Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 25 januari 2011

Polisanmäld

Av Lydia - 25 januari 2011 22:30

I dag blev jag anmäld till polisen. En liten plump i protokollet, kanske. Men det var knappast mitt fel. Så här gick det till:

När matte vaknade frampå eftermiddagen släppte hon ut Lydia på tomten (jag ville inte följa med ut) och gick sen in för att äta frukost. Då började Lydia skälla något alldeles förfärligt så matte gick ut och hyssjade på henne, och öppnade grinden till hundhagen för att hämta in Lydia. Hon lät ytterdörren stå öppen och genom den såg jag vad det var Lydia hade skällt på. Bakom häcken, precis vid vår brevlåda, stod ett fräckt rådjur och glodde. Jag rusade efter rådjuret, som flydde. Lydia hann också smita ut genom grinden som matte öppnat och satte av efter oss. Vi sprang in i en trädgård längre ner på gatan, efter rådjuret. Matte ropade förgäves och gick sen in och satte på sig ordentliga skor för att ta upp jakten.

Jag skakade av mig Lydia och fortsatte den spännande jakten. Matte hittade Lydia, men jag och rådjuret var puts väck.


Ja, efter en timme och tio minuter tröttnade jag och gick hem. Då hade det hunnit bli middagsdags, och jag var lite sugen. Men matte hade hunnit ringa polisen och anmäla mig som saknad.


När hon skulle ringa igen och anmäla att jag kommit till rätta och så gick det inte att spåra hennes anmälan, varken via personnummer och diarienummer. "Det tar kanske lite tid innan uppgifterna kommer in i systemet", sa de på polisstationen. Då undrade matte vad som hände om någon hade ringt och berättat att de hittat mig. Skulle jag få vänta i flera dar innan polisen hittade mattes anmälan?


Hur som helst så hittade jag ju hem igen. Självklart. Fast matte hade hunnit bli orolig. Det hände några gånger när jag var yngre att jag smet iväg efter snygga tikar, men då brukade jag bara vara borta max en kvart.


I helgen märktes det att vårterminen kommit igång på allvar. I söndags var det dags för lite seriös träning i ett jättestort tält som vi hittat efter tips från Ressu.

 

Stort nog för budföring till och med!


Vi tränade lydnad, både Lydia och jag. Det är ju en del som undrar hur det går med Lydias träning. Jo, sisådär. Hon är läraktig och fattar snabbt, men är samtidigt väldigt otålig. Matte säger att hon är lite "glappkäftad": Låter för mycket och tuggar och slarvar i stället för att hålla fast grejer i ett stadigt grepp. De sitter på golvet och tränar på att Lydia ska plocka upp saker som matte lagt ut. Det gör hon, men hon tuggar och rullar runt med dem i munnen, och när matte väntar på att hon ska hålla dem stilla så spottar hon ut. (Glappkäftad precis som Totti, hörde jag matte säga till en bekant. Vad hon nu menar med det?)


Och så vill Lydia inte komma in och sitta i fotposition vid mattes sida, trots att matte lockar och pockar. Hon svänger genast ut rumpan och vill sitta vänd mot matte i stället. Det är följden av att matte bara tränat med Lydia framför sig.


Men det blir nog bra så småningom. Huvudsaken är att hon tycker det är kul, säger matte. Lydia är ju bara ett litet barn, och barn ska ha roligt, så i söndags var vi på valplek på Norsborgsklubben.

Där fick hon leka med två schäfrar och en risenschnauzer. Lydia var lite blyg till att börja med, men snart kom hon loss.

 

Hon satte sig i respekt.

                 

Ja, min lillasyster är inte att leka med.

Här är en bild där hon visar sitt rätta jag. Det är den sidan jag ofta får stifta bekantskap med. Till exempel när vi är ute och går och jag hittar en fin pinne. Då brukar jag visa upp den för henne och locka henne att försöka ta den. Vet ni vad hon gör då? Hon försöker inte jaga ifatt mig och norpa den på ett sjyst sätt. Nä, hon hugger tag i min svans och hänger sig kvar där tills jag släpper. Ingen känsla för fair play bland dagens unga...

En härlig dag var det i söndag.

Ett dimlager svävade över fälten ute i Norsborg och solen sken på oss.

Det blev ett långt blogginlägg i dag, men så var det länge sen jag hade tid att skriva. Jag måste innan jag avslutar visa upp mattes handske, som Lydia kommit över:

  

                 Lydia räknar tydligen med varmare väder, och tror att matte behöver lite ventilation i handskarna. Eller är det för att matte lättare ska få upp godis ur vänsterfickan som pekfingret ska sticka ut?

 
 
Cissi

Cissi

26 januari 2011 08:39

Äntligen ett blogginlägg - roligt :-)
Men Totti då, hamna i polisregistret sådär... fast det blev nog en lärdom till din matte att ha bättre koll nästa gång ;-)
Vilket fint tält! Så roligt att kunna träna trots vädret. Tipps till din matte är att leta rätt på klossträningen (finns på klickerklok.se) igen för att få till ingångarna och sedan att ta upp den här träningen med att greppa och lägga vikten bakåt för att få ett bra grepp.
Häftiga bilder - Király hälsar att han lite vet vad du talar om ;-)
Personligen tror jag Lydia vill att matte bättre ska få upp godisbitarna :-D

http://www.tripora.se

 
Rudi

Rudi

26 januari 2011 10:20

Wow, vilket bra inlägg, det hade ju allt: Poliser och bus och träning! Det var attans bra att du kom hem igen efter rådjursjakten, mattar kan bli alldeles förstörda av oro annars. Lydia är en tuffing och i tycker att erat tält är jättehäftigt! Håll dig i skinnet nu, polarn!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Ressu & Rolle

26 januari 2011 10:36

Å fy bubblan vad ni har varit med om mycket. Både spännande och roligt. Vi hade iofs tältträning i går, men det är jag, Ressu, måttligt road av. Rolle däremot tycker att det är väldans kul.
Men du Totti - det här med att vara känd av polisen ... ska vi inte lägga ner det, både du och jag?

 
Doris

Doris

27 januari 2011 11:11

Åhhh vad spännande, med jakt och poliser och allt, du är då en riktigt karl du!! Jag försökte vara lika cool igår kväll så jag stack ifrån matte, men när hon efter 5 minuter hade gråten i rösten var jag ju tvungen att springa hem till henne o trösta henne!

Ser ju att Lydia är en riktig tuffing hon med, sånt gillar vi!!

Kramar från DIN Doris

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
strövelstorpslagottona

strövelstorpslagottona

27 januari 2011 22:35

Bra gjort Lydia, lika bra att sätta sej i respekt från början. Och du Totti, ville du kanske prya hos polisen, eller ville du dra hem middagen?
pussar

http://lagottoflickorna.bloggplatsen.se

 
Ellior Kung af Upphärad

Ellior Kung af Upphärad

28 januari 2011 01:42

Här händer det saker minsann, tur att inte polisen jagade dig när du hade jagat rådjur :-) Men det hade väl suttit fint med en liten stek så där mitt i veckan..
Ja du, Lydia verkar att vara en tuff brutta. Handsken blev väldigt snygg, tycker jag. Lydia kan inte va lätt att "handskas" med he he he.

http://www.kulan.bloggplatsen.se

 
Tessan

Tessan

29 januari 2011 14:27

Meeen tycker det var väldigt konstigt att det ska ta en sådan tid att hitta i polisregistret...hmmm skärpning polisen! Lydia är ju stora tonåringen ju! Men så nyfiken jag blev på det där tältet...har ni hyrt eller fanns det uppställt ngn stans eller..??????
Kramis nu ska vi ut på prommis! ( vi ska ge Rådjuren lite mat.....;) )

http://minahundarochjag.blogg.se

 
Ingen bild

Vega

29 januari 2011 16:26

Hej!
Jag heter Vega, jag är en ung och stilig amstaff-dam som just nu vilar i farbror Tore soffa. Och jag som trodde att amstaffar var kriminella, inte fjompiga lagottisar.
Hälsningar
Vega

 
Bettan

Bettan

29 januari 2011 16:32

Var nog tur det inte var polisen som tog dig, då hade de kanske burat in dig för tjuvjakt.
Det var ett fint tält ni hittat, ljust o fint ser det ut.

http://www.monster-bailey.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards