Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2012

Svampsök

Av Lydia - 1 augusti 2012 21:53

I dag har det varit svampsök för hela slanten, och så lite bad också förstås.

Det började på morgonen med att vi sammanstrålade med Rolle och Ressu i vår sökskog. Men i dag skulle vi inte söka människor utan tryffel.

Vi gick en liten skogspromenad medan tryfflarna låg till sig.

 

Lydia ska både bada och kissa i lerpölarna.

 

Jag fick börja med tryffelsöket och hittade raskt tre tryfflar. Det roliga tog slut alldeles för fort.

 

Därefter var det Lydias tur. Hon fick börja med att lukta på en av tryfflarna jag hittat och sedan var det ingen tvekan om vad hon skulle göra. Nosen ner i marken och sedan letade hon snabbt upp tre tryffelgömmor och markerade fint genom att krafsa i marken.

 

Rolle hade inte heller några problem, och undan gick det.

 

Till slut var det bara fyra snitslar kvar, spridda på ett stort område och dem fick Ressu ta hand om. Han fick det svåraste jobbet, för det var långt mellan gömmorna och gott om tomma hål där vi andra hade hittat tryffel, men dem markerade han inte. I stället tog han de fyra sista i gott tempo. Här slickar han sig belåtet om munnen efter välförtjänt belöning.


Efter tryffelletandet gick, eller rättare sagt sprang, vi genom skogen ner till sjön. Man blir varm och törstig av att leta tryffel.

 

Som vanligt var det Ressu och jag som stod för simningen. Lydia och Rolle höll sig mest på land.

 

Ressu kastade sig glatt i sjön.

 

Matte ville testa vår nya frisbee, som vi fick som bonus i zoobutiken, som vattenleksak, men den var så svår att upptäcka. Trots att Ressu och jag letade så blev den kvar bland näckrosbladen. Lydia blev lite ledsen, för hon älskade den där frisbeen, men matte har lovat att åka till zoobutiken och köpa en ny.

 

Vi hade i alla fall våra gamla badleksak, som vi fick i present av Rolle och Ressu förra sommaren. Här tittar Rolle längtansfullt, men simma ut och hämta den törs han inte.

 

Jag får göra en livräddarinsats och se till att den inte flyter bort.

 

Den här skatten vill man inte bli av med. Finaste och godaste badleksaken som finns. Om man bara kunde smyga sig undan i ett snår och tömma den på innehåll utan att matte ser det.


Efter badet blev det fika på klipporna.

 

Vi hjälper så gärna till att lätta på ryggsäckarna så att det inte blir så tungt att bära.


När vi kom in i bilen för att åka hem upptäckte matte att Lydia inte luktade så gott, så när vi kom hem blev det badkaret och shamponering för hennes del. Själv var jag väldigt ren efter långa, sköna simturer.


När Lydia vilat ut efter tryffelutflykt och bad tyckte matte att det var dags att göra hemläxan från kantarellkursen. Matte hade plockat med sig några kantareller från skogen. Men när hon belönade med klickern blev Lydia jätterädd och gick och gömde sig. Kantarellerna ville hon inte titta åt mer.

Där fick matte förklaringen på varför Lydia inte ville vara med på kantarellkursen. Hon hade plötsligt blivit rädd för klickern som matte använt sedan Lydia var liten valp. Så det matte åstadkommit under två kurskvällar var att effektivt träna Lydia att sky kantareller som pesten.


Men nu när matte visste det så la hon undan klickern, och på sista kursdelen ikväll lyckades hon få Lydia att inse att kantareller var ofarliga. Dessutom kunde Lydia nosa rätt på kantarellen som matte lade ut bland grästuvorna. Visst är hon smart och duktig min lillasyster, som snabbt kom ikapp sina kurskamrater. Men efter 1,5 timmes kurs var hon alldeles slut.


Jag försöker tala om för matte att nu har hon ett jättebra sätt att vänja Lydia av med olater. Nästa gång hon biter mig i svansen kan matte bara klicka med klickern, så blir Lydia så förskräckt att hon slutar. Bra va?



 
 
Doris

Doris

2 augusti 2012 23:14

Vilken underbar utflykt och vilka härliga bilder, nu kom matte på att vi har tryffeln i frysen hemma så det kan nog bli lite nosjobb för oss med, tack för påminnelsen!!! Stella kissar alltid i vattenpölarna hon med, sicka knasiga tjejer...
Kram till dig Totti! Ja ja en kram till Lydia oxå

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Ressu och Rolle

Ressu och Rolle

3 augusti 2012 13:45

TACK för en trevlig dag.
Alltid lika trevligt att träffas - men med tryffel och bad blir det guldkant.

http://www.ressuochrolle.bloggplatsen.se

 
Cissi

Cissi

5 augusti 2012 08:31

Vilka duktiga "svamphundar" :-)

Ett tipps är att i stället för klicker göra ett "klickande" ljud med munnen. Inte lika "hårt" ljud och den har man ju alltid med sig ;-)

http://www.tripora.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards