Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 30 november 2010

Omdöpt

Av Lydia - 30 november 2010 20:58

Ja, det blev vargavinter. I natt kan det bli ner till minus 20, sa de på TV. Men det tror jag inte riktigt på. I alla fall inte där vi bor.

Det är mysigt med snön i alla fall. I går tog matte med kameran på promenaden, så här kommer några vinterbilder med motiv i repris:

                 

Härligt med snö och sol! I morgon ska det bli mer sol, men inga bilder, för när matte stiger upp har solen redan gått ner. Det är nämligen så att mattes valpledighet är slut och hon har börjat jobba igen. I natt var första natten hon jobbade sedan i slutet av september.

Vi var ju alla lite oroliga hur det skulle gå med Lydia, men hon var tyst och snäll, och sov både för- och eftermiddag. Mellanmatte var ledig och tog ut oss på lunchpromenad, och det var kanske tur. För riktigt rumsren är hon inte än, lilla Lydia. I kväll hände en olycka i hallen, för första gången på en vecka.


Hon fyller ju fyra månader i dag, och har blivit riktigt stor. Hon håller på att bli en riktigt berest dam. I helgen var hon med familjen i Småland, medan jag fick bo på hundpensionat! Båda hundarna fick inte plats i bilen, och Lydia är för liten för att bo på pensionat, sade matte. Så då fick jag offra mig. Men det hade jag inget emot. Ganska lyxigt boende hade jag på Skiren Gården i Nykvarn, med egen utgång till rastgård. Fast de hade hört fel i telefonen, så jag blev inskriven som "Potti"! Ganska genant. Tur att inte mina kompisar hörde det.


Familjen skulle till Småland på begravning. Lite orättvist var det att Lydia fick följa med, för det var ju en kär vän till mig som gått bort, som hon aldrig hann träffa. Men Lydia fick ändå inte följa med på begravning och minnesstund, utan fick sitta i sin bur hemma hos Jan och Inger och vänta. 


Efteråt fick hon följa med till Babe och hälsa på. Ni minns kanske att jag hällsade på hos Babe i somras, och inte ville leka med henne, bara med såpbubblorna. Men Lydia och Babe kom bra överens.

Matte hade ingen kamera med sig, men det hade Hanna och hon har skickat över några busbilder (Tack snälla Hanna för lånet):

  

Babe är nog världens snällaste schäfer, och lekte varligt med Lydia.

 

Lydia var å andra sidan inte så varlig. Babe hade fullt sjå att freda sig.

       

Det påminde lite om hur Babes storebror Tintin (som inte längre finns ibland oss) lekte snällt med mig när jag var i Lydias ålder.


Ja, nu är vi i alla fall hemma igen och börjar nedräkningen till jul. Undrar vad jag ska få för paket i år? Och om tomten vet att Lydia flyttat in hos oss? För jag tänker inte dela med mig av mina julklappar!   

 
 
Rudi

Rudi

30 november 2010 21:47

Tacka 17 för att du inte tänker dela med dig av julklapparna till din efterhängsna lill-syrra! Någ attans ordning får det väl ändå vara på torpet! Skriv till tomten och berätta om tillökingen så han kan slå in en docka eller nåt åt henne så hon blir nöjd! Kul på pensionat fast synd du missade Babe, som verkar vara en kul typ!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Stella o Doris

Stella o Doris

30 november 2010 21:53

Brrrr ja nu är det kallt, lite ont i tassarna blir det...
Jösses vad Lydia växer, är hon större än Rolle? Härliga vinterbilder, vi gillar bilderna där Lydia står på bakbenen, ser ut som hon har byxor på sig :-)

Kramar till er alla!

http://www.blondinstella.bloggagratis.se

 
Ressu

Ressu

30 november 2010 23:16

Käre kusin -
jag tror inte att varken du eller jag behöver vara oroliga för att tomten inte ska veta att vi fått små ettriga syskon i vår koja ... de märks ju lång väg. Dessutom är vi ju SÅ SNÄLLA MOT DEM, att bara det borde få tomten på extra gott humör!
Hör av dig när du känner för en släktträff igen!
Rolle hälsar så gott.

http://www.ressu.se

 
Torsten

Torsten

1 december 2010 07:33

Jag älskar att se all eran snööö!!! Men här är det alldeles för lite än....Det har liksom bara varit kallt här och inga nya flingor har fallit! För visst är det härligt med vinter?!!
Jag skrattade lite åt att du blivit inskriven som Potti...det lät lustigt liksom :)
Lydia håller på att vara stor dam snart, tiden går fort. Jag minns när jag var liten och aldrig blev rumsren...hehehe, tyckte väl att det var onödigt liksom, man kunde ju lika gärna pissa inne som ute!
Ha det skönt i snön!

Ps. Snöduschen kan mycket väl finnas på Bauhaus, men vi har den mycket billiga varianten, där husse gungar lite i trädgrenen :)Ds

http://prinstorsten.blogg.se

 
Cissi

Cissi

1 december 2010 12:05

Stackars dig, Potti är ju inte alls lika fint namn som Totti - hoppas panget var bra ändå!

Härliga bilder, framför allt dom på Lydia och Babe!!

Skönt att hon hade vett att uppföra sig när matte nu är tvungen att jobba igen!

http://www.tripora.se

 
Bettan

Bettan

1 december 2010 20:11

Jahaja, Potti, fick mig ett gott skratt där :-)
Om jag ska välja mellan 20 minusgrader och vad vi har, väljer jag nog vad ni har fast det är kallt som attan för blåst och snö är inte kul. Som vanligt bjuder ni på härliga busbilder.

http://www.monster-bailey.se

 
strövelstorpslagottona

strövelstorpslagottona

2 december 2010 16:30

Vilken tråkig anledning till att resa. Vi tror att du Potti?, nä nu skojar vi hade det extra lyxigt, du slapp ju lillsyrran.
Härligt med snö ni har.
snöpussar

http://lagottoflickorna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards