Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 10 maj 2012

Vårutflykt

Av Lydia - 10 maj 2012 21:16

Dripp, dropp...det plaskar och porlar ute. Skönt att ligga inne och ta igen sig när det regnar. Vi har varit på resa och jag måste erkänna att det tar på krafterna att åka bort.

Vi åkte till Småland, matte, jag och Lydia. Husse fick stanna hemma och måla i köket. I Småland passade vi på att hälsa på hos mattes alla syskon och ta långa sköna promenader i det vackra vädret.

 

I Bokhultet hade bokarna just slagit ut. Skirt grönt och vackert.

 

Vi hälsade på hos Nicko och vandrade runt bland maskrosor och förgätmigej.

 

Matte tyckte att Lydia och jag skulle posera bland vitsipporna. Vi var högst motvilliga, för det fanns så många diken att besöka.

 

Lägg märke till Lydias framben - nästan lika bruna som kroppen.

 

Äppelträden börjar snart blomma.


Vi passade på att gå längs Växjösjön och jag attackerade vattenstrålarna i dricksfontänen lika ivrigt som förra sommaren, men inga bilder blev tagna. Och inte en enda tennisboll hittade jag? Det brukar annars ligga fullt av dem i buskarna runt tennisbanorna.


I måndags åkte vi och moster G till Öland. Vi besökte Ottenby, åkte runt och tittade på det vårfagra Öland och avslutade med att fika hos taxen Tindra i Sättra och hennes husfolk. Trevligt värre, tyvärr tog matte ingen bild av Tindra, men väl av blommorna utanför tomten:

 

Orkidéer, maskrosor och gullviva.

 

På Ottenby fanns det massor av fåglar och massor av fågelskådare.

 

Den här svanen kände sig nog uttittad där den låg och ruvade.

 

Gråsäl och knubbsäl låg ute i vattnet och solade, tyvärr lite för långt bort för att det skulle bli några bra bilder. En huggorm såg vi också, men den tog matte ingen bild av.

 

Vid hamnen i Gräsgård stannade vi för att gå en promenad och där skrämde jag upp två harar. Tyvärr hade jag koppel på, annars kunde det blivit en lustiger jakt.


En riktigt trevlig Smålands-Ölands-resa blev det, med god mat och trevligt sällskap. På vägen hem stannade vi till i Emmaboda och hälsade på hos Király, Impe och Hojt. Jag stannade kvar i bilen eftersom jag inte är så förtjust i ystra ungherrar. Lydia fick följa med in, men var osedvanligt blyg och stillsam. Hon tyckte nog att grabbarna var lite framfusiga.

 

Till och med lille Hojt var hon blyg för, vågade sig nära bara för att ta en liten godbit. Eller så var hon bara utmattad efter att ha varit på resande tass i flera dagar, för sen vi kom hem har hon sovit mest hela tiden.








 
 
Ingen bild

birgitta.citron@swipnet.se

10 maj 2012 22:23

tack Totti för att du tog syster och matte med hit,trevligt hade vi med alla utflykter, lite ensamt att äta frukost utan dig, vem ska nu ha sista biten på min macka och göra mig sällskap i soffan

 
Cissi

Cissi

11 maj 2012 11:19

Lite tråkigt att du och jag inte fick träffas men skönast för dig med tanke på att mina fyrbenta är lite "energiska" ;-)
Fina bilder din matte tagit - som vanligt!!
Király verkade känna igen Lydia, lite roligt att se och Hojt tror jag hade uppskattat henne också om han fått vara lös och busa runt. Får bli nästa gång :-)

http://www.tripora.se

 
Rudi

Rudi

11 maj 2012 21:31

Det var attans länge sen jag gick runt Växjösjön! Nu vill jag göra det igen, när jag hör att Lydia har gått där och doftat! Vilken kul och lång utflykt ni hamnade på då.

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards