Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 17 maj 2011

Årets första ljusshow

Av Lydia - 17 maj 2011 22:30

Nä, jag har inte lagt ner bloggen, bara så ni vet. fast det kanske verkar så ibland. Jag har bara inte haft tid och lust att rapportera vad som händer i livet. Och så har min fotograf varit dålig på att dokumentera mitt liv.


Här kommer i alla fall några korta rader. I dag har det blixtrat och dundrat i årets första åskväder. Ni som känner mig vet att jag inte gillar åska nåt vidare, så husse och jag fick korta av kvällspromenaden så att jag kunde skynda mig hem till mitt skyddsrum, det som de övriga i familjen kallar badrum.


Matte och Lydia var på ringträning i Sollentuna när ovädret brakade loss. Som tur är drog det över lagom till ringträningen skulle börja. Lydia har ju inte förstånd att bli rädd så hon var lika glad som vanligt. Hon tycker ringträning är kalaskul, men har inte riktigt fattat att det går ut på att man ska lära sig att visa upp sig i utställningsringen. Hon tror att det handlar om att springa ifatt de andra hundarna i ringen.


I lördags var det min tur att åka i väg med matte medan Lydia fick stanna hemma. Ordningen  var återställd och jag fick delta i sökträningen. Fast hör och häpna, matte hade glömt det allra viktigaste hemma - mina snusdosor med korv. Fast det var bara bra, för de andra i sökgruppen skramlade ihop godis till mig, så att jag fick alla möjliga sorters godsaker, bland annat ost som jag är väldigt förtjust i. Alltid trevligt med omväxling.


Söket gick mycket bra, även om jag missade en figge i början, och hade lite problem att hitta en som krupit upp och lagt sig på en stor sten.


Vi har hunnit med lite agilityträning också sen sist, det går bättre och bättre. Kanske ska vi våga oss på en eller annan tävling innan jag drar mig tillbaka. åtminstone en inofficiell.


I söndags var Lydia, matte och jag och besökte ett nytt hundpensionat där vi kanske ska få tillbringa en semestervecka. Efteråt åkte vi till Haninge BK, för matte hade tänkt vi skulle träna lite, men där pågick freestyletävling, så det blev inget med det.


I går var det dags för lite pälsputs och pedikyr. Sax och klotång kom fram, och matte passade på att dra lite öronhår samtidigt. Inte roligt, som ni förstår. Det värsta var att hon tog fram vågen också. Jag hade gått upp lite sen i vintras. 17,2  kilo är lite för mycket, tycker matte. Så nu blir det till att hålla igen, hotade hon.

Lydia hade också gått upp och vägde 11,5, men inte hotades hon med någon svältkur! Orättvist.

Lite märkligt är att matte tittade på inlägget från just det här datumet för precis ett år sedan. då vägde jag också 17,2 kilo. 
ANNONS
 
Bettan

Bettan

18 maj 2011 06:21

HGär händer det grejer, minsann. Snudd på oförlåtligt att glömma "provianten", tur att de andra hade välfyllda fickor så Totti kunde fylla buken, speciellt som det nu verkar vara åtstramningar i antågande.

http://www.monster-bailey.se

 
Rudi

Rudi

18 maj 2011 08:25

Det är tur att andra mattar har hjärnan med sig och packar godis så det räcker till dig också! Jag tycker att 17,2 kg låter precis lagom för en sån som du, man ska inte svälta...
Vi hade också masor av åska och sånt igår, fast då var jag på träningstävling och dom sköt samtidigt så det var svårt att veta vad det var för oväsen!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Ressu & Co

Ressu & Co

18 maj 2011 10:49

Jasså ni har varit i krokarna utan att avisera oss :-( Och på ringträning .... Matte verkar helt ha tappat kollen vi har glömt både utställning i Skogås , ringträning och lite annat.
Men vi glömmer INTE att vi ska till Gotland i morgon! På lördag verkar det som om Rolle ska få mäta sig med sina syskon - alla utom Lydia verkar kunna komma. I övrigt ska vi förkovra oss i tryffelsökandets ädla konst - både Rolle och jag. Kameran ska med, så det lär bli bildreportage så småningom.
Bäste broder - ha det gott (även om du inte får fullt så mycket gott i magen) och hälsa de dina! Jag får fortfarande full ranson för min matchvikt är 15.8 men Rolle kanske måste börja tänka på vikten ...13 kilo!!! Undrar om han är störst i kullen?

http://www.ressu.se

 
Cissi

Cissi

20 maj 2011 20:03

Oj hade du bloggat nu, missat det men roligt att "höra" ifrån dig igen :-)
Jobbigt med åskan, tur vi sluppit det här nera... men roligt att träna både såk och agility!!
Vi har också börjat med grunderna till agility - svrt men roligt :-)
Ha en härlig helg!

http://www.tripora.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - Tisdag 31 juli 20:30

Hurra, hurra, hurra för mig i dag. Jag fyller nämligen åtta år i dag. I hundvärlden betyder det att man är veteran. Åtminstone hamnar man i veteranklass på utställning. Fast jag har inte tänkt ställa ut mig någon mer gång.     Självklart har jag...

Av Lydia - Söndag 22 juli 21:45

Aldrig trodde jag väl att hela landet skulle sucka så samfällt över bristen på regn under sommaren. Men nu längtar vi allihop eller regn och svalka. Det är hett, hett och torrt, torrt.   Så här ser vår gräsmattan ut.   Och många björkar har...

Av Lydia - Lördag 30 juni 22:30

Hej och hå, nu är jag hemma igen efter en kortare semestertripp! Det har varit varmt och somrigt i en evighet, eller i alla fall sedan början av maj (med undantag för just midsommarhelgen) så nu tyckte jag det var dags.      Resan inleddes i Ka...

Av Lydia - Onsdag 23 maj 16:53

Den här majmånaden kommer att gå som historien som en av de soligaste och varmaste, det är jag övertygad om. Vecka efter vecka har solen strålat på oss. Resultatet är bland annat att sommaren redan är här och blomningen har tryckts ihop så att hägg o...

Av Lydia - Tisdag 10 april 16:30

Hurra, i dag har jag fått spåra. Premiär för i år. Och träffa bästa släkten!   Ressu fick börja spåra. Han hittade en massa pinnar i spåret.   Sedan var det brorsan Rolles tur. Det gick undan, så klart.   I mitt spår fanns inga pinnar,...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Doggblogg - om ett hundliv med Blogkeen
Följ Doggblogg - om ett hundliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se