Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 20 januari 2010

Inlåst på torken

Av Lydia - 20 januari 2010 20:30

I dag har jag varit på dejt med Shakira. Inte popsångerskan utan rottweilern. Matte tog med kameran, men upptäckte att den var DÖD. Så hon fick kånka på den i två timmar utan att få en enda bild med sig hem För så länge var vi faktiskt ute. Det blev en rejäl promenad längs vattnet, från Liljeholmen till Mälarhöjden.

Vädret var promenadvänligt, mulet med ett par minusgrader.


Väl hemma konstaterade matte att det var batteriet som behövde laddas. Konstigt, förut räckte det nästan hur länge som helst. Och hon vet att hon laddade det i fredags, inför sökträningen. Och inte har det varit så där ruskigt kallt, så att det skulle ha laddat ur på grund av kylan.


Jag var full av isklumpar när vi kom hem, så då fick jag ligga på det uppvärmda golvet i badrummet i tre kvart, innan jag hade tinat och matte kom in och torkade. Det har varit snö så länge och matte tröttnade på att duscha mig fyra gånger om dagen, så nu åker jag in "på torken" i stället.


Men i går blev jag utsatt för ren vanvård. Vi kom hem efter morgonpromenaden, och matte stängde in mig i badrummet. Sen gick hon för att bädda, och dammsuga och allt möjligt onödigt. Och glömde bort mig. Hon kom ihåg mig när hon bredde sig en ostmacka till lunch. Det var nämligen första gången som jag inte kommit när osten tagits fram ur kylskåpet. Hon trodde att jag sov tungt i soffan nere i källaren, och tänkte lite vemodigt att jag nog höll på att bli gammal, och inte hörde så bra.


Sen gick hon ut i badrummet och blev jättesnopen, och skamsen hoppas jag, över att hitta mig där. I tre timmar hade jag legat där och väntat. Och väntat. "Du kunde ju ha pipit lite, som du brukar", sa hon anklagande. Men jag uthärdade mitt martyrskap. Har jag tur så kan jag utnyttja mattes dåliga samvete till att tigga mig till något extra gott de närmaste dagarna.



 
 
Bettan

Bettan

21 januari 2010 06:14

Kanske det är matte som börjar bli gammal ;-) Antar att hon delade med sig rejält av osten när du äntligen kom ut från torken.

http://www.monster-bailey.se

 
Stella & Doris

Stella & Doris

21 januari 2010 07:42

Men jösses då, instängd och bortglömd, inget vidare du...Jasså du brukar också känna när osten plockas fram, det finns nog inte mycket som är godare än ost och nu har du ju alla chanser att spela på din mattes dåliga samvete och få riktigt tjocka goda skivor!

Kramar på dig

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Cissi

Cissi

21 januari 2010 08:44

Undrar vem det är som håller på att bli gammal och disträ ;-)

Här kör vi med "torken" också men jag har inte en chans att glömma Elton - han hörs!!!

Använd nu mattes dåliga samvete ordenligt till at tha en riktigt härlig dag :-)

http://www.tripora.se

 
Ingen bild

Ressu

21 januari 2010 12:38

Ja nog skulle matte ha blivit ordentligt fundersam om inte jag kom när hon öppnade kylskåpet ....
Som tur var hade du det i alla fall varmt och skönt.
Dessutom glömdes du ju i ett rum som garanterat skulle uppsökas av någon inom någon timme eller så.
Lev väl!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards