Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 4 februari 2013

Lagotto på hal is

Av Lydia - 4 februari 2013 17:11

I dag är det trist väder, nollgradigt och snöblandat regn. Tacka vet jag i går! Då sken solen och vi gick en härlig långpromenad med husse och matte.

 

Jag tänkte att det var bäst att stärka sig med lite energidryck före promenaden.

 

En stor del av turen avverkades på isen, mellan Vinterviken och Klubbensborg.

Ser ni vilken härlig blankis det var?

 

Lydia hittade en pinne på isen, annars fanns det inte så mycket att göra där. Inga buskar att pinka på, inga snöhögar att gräva i. 

 

Vi hade bara fullt sjå med att hålla oss på fötterna. Tur att man har fyra.

 

Lydia den stollan hade inte vett att ta det lugnt, hon studsade omkring som vanligt. Konstigt nog så halkade hon inte omkull en enda gång.

 

I bland så isen lite mysko ut, men den höll hela vägen.


Om ni tycker att Lydia såg lite fluffig ut så beror det på att matte kardat och tovskurit hennes päls före promenaden. I går kväll fick hon bada och i dag har hon blivit kortklippt. Inga bilder på nya frisyren än. Ska be matte fixa det i veckan. Själv slapp jag undan med bara lite puts av svans och mustasch.


Om ni undrar så har Lydia börjat sin lydnadskurs. De var bara sex hundar med, och en av de var en vit lockig som heter Ressu. Nä, det var inte min kusin Ressu, utan en vit storpudel, och han stavade på ett annat sätt: Rezzo.


De har tränat på hemläxan lite då och då, nosdutt i handen, backa och runda en knuten hand in på vänster sida. Det sista kan Lydia bra, och backandet går bra, men nosdutten i handen vill väldigt lätt bli en slick på handen i stället. Undrar om det blir underkänt?






 
 
Rudi

Rudi

4 februari 2013 17:44

Blankis har vi på vägarna här i stället, eftersom vi inte har någon sjö. Och så behöver inte matten bekymra sig om vi ska drunkna på vägarna, så det är ju bra. Fast det ser attans kul ut att springa på sån stor is! Se till att Lydia gör sin läxa nu, så jag slipper skämmas för fästmön min.

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Ressu

Ressu

4 februari 2013 23:27

Det var minsann första gången jag har hört om en till som heter som jag här i Sverige. Även om han stavar annorlunda så uttalas det ju på samma sätt - om han inte uttalar sina z som z förstås. I Finland är Ressu däremot ganska vanligt och där uttalas ju u som o.
Vi är glada att ni höll er på benen där på isen och hoppas snart få se en bild på nyklippt Lydia.
Ha det gott!

http://www.ressuochrolle.bloggplatsen.se

 
Cissi

Cissi

5 februari 2013 08:22

Vilken härlig promenad"väg" :-)

Kul med lydnadskurs! Kan trösta matte och Lydia med att Király också slickade i början men nu har han fint nosdutt (och även frysmarkering) i handen :-D

http://www.tripora.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards