Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 13 mars 2012

Vår-rapport

Av Lydia - 13 mars 2012 21:10

Jag vill bara rapportera att våren framskrider, sakta men säkert. I går såg vi den första tussilagon på lunchpromenaden.

 

Hundtass och hästhov.


 

Fast på sjön ligger isen kvar på flera ställen. Lydia är lite ängslig och undrar om den bär.

 

Om den håller för mig så håller den nog för dig, lilla speta, lugnar jag henne.

 

Fast lite längre bort höll isen alldeles på att försvinna.

 

Kolla, sa Lydia, jag kan bada tassarna! (Hon hade nog gärna badat lite mer än så om inte matte hade hållt hårt i kopplet).

På vägen hem kastade matte boll åt oss i Gropen. Jag kan tala om att det märktes att det är varmare i luften och sol. Man orkar inte lika mycket. Lydias tunga hängde nästan ner till marken när vi var klara.


Fast vi vågar nog inte helt räkna ut vintern än. I förra veckan var det sä här frostigt en morgon:

   


Och vi minns ju hur det har varit de senaste åren.  Den här bilden är från 15 mars förra året:

 

Och så här såg sjön ut den dagen:

 

Och så här såg det ur 10 mars för två år sedan:

 


Men i år verkar det som om våren är tidig. Vi håller tummar och klor för att det inte blir för många bakslag! 
ANNONS
 
Libby, Cara & Gizza

Libby, Cara & Gizza

13 mars 2012 22:07

Jag blir så glad varje vår när jag hittar de första hästhovarna som då hamnar i ett litet glas på köksbordet. Hoppas verkligen att vintern är slut för i år.

http://www.schnauzerflickorna.bloggplatsen.se

 
Ressu

Ressu

13 mars 2012 23:14

Ja, nog håller vi tummarna alltid, att våren har kommit för att stanna - trots att det bara är 13 mars.
Jag minns att när jag kom hit till huset som åtta veckors valp, den 15 mars för sju år sedan, var det också ENORMT höga snödrivor.

http://www.ressuochrolle.bloggplatsen.se

 
 Rudi

Rudi

14 mars 2012 15:01

Jag tycker att det ser läskigt ut när ni går på den där vattniga isen!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Cissi

Cissi

15 mars 2012 15:19

Håller med, inga bakslag i år tack!!!

http://www.tripora.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - Söndag 21 okt 15:58

Ojdå, nu har jag slarvat med bloggen igen. Länge sen sist, så här kommer en liten uppdatering: Den varma sommaren har övergått i en ganska varm höst och just nu sprakar naturen av höstfärger.   Eftersom det är perfekt promenadväder har det bli...

Av Lydia - Tisdag 31 juli 20:30

Hurra, hurra, hurra för mig i dag. Jag fyller nämligen åtta år i dag. I hundvärlden betyder det att man är veteran. Åtminstone hamnar man i veteranklass på utställning. Fast jag har inte tänkt ställa ut mig någon mer gång.     Självklart har jag...

Av Lydia - Söndag 22 juli 21:45

Aldrig trodde jag väl att hela landet skulle sucka så samfällt över bristen på regn under sommaren. Men nu längtar vi allihop eller regn och svalka. Det är hett, hett och torrt, torrt.   Så här ser vår gräsmattan ut.   Och många björkar har...

Av Lydia - Lördag 30 juni 22:30

Hej och hå, nu är jag hemma igen efter en kortare semestertripp! Det har varit varmt och somrigt i en evighet, eller i alla fall sedan början av maj (med undantag för just midsommarhelgen) så nu tyckte jag det var dags.      Resan inleddes i Ka...

Av Lydia - Onsdag 23 maj 16:53

Den här majmånaden kommer att gå som historien som en av de soligaste och varmaste, det är jag övertygad om. Vecka efter vecka har solen strålat på oss. Resultatet är bland annat att sommaren redan är här och blomningen har tryckts ihop så att hägg o...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2012 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Doggblogg - om ett hundliv med Blogkeen
Följ Doggblogg - om ett hundliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se