Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 15 april 2010

Askmoln och åskmoln

Av Lydia - 15 april 2010 21:56

Som en förklaring till dagens rubrik: Askmoln är det som blåser in från Island, Åskmoln är det som matte blev i ansiktet när jag inte ville gå fot på tävlingen i kväll.


Hon hade nämligen tänkt att vi skulle göra ett försök i lydnadsklass 2. Och ett försök blev det. Ett enda.


Hon var lite tveksam redan innan eftersom jag inte varit så där jättetaggad på träningen, men tänkte att vadå, vi kan inte mer än komma sist. Hon trodde nog att jag skulle strula till det med rutan, apporteringen och hoppet. Men jag lyckades överraska henne, och strulade till det redan på första momentet, fritt följ. Matte har ett knep, hon brukar ha en wienterkorv i fickan och så visar hon mig den innan vi går in på tävlingsplanen. Då brukar jag skärpa till mig under själva fotgåendet, även om koncentrationen inte brukar räcka ända till slutet. När vi värmde upp på vägen utanför Haninge brukshundsklubb så gick jag snyggt och fint. Men när vi kom in på planen hade jag tröttnat. Jag visste ju att jag inte skulle få den där korven förrän vi gick från planen igen, så jag struntade i att gå fot. Jag släntrade en meter efter matte, nosade lite, glömde sätta mig, och så fick jag sån klåda så jag var tvungen att stanna och klia mig. Så var det med det. Nu har matte lovat att vi aldrig ska tävla i lydnad mer. Hon har fattat vinken, till sist. Utom kanske i brukslydnaden, om vi ställer upp i någon apellsöktävling till hösten.


Jo, jag glömde ju en sak, på det allra första momentet, platsliggningen, fick jag 10 poäng!  Alltid något.


Och jo, jag fick korv när vi gick av planen, så matte var nog inte så där arg som hon låtsades. Kanske blev hon på gott humör när tävlingsledaren skrattade och tackade för underhållningen.  

 
 
Ingen bild

Libby

15 april 2010 22:53

En tia på platsliggningen, jättebra!! Se på det som positivt. Under mina aktiva tävlingsår var det ofta som min matte såg ut som din i ansiktet när jag reste mig, allt som oftast, på platsliggningen och kom rantande till henne där hon stod gömd.
Vi skötte oss bra i går på uppletandet tycker jag. Min matte hälsar till din och tackar för bilderna och de superläckra bakverken.

 
Ressu

Ressu

15 april 2010 23:02

Ja, du käre kusin, vad är väl wienerkorv i mattes ficka mot vår gräsmatta? Den verkade i alla fall väldigt god när du mumsade i dig en bit - och sedan låg och slickade dig om munnen under läggandet...
Ha det gott - hoppas vi ses snart igen, på eller utanför tävlingsplan
.

http://www.ressu.se

 
strövelstorpslagottona

strövelstorpslagottona

15 april 2010 23:19

Förlåt men vi skrattar lite. Någon måste ju för tusan stå för underhållningen. Man kan liksom inte ta allt så allvarligt. Himla tur att du fick korven, men det var väl för att du roade andra, eller?
pussar

http://lagottoflickorna.bloggplatsen.se

 
Tessan och pälsbollarna

Tessan och pälsbollarna

15 april 2010 23:29

ja jösses du....ni är då ena jäkla gangsters ni Lagotto grabbar! Gör lite som ni vill när ni vill...är det för att vi ska bli gråhåriga VÄÄÄÄLDIGT mycket i förtid?? ;)Tycker endå att din matte är sååå dukitg som endå kommit så långt...jag blir nog aldig inropad på ngn lydnadsplan...ja inte i tävlingsammanhang iallfall:) Pussar och kramar på Lagottonosen!

http://minahundarochjag.blogg.se

 
Elliot Kung af Upphärade

Elliot Kung af Upphärade

16 april 2010 01:38

Du var nog duktig ändå som sagt eftersom du fick korven... en annan måste ju sno sin he he. Jag tror att du är kanonduktig, men man skall inte skämma bort tanterna :-)

http://www.kulan.bloggplatsen.se

 
Cissi

Cissi

16 april 2010 09:17

Smart att din matte äntligen fattat att lydnad inte är din grej ;-)
Men en appelltävling kan du ställa upp på det är SÅ mycket roligare :-)

http://www.tripora.se

 
en annan Totti

en annan Totti

16 april 2010 19:57

Jaså, du drabbades av Lagotto´s tävlingsloppa. Den loppan har jag sett hoppa på ett flertal lagotto i tävlingssammanhang. Vänta du, rätt som det är kommer din matte på att den loppan hoppar av ibland, och då anmäler hon dig säkert till en annan lydnadstävling.

Du kan ju ligga plats, och bara en sådan sak, kan få den mest tveksamma människa att anmäla till fler lydnadsprov. Vänta ska du få se...!!! :-D

http://www.tottigalotti.se

 
Prinsessorna & Harry

Prinsessorna & Harry

17 april 2010 09:49

Jamen...någon måste ju stå för underhållningen. Och den som gör det måste ju också få betalt. Du borde ha fått ett helt paket med korv...så det så!!!!

http://prinsessangreta.blogg.se

 
Torsten

Torsten

17 april 2010 17:32

Och du, Totti....ett gott skratt förlänger livet, och du ser ju till att många får ett längre liv!!!
Hoppas att du får ännu mer korv, bara för det!
Ha det gott!

http://prinstorsten.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards