Doggblogg - om ett hundliv

Alla inlägg under februari 2010

Av Lydia - 14 februari 2010 07:15

Inte mycket att skriva om i helgen, men jag vill ändå passa på att skicka en hjärtlig hälsning till er alla!


Ha det bra!  

Av Lydia - 11 februari 2010 22:15

I kväll var vi på lydnadsträning på Norsborgsklubben. Det var visserligen ganska kallt, minus sex-sju grader, men matte ville gärna testa hoppet lite, så vi körde en kort stunds drillning.

Vi tränar så att matte har sänkt hindret, och håller bollen i handen så att jag ser den. När jag har hoppat utan att skälla så skickar hon bollen. Det har genast blivit lite roligare, så jag hoppar utan att skälla. Vi får se hur jag gör när hon stoppar undan bollen.

Inkallning med ställande gick också bra, liksom fria följet. Rutan gick bra, efter lite inköringsproblem. Matte tror att hon ska sluta med target, för när det inte ligger något i rutan ställer jag mig bara och markerar en av konerna. Hon ska satsa på att dirigera mig rätt i stället.


Eftersom det var kallt fick alla hundarna följa med in i klubbstugan när det var fikadags. Som tur är var vi bara fem hundar i dag, annars kanske det hade blivit stökigt. Matte hade bakat tigerkaka, för att fira att Tigerns år just har inletts. Jag fick smaka lite grann. Ibland är det bra med kyla...


Före träningen gick vi en rastningsrunda i parken. Och matte hade glömt bort drivan med havregryn, så jag gjorde ett blixtryck och hann få i mig en hel del innan hon lyckades dra bort mig.

Och tro det eller ej, när vi gick tillbaka gick hon i andra tanker och glömde bort grynen igen, så jag gjorde en ny räd.  

Av Lydia - 10 februari 2010 22:00

I dag gjorde hon det igen, tanten. Hon glömde bort mig i badrummet. I en och en halv timme fick jag sitta där, tills husse kom hem. 


Innan dess, på promenaden, hade jag hittat en driva havregryn som någon hällt ut i snön, men tror ni jag fick sätta i mig alltihop? Nädå, bara några ynka gryn hann jag sluka innan matte drog i väg med mig. De skulle bara svälla i magen, sade hon. Ja, då kanske jag hade fått känna mig mätt, för en gångs skull.


Inga bilder i dag, så ni får titta på några från i måndags, då matte var ute och dokumenterade istappar i omgivningarna. Klicka på bilderna så blir de större:


                        


Dags att sova. Godnatt!  

Av Lydia - 8 februari 2010 22:15

Vilka vänner man har! I lördags fick jag två påsar godis av Frodo.


Titta! Han trodde kanske att det var alla hjärtans dag redan den gångna helgen. men det är ju inte förrän på söndag.

Och i höstas fick jag en påse tryffelkex av Ressu. Vilka snälla kompisar jag har.  Man blir riktigt rörd.


Fast matte blev inte riktigt lika glad när hon upptäckte att hon blivit smygplåtad. Hon och husse såg på tv-nyheterna ett inslag om sajter på internet, bl a Google och hitta.se som visade gatuvyer från olika adresser. När de gick in och kollade på vår adress på Eniro så fick de se matte sitta och sola utanför vårt hus!! Man kunde zooma in också. Jag var säkert också där, men doldes bakom häcken, som tur är.

När hon visade det på jobbet berättade en arbetskamrat att i ett hus på hennes gata var det någon som dragit ner byxorna och visade rumpan i ett fönster när Eniros kamerabil körde förbi. och mycket riktigt, rumpan syns tydligt på bilden.

Matte tycker det är helt OK med kameraövervakning t ex av butiker eller kollektivtrafik, eller att man kan se livebilder från ett torg på internet men inte att hon blir plåtad hemma i sin egen trädgård och utlagd på nätet. Morr.

Tänk på det om ni ser någon konstig bil som kör förbi med en snurrande kamera på taket. Skäll ut den bara!

Av Lydia - 7 februari 2010 15:19

Så är det söndag igen, och en en hel vecka av februari har gått. Det är knappt man hinner med.

