Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 20 september 2010

Moment för moment

Av Lydia - 20 september 2010 15:25

Dagens inlägg ska helt ägnas åt gårdagens apelltävling. Därför är det nog bara av intresse för dem som tränar sök. Ni andra kan ju hoppa över det, och kanske läsa någon eftervalsanalys eller självkritisk granskning av varför det gick som det gick i människornas riksdagsval.


Själv hade jag ju fullt upp med min apelltävling. Ni som följt min karriär vet ju att det var tredje försöket. Två gånger förra året startade vi i apellen, men då vägrade jag att ta rullen. Så därför började matte i höstas skola om mig till skallhund.


Det har ju blivit lite dåligt med träningen senaste året. Först var det för kallt. Sen blev det för mycket snö. Sen blev det vår och några träningspass. Sen blev det sommar och för varmt och sen blev det regn och för mycket mygg. Men jag hade lärt mig skälla i alla fall, för jag skallade av hjärtans lust i går.


När vi gick in i rutan märkte matte att jag vädrade åt vänster. På de två tidigare tävlingarna har första figgen legat åt höger, men matte litade på mitt väderkorn och skickade åt vänster. Och där, längst ut, efter ett litet framslag, hittade jag en liggande figurant. Jag skällde och matte sprang ut.


Därefter gick vi tillbaka till stigen och matte skickade på andra sidan, upp mot hörnsnitseln. Jag sprang ut, slog framåt och försvann bland träden. Matte började gå framåt stigen och rätt var det var hörde hon mitt skall. Jag hade hittat figge nummer två, sittande längst ut, ungefär i mitten av rutan.


Matte sprang ut och hämtade mig och vi transporterade figgen tillbaka till stigen. Där fick jag ett litet poängavdrag av den ene domaren, för "dåligt fritt följ från fig 2". Det var för att jag inte höll mig vid mattes sida, utan tog en liten för vid sväng. Det blev full pott, tio poäng av domare 1, och 8,5 av domare 2.


Matte var nöjd ändå.


Därefter var det platsliggning. Jag låg kvar, men plötsligt började det klia. Trots det behärskade jag mig och vred bara runt huvudet och naggade lite med tänderna på sidan. 9 poäng av domare 1 (vrider) och 10 poäng av domare 2.


Budföringen gick bra ända tills jag skulle tillbaka till matte, då sprang jag lite långsammare och stannade en bit ifrån, beredd att springa tillbaka till mottagaren och få godis. Hon hade nämligen glömt ge mig det när jag kom dit första vändan. 8,5 av domare 1 (tempo tillbaka, dk, tecken ingång) och 8,5 av domare 2 (dåligt avslut+tempo tillbaka).


När det sedan kom till lydnadsmomenten hade jag tröttnat och tappat koncentrationen helt. Det blev inga nollor, men inga vidare poäng heller, men det räckte i alla fall till 246 poäng och uppflyttning.


Linförighet: 7 av domare 1 (pendlar i sida, släpar) 6,5 av domare 2 (pendlar i position, släpar i språng).

Framförgående: 5 av domare 1 (dk, stretar, hunden styr delvis) och 6 av domare 2 (nosar, vänder sig, dålig linförighet)

Platsläggande: 6,5 av domare 1 (dk, segt läggande) 5 av domare 2 (stannar innan den lägger sig)

Inkallande: 9 av båda domarna (tempo

apportering: 6 av domare 1 ( tugg, dk) och 6 av domare 2 (tugg, dåligt avslut)

hopp över hinder: 7 av domare 1 (skall) och 6 av domare 2 (skall).


Ja, lydnaden är inte min starka sida, som ni kanske vet. Men söket, det är kul!

Och det där med matte är inte mattes starkaste sida. Som Cissi mycket riktigt såg så hade hon skrivit 146 poäng i gårdagens inlägg. 246 ska det ju va!

 
 
Ingen bild

Elisabet o vovvarna

20 september 2010 18:57

Jättegrattis Totti!
Hoppas du fick många köttbullar när du varit så duktig!

 
Cissi

Cissi

20 september 2010 22:11

En tia på söket är ju kanonbra!!! Vilken tur att din matte tillslut omskolade dig till skallhund ;)

I och för sig inga höjdarpoäng på lydnaden men vad gör det - uppflyttning är uppflyttning :-)

Än en gång STORT GRATTIS till världens bästa Totti!!

http://www.tripora.se

 
Torsten

Torsten

21 september 2010 07:09

Grattis kompis!!! Jag tänker att skällhund måste vara det bästa i alla världar...Tur att du fick bli en omskolad sådan och det verkar ju verkligen vara din grej :)
Lite avundsjuk är jag på alla som ska ner till Gotland snart, men matte har lovat att NÅN gång ska vi också åka dit!
Hoppas klådan har stillat sej, jag måste få säga att du var snygg i t-shirt...
Ha det bäst!

http://prinstorsten.blogg.se

 
Bella & Smilla

Bella & Smilla

21 september 2010 09:33

Grattis grattis till dig men det där med bli uppflyttat till lägre klass lät lite lurigt får vi nog fundera på. Vi tycker det låt väldigt intressant med att man får skälla. Ja du ska väl till Gottland du med som alla andra och ha kul och vi är lite avis men matte säger att Bella inte orkar med stora folksamlingar och för mycket intryck hon börjar bli en gammal dam som behöver vila.
Vi tro nog du är mycket bra på lydnad det är nog inte domarna som förstår att du hinner med att hålla koll på en massa annat samtidigt. Poäng hög eller lite lägre spelar väl ingen roll du har ju klarat det du skulle, bra jobbat.

http://teamlagotto.blogg.se

 
strövelstorpslagottona

strövelstorpslagottona

21 september 2010 18:01

Grattis till lägre klass. Man blir nog lite konfunderad om man inte förstår det här.
pussar

http://lagottoflickorna.bloggplatsen.se

 
Rudi

Rudi

22 september 2010 07:26

Kul att få läsa protokollen tycker jag och matten som också är mitt uppe i tävlingssäsongen!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Bettan

Bettan

22 september 2010 22:33

STORT STORT GRATTIS till en välförtjänt uppflyttning. Det är inte förrns i elitklassen som man börjar tävla sägs det. Så även om poängen i lydnade inte var den bästa så är det uppflytt som räknas och det klarade ni ju galant.

http://www.monster-bailey.se

 
Libby ,Cara & Gizza

Libby ,Cara & Gizza

23 september 2010 23:01

Grattis till uppflyttningen!! Det gjorde ni bra. Duktig matte och Totti.

http://www.schnauzerflickorna.dinstudio.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2010 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards