Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 29 februari 2012

Opassande namn

Av Lydia - 29 februari 2012 20:54

I dag har det varit en välsignat vacker vårdag. Uppåt tio grader varmt mitt på dagen och grannens snödroppar har tittat upp ur marken:

 


Jag blev lite ängslig till en början, när matte sa att det var skottdagen i dag. Men hon förklarade att det inte betyder att det ska skjutas, utan att det är en dag där man stoppar in lite överskottstid, så där vart fjärde år. De där överskottstimmarna passade vi på att tillbringa på Stockholms södra brukshundklubb med Rolle och Ressu.

Matte var lite lat och tog inte med någon kamera, men hon fick låna några bilder av Rolles och Ressus matte:

 

Först tränade vi lydnad. Det gick bra. För alla utom Lydia. Här ska hon hoppa över ett pyttelågt hinder. Borde väl inte vara så svårt, eller hur?

 

Men Lydia tog en omväg för att slippa hoppa.


Det var inte det enda tokeriet hon ägnade sig åt. Hon kunde stört omöjligt gå fot, och sitta ner på den blöta, kalla marken var inte att tänka på. (Däremot kastade hon sig senare med förtjusning i de kalla, blöta dikena) Hon hade fullt upp med att spana efter Rolle och titta på folk som gick förbi långt borta. Till slut slog det över fullständigt, hon snodde Ressus boll och for iväg med den upp i skogen och ville absolut inte komma tillbaka.

Ja, ja, jag sa ju att det var att utmana ödet att döpa henne till Lydia. Men var det någon som lyssnade till  Mig? Nädå. Nu tror jag matte överväger att döpa om henne till Olydia för gott.


 

Kanske var det därför matte såg så sur ut när hon och Sus fikade, trots att solen strålade och de fick inviga utemöblerna på klubben. Hon tänkte på Olydia.


Ser ni parkeringen där bakom? Där fick vi fyrbenta sitta, medan de fikade och fikade, och pratade och pratade. Sus hade med sig bullar och matte hade bakat muffins. De gjorde sig ingen brådska minsann.

Men sen fick vi faktiskt komma ut och träna budföring, alla fyra. Det är det roligaste som finns, näst sök. Och Lydia skötte sig, om inte exemplariskt så i alla fall godkänt. Sedan gick vi en skön promenad i skogen.

 

Ungdomarna rasade som vanligt.

 

Riktigt skönt att Lydia hade någon annan att hoppa på.

 

Då kunde Ressu och jag gå och sidan, snacka lite killsnack och nosa efter våren, lugnt och metodiskt. Som ni ser är vi nysnaggade båda två. Jätteskönt. Lydia och Rolle som ska på utställning på söndag får dras med sin tjocka päls.


Apropå päls så åkte vi förbi Parma på hemvägen och matte köpte ny klippmaskin, ny sax och en dunk balsam. Som tur är testade hon inte på mig. Balsamet fick Lydia pröva efter kvällspromenaden, för då skulle hon bada. Och plocka bort alla barr som hade fastnat under skogsturen. Det är skönt att vara kortklippt. Och det bästa av allt...eftersom Lydia ska vara snygg på söndag så kan hon nog inte åka på sökträning på lördag...  





 
 
 Rudi

Rudi

29 februari 2012 21:38

Olydia var nog bara vår-trotsig idag. Hade hon fått en muffin så hade hon nog skött sig exemplariskt, tror jag, som är kär i henne oavsett vad hon hittar på.

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Cissi

Cissi

2 mars 2012 09:05

Ja, ja lite bakslag får man räkna med - bara att träna vidare så ska du se att hon snart lever upp till sitt namn :-D

Lycka till med utställningen!!!!

http://www.tripora.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
<<< Februari 2012 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards