Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 13 mars 2012

Vår-rapport

Av Lydia - 13 mars 2012 21:10

Jag vill bara rapportera att våren framskrider, sakta men säkert. I går såg vi den första tussilagon på lunchpromenaden.

 

Hundtass och hästhov.


 

Fast på sjön ligger isen kvar på flera ställen. Lydia är lite ängslig och undrar om den bär.

 

Om den håller för mig så håller den nog för dig, lilla speta, lugnar jag henne.

 

Fast lite längre bort höll isen alldeles på att försvinna.

 

Kolla, sa Lydia, jag kan bada tassarna! (Hon hade nog gärna badat lite mer än så om inte matte hade hållt hårt i kopplet).

På vägen hem kastade matte boll åt oss i Gropen. Jag kan tala om att det märktes att det är varmare i luften och sol. Man orkar inte lika mycket. Lydias tunga hängde nästan ner till marken när vi var klara.


Fast vi vågar nog inte helt räkna ut vintern än. I förra veckan var det sä här frostigt en morgon:

   


Och vi minns ju hur det har varit de senaste åren.  Den här bilden är från 15 mars förra året:

 

Och så här såg sjön ut den dagen:

 

Och så här såg det ur 10 mars för två år sedan:

 


Men i år verkar det som om våren är tidig. Vi håller tummar och klor för att det inte blir för många bakslag! 
ANNONS
 
Libby, Cara & Gizza

Libby, Cara & Gizza

13 mars 2012 22:07

Jag blir så glad varje vår när jag hittar de första hästhovarna som då hamnar i ett litet glas på köksbordet. Hoppas verkligen att vintern är slut för i år.

http://www.schnauzerflickorna.bloggplatsen.se

 
Ressu

Ressu

13 mars 2012 23:14

Ja, nog håller vi tummarna alltid, att våren har kommit för att stanna - trots att det bara är 13 mars.
Jag minns att när jag kom hit till huset som åtta veckors valp, den 15 mars för sju år sedan, var det också ENORMT höga snödrivor.

http://www.ressuochrolle.bloggplatsen.se

 
 Rudi

Rudi

14 mars 2012 15:01

Jag tycker att det ser läskigt ut när ni går på den där vattniga isen!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Cissi

Cissi

15 mars 2012 15:19

Håller med, inga bakslag i år tack!!!

http://www.tripora.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - Torsdag 22 mars 16:43

Nu har det gått ett tag sen sist, men det är inte mitt fel. Familjen och jag har varit på semester, fast på olika håll.   Matte och husse har varit i ett land med vattenbrist.   Fast bada hundar gick tydligen bra...   De träffade på en ...

Av Lydia - Lördag 3 mars 21:21

Ja, så har det gått två månader igen utan ett enda blogginlägg. Så gick det med det nyårslöftet. Jag kan bara skylla på att jag har fullt upp med annat. Att löpa till exempel. Jag kan i övrigt rapportera att 2018 började med tråkigt gråväder, men u...

Av Lydia - Måndag 1 jan 14:04

Oj, oj, två månader utan ett enda inlägg. Förutom en liten julhälsning. Nu får jag nog skärpa mig. Jag lovar bättring 2018. Det får bli mitt nyårslöfte, fler blogginlägg detta året. Att det blivit så få inlägg i november och december beror nog främ...

Av Lydia - 24 december 2017 07:00


         God Jul tillönskas alla bloggläsare!

Av Lydia - 31 oktober 2017 17:11

 Oj så mycket ruskväder med regn och blåst det har varit den här hösten. Så särskilt många bilder har det inte blivit.   Här är en av de få dagarna med sol, i mitten av oktober. Jag passar på att kolla frisyren i vattensamlingen.   I dag, de...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2012 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Doggblogg - om ett hundliv med Blogkeen
Följ Doggblogg - om ett hundliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se