I går var det ju sökdag, men inget sök den här helgen heller. Det har visserligen blivit varmare, bara strax under nollan, men det är på tok för mycket snö  i skogen. Ingen har plogat sökstigarna.

Så igår stämde jag träff med Frodo vid Norsborgsklubben, och så drillade vi våra mattor i lite lydnad i stället. Det har ju blivit lite dåligt med det i vinter.

Ja, de "gamla" momenten gick bra. Fria följet, läggande under gång mm. Men de nyare hade vi alldeles glömt bort. Vi får börja om från början igen med inkallning med ställande och rutan. Dessutom har det alldeles låst sig med hoppet, men vi fick lite tips av Marion hur vi ska börja om, så det kanske reder sig.

 

Inga bilder på mig ifrån gårdagens träning, men några på kamratena. Här är det Frodo.

Frodo i farten

Alex var också där, som vanligt med en boll i munnen

 

Labrador-lycka

Nicke gjorde ett tjusigt fritt följ.


Men vad det är besvärligt att fånga dessa svarta hundar på bild i den vita snön. Särskilt när vädret är lite gråvitt. Tacka vet jag Cleia:

 

Cleia fyllde 18 månader, och har redan lärt sig krypa.

 

Inte nog med det, hon kan hoppa också


På eftermiddagen gick vi en promenad i parken. Då gjorde jag plötsligt en störtdykning upp i en snödriva, och kom ut med en boll i munnen. Vilket fynd! Jag var stolt som en tupp resten av promenaden.


Lite senare kom Tomas och Kerstin från Linköping på besök. Jättekul. Jag såg framför mig hur vi skulle ha en trevlig hemmakväll med allehanda godsaker. Men tji fick jag. Middag blev det visserligen, men sen drog de i väg allihop. Gamlingarna gick på operan och såg Barberaren i Sevilla och småmattorna  gick hem till varsin kompis. Så där låg jag, mol allena...               


Nåja, de kom hem så småningom och det blev kvällsfika med lite gott som plåster på såren.


I dag har vi gått en skön långpromenad och sedan reste Tomas och Kerstin hem.  Hoppas de snart kommer tillbaka.

  

Småfåglarna har kommit tillbaka och tömt fröautomaten, så i dag tvingades husse skotta en lång gång så vi kunde komma ut och fylla på nya solrosfrön. Det är bra, för jag har inte fått gå ut och inspektera min "hage" sedan lucia. Matte har varit rädd att jag skulle drunkna.


Tjenixen!

Av Lydia - 5 februari 2010 22:24

I dag har det varit en väldigt vacker vinterdag. Nästan onödigt vacker. Solen har gassat så termometern slog över till plus. Och himlen var blååååå.... 

Så vi var ute en lång stund, matte, kameran och jag. 

 

Snön på fotbollsplanen är ganska djup. Det tar nog ett tag innan bollträningen kan börja. Å andra sidan är det ju stärkande och bra med höga knälyft har jag hört.

Jag kör så det ryker.

Matte tog en massa bilder på mig i snön, men vi misstänker att ni fått nog av det motivet, så ni får lite fågelbilder i stället:

Koltrast 1

koltrast 2

koltrast 3


Och så hackspetten:

Av någon konstig anledning gillar han att sitta och hacka på metallplattan på telefonstolpen så att det hörs vida omkring.

 

Ni ser: Antingen tänker han bli trummis i nåt band eller så skickar han hemliga morsesignaler via telefonledningarna till släktingar på annat håll. Eller så slipar han näbben?  Någon som vet? 


Ha en skön helg!               

Av Lydia - 4 februari 2010 21:21

I dag har det varit två grader varmt! Första gången sedan lucia som temperaturen krupit över nollan. Och alla som känner till rasen lagotto vet vad det innebär:

 

Snöbollar på benen. Efter varje promenad. Mot dem hjälper bara dusch med varmt vatten, så nu är jag duschad så det räcker och blir över.

Typiskt nog så blev jag duschad och shamponerad igår kväll, för första gången på en och en halv månad. Matte har nämligen tyckt det varit för kallt.


Det kom mycket snö i går kväll och i natt. Och plogbilen hann inte hit förrän på eftermiddagen. Så i dag blev det till att pulsa i snön. Matte tyckte att jag blivit så lugn och beskedlig, bara för att jag traskade efter henne i stället för att fara runt som ett skållat troll.


Men hon skulle känna hur tungt det är att gå med tyngder på benen.


Ja, lite skutt blev det förstås också.

  

Här kommer snömonstret

Snön fastnar när det är tö, i stället för att yra omkring så där bildmässigt som när det är kallt.


Det är tungt att gå. Skönt att låta matte trampa upp en stig att följa.

 

Men vackert är det. Speciellt om man tänker hur det brukar kunna se ut så här års. Grått och fuktigt, slaskigt och regnigt.

Hittade ingen sork eller mus i dag heller. Men jag tar nya tag i morgon.                 

Av Lydia - 3 februari 2010 12:30

Jag ligger lite efter med bloggen, så därför skriver jag om gårdagen i dag. Och om det händer något i dag att blogga om så får jag väl skriva om det i morgon.

Hör just på radion om snökaos i södra delen av landet, med inställda tåg och flyg, stängda skolor och inrasade tak. En häst fick avlivas av skadorna den fick när taket på ridhuset rasade in! Hit har inte snön kommit än. Hoppas snömolnen har tömt ut det mesta innan de når hit. Vi har redan så vi klarar oss.

  

"Gräddtårtan" på altanen blir bara tjockare och tjockare.


Gårdagen började inget vidare. Matte fick för sig att klippa tassarna, för att det inte ska fastna så mycket snö. Och så fortsatte hon att putsa både här och där. Jag gillar inte när saxen kommer fram. Jag är så rädd att hon ska sticka mig.


Det var soligt och fint, bara ett par grader kallt, så vi bestämde oss för att ta en rejäl promenad. Vi gav oss i väg, och längre ner på gatan fick vi syn på den här fina björktrasten.

Äpplena har blivit bruna och liknar semlor! Man blir lite sugen.

 

Björktrasten bryr sig inte om att äpplena är lite medfarna.


Efter en stund mötte vi min kompis Vilgot, som var på rymmen. Han hade bråttom, så han hälsade bara som hastigast, sedan sprang han vidare.

Matte hade inget extrakoppel, så det var inte lönt att försöka få fatt i honom.


Jag poserar lite snyggt på en stor sten.

Matte försöker lura ut mig på skridskoisen. Glöm det, säger jag och räcker ut tungan åt henne.

Nere vid 4H-gården hälsar vi på hästen Fjordor.

Och kossan Sally.


Vi morsade på fåren också.


Vi skvallrade en stund.


Vi har rätt många gemensamma intressen. Vi diskuterade bland annat klippmaskiner och skär. Vårklippningen närmar ju sig.


Vi fortsatte och efter en stund mötte vi min vän Angela. Och vem hade hon i släptåg? Jo, Vilgot.

Konstigt, han sprang ju åt andra hållet. Han måste ha gjort en kringgående rörelse och fått vittring på Angela, som löper just nu.

Hmmm, och så flirtar han med MIN tjej. Tur att hon ser måttligt förtjust ut. Inte var han särskilt elegant i sin uppvaktning, heller. Försökte mest med den burdusa klätterstilen.

Angelas matte tyckte det var besvärligt att promenera i alla fall, med Vilgot klängande, så hon gjorde ett koppel av sin halsduk, och så fick Vilgot låna Angelas halsband. Sedan gick vi hem med Vilgot. Angela och hennes matte först, och så matte efter med mig och Vilgot. Behöver jag säga att han drog i halsduken. Den blir aldrig sig lik igen.


Till sist var han avlämnad i alla fall, under högljudda protester. Och jag fick ha Angela för mig själv. Trodde jag. Nä, då tyckte matte att det var dags att gå hem.


Men jag förlåter henne, för på kvällen bakade hon semlor.

Gissa vilken som är min. Jo, den utan mandelmassa, och med lite mindre grädde, men med en härlig skiva ost.

Man vågar knappt tro att det är sant!

Mums, glufs.

Ah, härligt. Jag kan tänka mig en till? Nähä, inte det.                                    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards