Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 24 juli 2010

Äntligen regn

Av Lydia - 24 juli 2010 22:04

Det regnar. På riktigt. Inte bara några stänk utan riktigt, långvarigt regn. Tur är nog det för gräsmattan är gul och full av vissna björklöv. Nu hoppas vi den ska bli grön och fin igen, och skön att rulla sig på.

Matte och husse är glada åt svalkan för i dag kunde de ta ta itu med städning och andra tråkiga innesysslor utan att flyta bort i värmen. Jag tycker de kunde leka lite med mig i stället, nu när det äntligen är svalare, men nädå. Matte tog itu med storrengöring av mig också: kamning och kardning för att få bort alla frön ur pälsen, puts av öron, tassar och mustasch, öronplockning och örontvätt. Sedan fick jag bada och bli schamponerad.


Tur att inte regnet kom förrän i dag, för torsdag-fredag har husse och matte varit på Huvudskär och njutit av skärgårdssommaren. Det var snudd på att de inte kom iväg, och det hade varit mitt fel om de varit tvungna att stanna hemma. Semestersabotören kallade matte mig, men det var mest på skoj, för hon var verkligen orolig.

Så här var det: I onsdag hittade jag jag lite picnicrester nere vid sjön, grillad kyckling. Jag kastade mig naturligtvis över den och fick tag i en bit, matte drog i kopplet men jag lyckades halka ur halsbandet och försökte sedan svälja godbiten under flykt. Det skulle jag inte ha gjort. Jag satte i halsen och det blev tvärstopp. Matte fick tag i mig i stack fingrarna i halsen. Hon tyckte att hon kände något hårt, men fick inte tag i något. Jag hämtade mig och vi kunde gå hemåt men jag var väldigt låg och olycklig. Matte stannade till vid veterinärmottagningen men den var stängd så vi fick fortsätta hem. Då hade jag piggnat till och matte kände inget hårt i halsen. Hon prövade att ge mig lite bröd, och jag svalde lite försiktigt. Det gick bra.

Matte ringde djursjukhuset och fick tipset att ge mig vit sparris på burk, så husse körde i väg och handlade. Jag åt lite sparris, men det var faktiskt ingen höjdare.

Lite senare åt vi middag och jag åt upp, men ínte lika glupskt som vanligt, och sedan fick jag ont i magen. Kvällen var ett enda långt lidande, och matte och husse hade gett upp tanken på Huvudskär.

Men på morgonen kände jag mig pigg igen, åt frukost och gick min morgonpromenad, glad i hågen, så de bestämde sig för att åka i alla fall. Jag var ju i goda händer hos småmattorna om nåt skulle hända.

Matte säger att hon hoppas att jag lärt mig en läxa och ska hålla mig ifrån grillad kyckling i fortsättningen. Men hon fattar ju ingenting. Det var ju för att hon jagade mig som jag satte i halsen. Hade jag bara fått äta min kyckling i lugn och ro så hade det aldrig hänt!


Matte och husse hade i alla fall en härlig skärgårdstripp och matte har laddat in 194 bilder i datorn, så om hon hinner sortera dem och välja ut några till i morgon så kanske ni får se hur fint där var.

 
 
Ressu

Ressu

24 juli 2010 23:50

Skönt att det inte blev nå't elände av det där med kycklingen. FFF = FY säger matte, men det tror jag bara är tvåbeningarna som är missunnsamma och vill ha allt för sig själva. Fast sanningen är att jag har tillbringat en natt på sjukhus pga F-ben. Inte så kul.
194 bilder - bara??? Då kan hon väl visa allihop!
Husses också!
Hej hopp - ta dig ett dopp!

http://www.ressu.se

 
Cissi

Cissi

25 juli 2010 20:40

Då har du i alla fall lärt dig att äta lite lugnare nästa gång ;-)

Ser fram emot bilderna!
Här har det också regnat rejält, ca: 100 mm, så skönt och uppfriskande :-)

http://www.tripora.se

 
Rudi

Rudi

26 juli 2010 21:52

Men vad läskigt med benet i halsen!! Vilken attans tur att det gick bra! Sån där burk vit sparris har stått i vårt skafferi sen den dag jag flyttade hem till matten och hussen. men jag har svårt att tro att jag skulle äta av det om jag hamnade i sån där knepig sits. Kram från mig!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Rudi

Rudi

26 juli 2010 21:54

Men ännu läskigare, nästan spöklikt. När jag kommenterat klart här ploppade det upp att du kommenterat hos mig. Precis samtidigt!!! Vad kan det betyda?? Är vi syskonsjälar?

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards