Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 17 april 2010

Söksäsongen har startat

Av Lydia - 17 april 2010 17:25

Äntligen! Snön har smält undan och det har torkat upp i skogen. I dag har vi kört sök för första gången sedan i januari.


Jag trodde knappt mina ögon när matte packade ner korv i ryggsäcken och tog fram mitt tjänstetecken. Men det var sant!


Sökträning är nog det roligaste jag vet, i synnerhet sedan matte gett upp tanken på att jag ska vara rullehund, och vi börjat på min omskolning till skallhund. Tänk själv att få springa ut i skogen, leta upp folk, skälla ut dem efter noter och sedan få korv som tack!


Det var härligt, en åtta-tie grader varmt, lite mulet och lite vind som kunde föra med sig vittringen. Jag fick sex figgar, tre på varje sida stigen, och hittade allihop på första försöket. Inga tomslag i dag. Jag försökte mig på en tjyvstart en gång, men matte röt till, och med tanke på fadäsen i torsdags tyckte jag det var bäst att lyda och vände tillbaka till henne och inväntade order.


Tyvärr hittade jag inga spagropar, men det var så kul att söka så jag hade kanske inte haft tid att bada ändå. Matte visade mig en vattensamling på stigen, men jag hade inte tid att dricka.


På vägen tillbaka till bilen hittade jag en snöfläck, där jag kunde äta mig otörstig och svalka mig med lite rullning.

Skönt. Men tvåbeningarna nöjde sig inte med snö, minsann. De fick något annat vitt och gott:

Medan vi hundar låg i bilarna och väntade festade de på tårtan som Martin hade bakat!   Livet är bra orättvist ibland.   


Men jag hoppas på nåt gott till tv:n ikväll.   

 
ANNONS
 
Stella

Stella

17 april 2010 20:29

Ja visst e det skönt nu när man kan komma igång, vi har kört uppletande i dag, kul!!

Du ser nästan ut som mig där i snön...

Kram och trevlig helg!

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Ressu

Ressu

18 april 2010 13:50

Härligt Totti - snyggt jobbat!
Ha en fortsatt bra vecka!

http://www.ressu.se

 
Snygg-Göte von Fornborgen

Snygg-Göte von Fornborgen

18 april 2010 19:03

Vad duktig du e Totti. Ja som kan hitta saker i skogen. Det känns som mitt självförtroende rasar. Vad kan jag egentligen? Jo men nu kom jag ju ihåg. Jag kan va snygg tralala. Det duger väl för tusan.
Killkram från Snygg-Göte!!!

http://colliepojken.blogg.se

 
Cissi

Cissi

18 april 2010 21:59

Härligt med sökträning igen! Låter verkligen som du var taggad för det här, du ska se att det blir en appelltävling så småningom :-)

Åhhh vilken fin tårta, den ser kanongod ut!!

http://www.tripora.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - Söndag 21 okt 15:58

Ojdå, nu har jag slarvat med bloggen igen. Länge sen sist, så här kommer en liten uppdatering: Den varma sommaren har övergått i en ganska varm höst och just nu sprakar naturen av höstfärger.   Eftersom det är perfekt promenadväder har det bli...

Av Lydia - Tisdag 31 juli 20:30

Hurra, hurra, hurra för mig i dag. Jag fyller nämligen åtta år i dag. I hundvärlden betyder det att man är veteran. Åtminstone hamnar man i veteranklass på utställning. Fast jag har inte tänkt ställa ut mig någon mer gång.     Självklart har jag...

Av Lydia - Söndag 22 juli 21:45

Aldrig trodde jag väl att hela landet skulle sucka så samfällt över bristen på regn under sommaren. Men nu längtar vi allihop eller regn och svalka. Det är hett, hett och torrt, torrt.   Så här ser vår gräsmattan ut.   Och många björkar har...

Av Lydia - Lördag 30 juni 22:30

Hej och hå, nu är jag hemma igen efter en kortare semestertripp! Det har varit varmt och somrigt i en evighet, eller i alla fall sedan början av maj (med undantag för just midsommarhelgen) så nu tyckte jag det var dags.      Resan inleddes i Ka...

Av Lydia - Onsdag 23 maj 16:53

Den här majmånaden kommer att gå som historien som en av de soligaste och varmaste, det är jag övertygad om. Vecka efter vecka har solen strålat på oss. Resultatet är bland annat att sommaren redan är här och blomningen har tryckts ihop så att hägg o...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Doggblogg - om ett hundliv med Blogkeen
Följ Doggblogg - om ett hundliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se