Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 17 mars 2011

Inte bara nöjen

Av Lydia - 17 mars 2011 21:45

Ännu en dag närmare sommaren. Och ikväll hörde vi koltrasten spela när vi gick kvällspromenaden. Det finns hopp, även om prognosen för morgondagen lovar snö.


I dag har matte klippt luggen på Lydia, så nu ser hon ut igen. Och vi ser hennes okynniga ögon. Hon är ett riktigt busfrö, min lillasyster och nu verkar det som om hon har kommit i trotsåldern. I går, när matte tränade inkallning, så ville hon hellre nosa på planen än att rusa till matte. Förut har hon ju älskat att springa till matte och få godis eller kamplek. I dag var vi lösa en stund, och då smet Lydia i väg på egen hand. Annars brukar hon ju alltid hålla sig till mig eller matte. I dag tänkte matte lära henne en läxa, så vi gick och gömde oss bakom ett stort träd. Och plötsligt kom Lydia farande och sprang fram och tillbaka och letade. Fast hon såg inte särskilt rädd ut. När hon inte hittade oss (vilken usel sökhund hon kommer att bli) så satte hon fart mot hemmet, men då tjoade matte och så klev vi fram. Lydia tvärvände och blev nog ganska glad ändå. Vi får se om hon drar lärdom av detta. Men det funkade aldrig på mig, så det lär väl inte bita på Lydia heller.


I går var vi på släktträff igen. Vi träffade Ressu, Rolle och deras matte på Haningeklubben. Vi började med en promenad. (Matte var så lat så hon orkade inte ta så många bilder, så alla vi lagt in i dag, utom de sista, har vi lånat av Rolles och Ressus matte.)

     

Syskonen rasade runt som vanligt.

Jag visade de små hur man kan tjäna en frolic genom att hoppa genom mattes armar.

Fram och tillbaka, lätt som en plätt.

Fast det är lättare på sommaren när inte matte har å bylsig jacka.

 

Efter promenaden var det fika i solen. Och nu var utbrytardrottningen inlåst bakom galler. Hon lyckades i alla fall krångla sig över i baksätet och tillbaka. Men lite mer mat så är nog det problemet löst.

 

Efter fikat var det dags för arbete. Lydia tänar på att sitta kvar. Inte lätt för en så yster fröken.

Hon väntar på frisignalen medan matte halar fram leksaken.

           

Lite busbelöning

          

Träning på att sitta still vid sidan.

Rolle fick också jobba. Han har redan börjat att gå fot och har hajat att han ska sätta sig när hans matte stannar. En smart kille!


Ja, Ressu och jag fick jobba lite också, men ingen gitte ta några bilder på oss...Fast å andra sidan är vi ju förevigade så många gånger tidigare, så det räcker och blir över.


 
 
Rudi

Rudi

17 mars 2011 22:58

Det där med att hoppa genom mattens armar har vi funderat på, men jag är nog för stor, så vi har lagt det på is. Men snyggt jobbat av er! Småungarna börjar ju arta sig, ja åtminstone Ressu, hehehe!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Elliot Kung af Upphärad

Elliot Kung af Upphärad

17 mars 2011 23:07

Oj vad småttingarna börjar bli duktiga, jag får nog börja skärpa till mig :-)Men å andra sida så har de ju bra läromästare i dig och Ressu, själv har jag ju bara Zacco och se hur det har gått he he he...

http://www.kulan.bloggplatsen.se

 
Cissi

Cissi

18 mars 2011 08:21

Förhoppningsvis lärde hon sig att ha lite bättre kolla på matte i alla fall ;-)

Roligt med lydnadsträning i solsken! Ser fint ut det där :-)

http://www.tripora.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards