Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 14 januari 2010

Jubileum och värmebölja

Av Lydia - 14 januari 2010 22:30

I dag fyller min blogg ett år! Det är verkligen något att fira! Och det gjorde matte och jag genom att åka till hundklubben i Norsborg och träna lite lydnad, för första gången på mer än en månad. Det var ju nämligen värmebölja i dag, bara minus 4 grader.


Vi började med att träna på att jag skulle hålla apportbocken utan att tugga. Matte la ner den på marken och när hon sa "apport" så tog jag upp den, och så belönade hon snabbt innan jag hann börja tugga. Tanken är att hon ska kunna dra ut på det lite, och att jag ska hålla kvar utan att tugga.


Sedan tränade vi lite på rutan, och lite inkallning med ställande. Det gick sisådär. Det märks att det var länge sen sist.Vi tränade lite hopp också, och det gick inte bra. Jag ville inte hoppa när matte sa hopp, utan tvekade och skällde lite. Vi har ju lite kommunikationsproblem när det gäller hoppet, hon och jag. Men hon lär väl sig så småningom.


Det blev inte så mycket träning, för matte ville testa sitt nya kamerastativ som hon fick av husse i julklapp. Så hon satte in mig i bilen för att ta lite nattbilder på omgivningarna. Hon har inte hunnit ladda in bilderna i datorn än, så jag kan inte uttala mig om resultatet. Men hon verkade inte helt nöjd, utan muttrade lite om att de blev för gula.


Stockholm är täckt av tjocka lager rimfrost, efter några dagar med frostdimma. Matte är lite sur över att hon missade att plåta när dimman låg över stan. När hon äntligen hade planerat att ut och fota dimman i gryningen, så hade den lättat. vi får hålla tummarna för att den kommer tillbaka, så hon blir på bättre humör.


Nu är det dags för kvällsmat innan sänggåendet!  


God Natt!
 
ANNONS
 
Cissi

Cissi

15 januari 2010 08:43

Jag hoppas du fortsätter länge med bloggandet, det är så kul att följa dina förehavanden :-)

Du får säga till matte att hon backar lite i er träning när det är så länge sedan sist så ska du se att ni förstår varandra snart igen!

Ser fram emot mattes bilder så småningom!

Ha en härlig helg!!

http://www.tripora.se

 
Ressu

Ressu

15 januari 2010 11:26

Oj-oj-oj - vi kommer åxå att ha "kommunikationsproblem" matte och jag när vi ska börja träna. Jag skulle kanske påstå att vi redan har det med tanke på vad som hände igår ... när hon ville/krävde att jag skulle spotta ut det jag hittade i diket ...
Hoppas ni får en fin helg - och att vi får se alla fina bilder som din duktiga matte tar.
Ha det gott!
Och grattis på 1-årsdagen.

http://www.ressu.se

 
strövelstorpslagottona

strövelstorpslagottona

15 januari 2010 23:28

GRATTIS till 1-årsdagen. Fortsätt du kommunisera med matte, det kanske lönar sej
Trevlig helg snygging
pussar

http://lagottoflickorna.se

 
Torsten

Torsten

16 januari 2010 08:34

Grattis på 1-årsdagen!!! Bra att ni äntligen fick er lite träning i 'blid-vädret'! Nu ser vi fram emot bilderna och hoppas att dimman kommer tillbaka :)
Ha en bra helg!

http://prinstorsten.blogg.se

 
Bettan

Bettan

16 januari 2010 16:43

Grattis till bloggens 1-årsdag, hoppas du fortsätter att underhålla oss i många år till. Eftersom det nu är värmebölja så kanske vi får läsa om vad som händer i sökskogen snart igen :-)

http://www.monster-bailey.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - Tisdag 31 juli 20:30

Hurra, hurra, hurra för mig i dag. Jag fyller nämligen åtta år i dag. I hundvärlden betyder det att man är veteran. Åtminstone hamnar man i veteranklass på utställning. Fast jag har inte tänkt ställa ut mig någon mer gång.     Självklart har jag...

Av Lydia - Söndag 22 juli 21:45

Aldrig trodde jag väl att hela landet skulle sucka så samfällt över bristen på regn under sommaren. Men nu längtar vi allihop eller regn och svalka. Det är hett, hett och torrt, torrt.   Så här ser vår gräsmattan ut.   Och många björkar har...

Av Lydia - Lördag 30 juni 22:30

Hej och hå, nu är jag hemma igen efter en kortare semestertripp! Det har varit varmt och somrigt i en evighet, eller i alla fall sedan början av maj (med undantag för just midsommarhelgen) så nu tyckte jag det var dags.      Resan inleddes i Ka...

Av Lydia - Onsdag 23 maj 16:53

Den här majmånaden kommer att gå som historien som en av de soligaste och varmaste, det är jag övertygad om. Vecka efter vecka har solen strålat på oss. Resultatet är bland annat att sommaren redan är här och blomningen har tryckts ihop så att hägg o...

Av Lydia - Tisdag 10 april 16:30

Hurra, i dag har jag fått spåra. Premiär för i år. Och träffa bästa släkten!   Ressu fick börja spåra. Han hittade en massa pinnar i spåret.   Sedan var det brorsan Rolles tur. Det gick undan, så klart.   I mitt spår fanns inga pinnar,...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Doggblogg - om ett hundliv med Blogkeen
Följ Doggblogg - om ett hundliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se