Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 22 november 2010

Slut på friden

Av Lydia - 22 november 2010 21:02

Det har varit en väldigt lugn och skön helg. Matte och Lydia har varit på valpläger och vi som stannade hemma njöt av friden. Ingen som nafsat mig i pälsen, skällt och snott mina leksaker. Och jag har kunnat gå vart jag vill i huset. Alla stridsvagnshinder (kompostgaller) har plockats undan.


Men igår kväll kom de hem, och nu råder allmänt kaos igen. Det har tagit 30 minuter att skriva så här långt i bloggen, för Lydia har hittat på hur många hyss som helst under tiden. Gnagt på stolar, handtag, lister, golv. Till slut kissade hon på golvet. Allt för att väcka uppmärksamhet, är jag övertygad om. Nu sitter hon i valphagen och skriker, för att matte och jag ska kunna avsluta bloggandet.


De hade haft en väldigt givande helg, berättade matte. Lydia har varit så duktig och lärt sig massor, och matte har lärt sig ännu mer, påstår hon. Fast jag tycker nog att de kunde ha lärt Lydia att sluta tugga på allting och att sluta kissa överallt. För då kunde stridsvagnshindren plockas bort för gott, och mattorna komma fram, så jag har nånting att rulla mig på när jag blivit blöt ute i regnet.


De hade i alla fall haft kul, och en hel del bilder blev det tagna. Men klockan börjar bli mycket och Lydia allt högljuddare, så ni får nöja er med ett par bilder i dag.


Matte och Lydia tränar i ridhuset. Ser ni så långhårig hon är.  Liknar mer en bearded collie än en lagotto.

Matte och Lydia delade rum med  Király och hans matte. Lydia var lite avundsjuk, för han fick ligga i sin mattes säng, men Lydia såg till att hon också fick plats. Med envishet och framåtanda kommer man långt.  Han tyckte nog att hon var lite påfrestande (han är ju en månad äldre än Lydia), men då och då gick han med att busa runt.


Ja, i dag råkade jag också glömma min ålder och värdighet, och brottades lite med Lydia i den nyfallna snön. Som tur är hade matte inte kameran med. Ni berättar det väl inte för nån? Man har ju sin image att tänka på. Och sin mage. Nu är det dags för kvällsmat, tror jag.


Kanske har matte tid att visa fler bilder och berätta lite om kursen senare i veckan.


 
 
Cissi

Cissi

22 november 2010 22:16

Undrar om du har "dåligt" inflytande på Lydia med tanke på hur bra hon har skött sig i helgen, eller var det alla träning som gjorde att hon inte orkade "bete sig" ;-)
Király hälsar att han faktiskt gillade att busa med henne bara hon valde rätt tillfälle :-)

Kortet på Lydia och hennes matte är SÅ fint!

http://www.tripora.se

 
Rudi

Rudi

23 november 2010 18:41

Härligt med en barnfri helg förstår jag! Fast jag blir avis på Lydia och matten som fick åka bort och kursa. Jag gillar sånt! Var var dom? Rumskompisen är han en pumi månntro? Ni är i alla fall supersöta tillsammans, Lydia!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Birgitta & Yo-Yo

Birgitta & Yo-Yo

23 november 2010 19:31

Hallå Totti, här var det länge sen jag tittade in. Men va kul, har du fått en kompis hemma som heter Lydia, en jättegrann tjej tycker jag.
Är det jobbigt eller roligt?
Ha det bra i snön och glöm inte busa...
Nosepuss Yo-Yo

http://www.yo-yosblogg.blogspot.com

 
Cissi

Cissi

23 november 2010 21:53

Ja Rudi, rumskompisen var en pumikille :-)
Du kan läsa mer om lägret på vår hemsida/blogg!

http://www.tripora.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards