Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 24 november 2010

valpläger

Av Lydia - 24 november 2010 09:26

Snön yr utanför fönstret. Lika bra att stanna inne i stugvärmen och passa på att berätta lite om valplägret som matte och Lydia var på i helgen.

Det var kolossalt mycket nytt tänkande som matte fick med sig hem, om shaping, bakdelskontroll, omvänt lockande, burlekar och annat.

 

Det var snö och kallt, så inför lägret hade Lydia fått låna två fina täcken av Bosse bulldog. Tack snälla Annette.

Det ena täcket kunde matte låna ut till Julle, lägrets yngsta deltagare, bara elva veckor och ett levande bevis på att man kan börja väldigt tidigt med träningen.

 

Här är det Dunder som lär sig att backa genom shaping. Han var jätteduktig.

 

Bella kampar lite med sin matte

Arvo tränar inkallning.

Liksom Obi.

Lydias rumskompis Király har spänst i benen

 

Lydia tränar på att kampa.

Klickerträning i brasvärmen inomhus är inte så dumt.


Matte tog massor av bilder som vanligt, men resultatet blev inte så strålande. Novembermörker och inomhusträning är ingen bra kombination för fotograferande.


Det blev väldigt intensiva dagar, men Lydia hängde med bra, och hade inga problem att fokusera på sina uppgifter. Även om hon krävde belöning omedelbart och hela tiden. För matte var det värre. Hon tappade bort saker gång på gång; den nyinköpta leksaken, glasögon, pennor...men allt kom till rätta innan de skulle åka hem. Uom en sak. En bilmatta glömde hon i ridhuset.


Och förvirringen sitter nog i fortfarande. Igår gav hon mig Lydias matskål medan Lydia fick min mat. Vi protesterade inte utan åt raskt upp. Ombyte förnöjer. Jag var extra nöjd, för Lydias portioner är större än mina. Lydia hade inga problem med att äta upp mitt torrfoder som inte blötts upp i vatten.


Ni som vill veta lite mer om vad de fick lära sig på lägret kan läsa på Klickerkloks hemsida. Likaså har Királys matte skrivit jättebra på sin blogg.


Matte var i alla fall nöjd och tackar Fanny och Thomas och alla hundarna i Fjugesta för en lärorik helg.

Epic och Win är ungefär lika gamla som Lydia och fick demonstrera övningar, så att deltagarna skulle förstå hur det gick till.


                   

Lite brasved är inget dumt mellanmål!

     

 
 
Cissi

Cissi

24 november 2010 21:34

Nej blev den kvar - så trist :-(

Kan berätta för dig Totti att både din matte och din lillasyster var jätteduktiga och utvecklades massor på bara dom här tre dagarna!

http://www.tripora.se

 
Tessan

Tessan

25 november 2010 00:21

Åhhh så kul detta käger lät! Shaping i så ung ålder är ngt jag brukar önska jag hade kunnat när mina var små! Jösses jag ser hundar som börjat som nyhemnkomna och är så himla föriga och duktiga! Sen är det ju en underbar och positiv inlärning där hunden hela tiden får "tänka" själv...sen det där att vi som nybörjare är lite tafatta och tappar grejjor...hmmm det hör nog till;) Kul, Lydia kommer bli en super vovve...ja som dig Totti fast kanske med andra inlärings sett... Nä ta ut kameran i busväder är inget jag gör heller...bilderna jag tog stod jag själv intryck på altanen och med "fel" objektiv på ,ett fast 70mm så jag var tvungen att stå mot väggen för att kunna få med ngt av hundarna:)
Kramis!

http://minahundarochjag.blogg.se

 
Eva och Bella

Eva och Bella

25 november 2010 08:02

Hej Hopp! Sätt gärna ut fler av dina fina kort från lägret
Lycka till med er fortsatta träning, här i Tierp har vi varit lite lata sen lägret men bara snöstormen lagt sig så kör vi igen :o) Ha det gott Hälsningar Eva

http://hummelns.se

 
Ingen bild

Karin o Julle

28 november 2010 16:58

Kul att få läsa om lägret o kolla bilder! Stort TACK för lånet av täcket, det var behövligt i kylan :-)
Lycka till med träningen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards