Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 24 september 2011

Tröttkantareller

Av Lydia - 24 september 2011 22:15

Vilken härlig dag vi hade i sökskogen i dag. Hög, klar luft, strålande solsken men fortfarande en del vattensamlingar kvar för en varm hund. Lydia har också lärt sig hur man svalkar sig bäst, genom att lägga sig i närmsta vattenpöl. Jag förstår inte de utrop av avsmak som kommer från en del tvåbenta träningskamrater när hon gör så?


Jag är ju frisk från min hälta, men matte vill inte ta några risker så jag fick nöja mig med att valla rutan i dag. Det gör jag så gärna, i synnerhet som jag belönades med en och annan godisbit för besväret.


Lydia fick börja träna på allvar i dag. Tidigare har hon ju fått väldigt enkla övningar. Ofta har hon fått se figuranten gå ut. Men i dag blev det lite svårare, Figgarna låg utlagda, en på varje sida när de kom till rutan. Sedan gjorde de pop-up, dvs Lydia fick från stigen se någon som vinkade till i skogen åt det håll matte pekade åt. Sedan fick hon springa ut, bli belönad med godis. Under tiden gick matte fram en bit, ropade in Lydia när figgen var klar, och så gjorde de om manövern mot andra sidan. Tanken är att Lydia ska lära sig att det lönar att springa dit mattes hand pekar.


De första gångerna gjorde hon några frivarv, men snart kom hon på att hon snabbt skulle springa tillbaka till matte, så att hon fick springa ut på andra sidan.

Medan Lydia och jag satt i bilen och väntade så tränade de Victor och Bossa också. Medan matte satt figurant passade hon på att spana efter tröttkantareller också.

  En hel del blev det, med benäget bistånd från stigledaren Elisabet.

Tröttkantareller heter de därför att det är så tröttsamt för oss hundar att vänta medan folket plockar och plockar. Men det har inte matte hittat på själv, utan det har hon hittat på en annan blogg.



 
 
 Rudi

Rudi

25 september 2011 09:19

Jaså, nihar också drabbats att tröttkantareller. Bland det tråkigaste som finns!
Men Lydia som sökhund låter väldigt attraktivt! Hon får gärna söka upp mig i skogen när som helst!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Tessanm

Tessanm

25 september 2011 11:56

Så kul att Lydia oxå nu får lära sig sök!! det är ju så förbaskat kul!!Vi ska köra idag...ja vi kör lite själva för kursen är inställd pga en sjuk instruktör! Så skönt med en laptop..kan sitta ute på altanen och surfa:) Men min stationära är bra den med så där kör jag bildredigering eftersom jag har en större skärm där...men det kan man ju ansluta till en laptop med! Den stationära måste jag rensa lite och lägga över bilder på min externa hårdisk,för sen jag började ta bilder i RAW format så krävs det ju mycket mer plats! Ha det gott!

http://minahundarochjag-blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards