Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 15 april 2012

SNÖplig utflykt

Av Lydia - 15 april 2012 17:33

Våren är opålitlig. I går skulle matte och husse åka på en vårutflykt i skärgården. Väderutsikterna var väl inte de bästa, SMHI hotade med regn hela dagen, men de såg ändå fram mot båtturen till Norsten och Huvudskär. Men när vi vaknade igår morse hade hela världen (i alla fall Stockholm) blivit vit igen.


Matte och husse lät sig inte avskräckas. De beslöt att låta bilen stå, eftersom den bytte till sommardäck i tisdags. I stället tog de tunnelbana och buss. Men när de bytt till buss nummer två så stannade den vid hållplatsen Brunn på Ingarö och chauffören medelade att han fått order att inte köra längre. Så där satt åtta entusiastiska fågelskådare och kom inte fram till båten. Efter en stunds väntan fick i alla fall bussen tillåtelse att köra tillbaka till stan. Så matte och husse kom hem igen redan halv elva på förmiddagen.


Det fick bli förmiddagsfika och ett korsord i stället. Som tröst tog Lydia och jag med dem på en härlig eftermiddagspromenad i snön! vi har inget emot snö, tvärtom.

 

Titta matte, alldeles vitt igen.

 

Tulpanerna har gömt sig.

 

Man kan söka skydd under häcken, nu när den tyngs ner av snön.


Mycket snö kom det, och många grenar knäcktes och träd fälldes under den tunga blötsnön.


Men i dag sken solen och det var tio grader varmt, så snön smälte i rasande takt. Det forsade ur stuprännorna.

 

Härligt blå himmel.

 

Krokusarna tinade fram ur snön.

 

Vitsipporna repade sig snabbt efter snöchocken.

 

På Uddvillans uteservering satt folk och njöt.


Det var lite märkligt väder i dag. Vi såg en citronfjäril som fladdrade över en snötäckt gräsmatta och en mamma i t-shirt som hjälpte sitt barn med snögubben. Men jag tror nog att våren bestämt sig för att stanna.


Jag kan rapportera att mina vällingdagar är över. Nu får jag maten blötlagd, men det är ändå lite tuggmotstånd. Och matte har falkögonen på under promenaderna. Inte minsta pinne eller äppelskrott får jag tugga i mig. Men jag är pigg och glad och har inte ont.


Lydia har i dag pinats på trimbordet. Matte har kardat och tovskurit bort alla tovor och i kväll ska hon bada. Jag slapp, som tur är!

 
 
Rudi

Rudi

15 april 2012 22:32

Jag är avis på ert omväxlande väder ni har i Stockholm, här är det vara vår och sånt. Jag vill också snörulla! Skönt att du slipper vällingen, det kan ju bli trist i längden.

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Cissi

Cissi

16 april 2012 11:35

Oj vad snö ni fick!!
Skönt att den är borta igen :-) och skönt att du inte har ont och börjar få äta igen!!

http://www.tripora.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards