Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2010

En gammal bekant

Av Lydia - 12 oktober 2010 21:35

Ännu en vacker höstdag är avverkad, med sol, blå himmel och löv som sprakar i gulröda toner. Ett annat säkert hösttecken kan rapporteras: matte har just klippt av mig pälsen.

Nu känner jag mig lätt och fri, och så är det så praktiskt också när man har badat, för då blir man torr nästan på en gång. Fast det har blivit dåligt med bad på sistone. Vattnet har varit grönt och geggigt av blågröna alger, så jag har inte fått doppa lilltån ens.


Fast det är inte roligt att bli klippt. Jag är ju livrädd att matte ska sätta saxen i mitt känsliga skinn. När jag var klar var det Lydias tur på trimbordet.

 

Men hon den stollan skulle bara bita i saxen.

 

Matte försökte klippa lite på tassarna, men gav upp rätt snart.

 

Det viktigaste var att Lydia fick prova på trimbordet, tyckte hon. Och det lilla busfröet skulle bara veta vad som väntar.


Hon har nästan vuxit ur ryggsäcken och förresten vill hon inte bli buren, utan gå själv på promenaderna. Eller rättare sagt springa. Efter mig.

 

Det är ganska jobbigt att ha en tioveckorsvalp i hasorna hela tiden.

Hon är efter mig hela tiden.

Och hittar jag en pinne vill hon vara med och dela.

          

Men där får hon tji. Pinnarna vill jag ha för mig själv.

 

Hon tycker höstlöven är spännande

Och det finns gott om dom, överallt.


Man vet aldrig vad som döljer sig bland löven

 

Tjoho, en egen Lydia-pinne!

I dag på promenaden träffade jag en gammal bekant: Frodos plastbrorsa Rufus. Han var och hälsade på min extramatte P. Lydia har aldrig träffat Rufus förut men verkade tycka att han var en trevlig prick.

Rufus var lite avvaktande först, med all rätt, för jag hade skvallrat om Lydias vassa tänder.

Men sedan tinade han upp och de lekte lite.


Ja, det är inte lätt att ha en lillasyster att ta ansvar för. Hon är påhittig som bara den och är bara lugn när hon sover.

 

Växer gör hon så det knakar, 3,8 kilo vägde hon igår, en ökning med 7 hekto på drygt en vecka. Inte konstigt, med tanke på hur hon vräker i sig. Och inte har hon vett att vänta fint på maten heller. Och jag har förgäves försökt lära henne att tigga fint. Hon sätter igång och storskäller så fort hon misstänker att det finns något gott på bordet.

Men ibland glömmer hon faktiskt att äta upp hela frukosten. Då hjälper jag henne med det, för jag är en hygglig storebrorsa.


            

      

 
ANNONS
 
Cissi

Cissi

12 oktober 2010 22:31

Elton hälsar att den där efterhängsenheten inte går över i första taget..... Hans lillebror är 14 veckor och är fortfarande lika dan - suck ;-)

http://www.tripora.se

 
Rudi

Rudi

12 oktober 2010 22:32

Ja du, vilket bestyr du har nuförtiden! Vore hon inte så rackarns söt så så skulle jag tycka synd om dig, men det går ju bara inte när man kollar hur hon beter sig och ser ut!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Tessan

Tessan

12 oktober 2010 22:37

näää fyyy här inne kan jag ju inte vara längre....Trodde inte alls jag var valpsjuk på länge, men jösses blev ju helt sjuk!! du har en fruktansvärd söt lillasyster...suck! Filmsnutten är ju bara så bedårande när denna lilla varelse leker med trossen!Sen sök dessutom...Ja sålänge Primo lever, (vilket jag hoppas han gör lääänge till)så kan jag inte ha valp, han hatar dom och jag är rädd han skulle bita ihjäl en valp härhemma!!
höstfrissa ska fixas här oxå, men jag väntar bara tills orken ska infinna sig...
Kramis!

http://minahundarochjag.blogg.se

 
scala

scala

13 oktober 2010 20:36

Hej!
håller på o samlar hundfolk i stockholm ( o sverige) för o lära känna varandra kolla gärna www.promenera-mera.bloggplatsen.se och ge tips o råd eller liknande :D

http://www.scala.bloggplatsen.se

 
Bettan

Bettan

14 oktober 2010 06:10

Bilder säger mer än 1000 ord ibland. Hon är verkligen för go den lilla puddingen

http://www.monster-bailey.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 24 december 2018 06:00


  God Jul tillönskas alla mina bloggläsare från   Lydia med flock     ...

Av Lydia - 17 december 2018 14:00

Jag kan meddela att vi har fått lite snö där jag bor.     Inte så mycket, men tillräckligt för att de flitiga barnen i lekparken skulle få ihop till en snögubbe. Men de har missat morotsnäsan, till min stora besvikelse.   Barn nu för tide...

Av Lydia - 9 december 2018 13:45

I dag har jag extraknäckt som ambassadör för lagottorasen. Jag har stått i en monter på den stora hundutställningen i Älvsjö och låtit mig klappas av kreti och pleti. Det var inte alltför betungande.   Många ville känna på den lockiga pälsen. ...

Av Lydia - 21 oktober 2018 15:58

Ojdå, nu har jag slarvat med bloggen igen. Länge sen sist, så här kommer en liten uppdatering: Den varma sommaren har övergått i en ganska varm höst och just nu sprakar naturen av höstfärger.   Eftersom det är perfekt promenadväder har det bli...

Av Lydia - 31 juli 2018 20:30

Hurra, hurra, hurra för mig i dag. Jag fyller nämligen åtta år i dag. I hundvärlden betyder det att man är veteran. Åtminstone hamnar man i veteranklass på utställning. Fast jag har inte tänkt ställa ut mig någon mer gång.     Självklart har jag...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Doggblogg - om ett hundliv med Blogkeen
Följ Doggblogg - om ett hundliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se