni har det igen :-)
Grattis Rolle till certen och titeln!

Härligt att sökträningen är igång igen och vilken lyx att ha husse hemma hela dagarna!!

http://www.tripora.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards