Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 26 november 2009

Premiär på prov i tvåan

Av Lydia - 26 november 2009 22:30

I dag har molnen skingrats och solen letat sig fram. Det är nästan så man har glömt hur den ser ut.

      

Alla blir lite gladare av sol, även småfåglarna. Jordnötterna var väldigt populära.


Solen och blåsten gjorde att marken torkade upp, och det var bra för i kväll har vi varit på hundklubben i Norsborg på träningstävling. Matte och jag gjorde premiär i lydnadsklass 2. Det var mest för att matte skulle få lite känsla för kommenderingen och ordningsföljden i tvåan, sade hon. De nya momenten sitter ju inte riktigt än. Men med tanke på det gick det riktigt bra. Inga nollor, och vi fick ihop 142 poäng av domare Leffe och 151,5 av domare Marion. Om jag inte hade skällt under tre moment så hade det blivit ännu mer poäng.


Platsliggningen gick bra. Jag låg alldeles stilla, trots att matte gått och gömt sig. Jag hörde nog hur hon och Nickes matte satt och småpratade bakom ett plank.


Fria följet gick inte så bra. Jag tappade alldeles koncentrationen i början. Var ju tvungen att kolla in planen och vilka tvåbeningar som stod där, men det tog sig mot slutet, för då kom jag ihåg vad det var vi höll på med, 6,5 poäng av båda domarna, avdrag för dålig position och dubbelkommando. Läggande under gång fick jag neddrag för dålig framföring och segt läggande. Matte tyckte det såg bra ut när hon sneglade, men det visade sig att jag hade lagt ner rumpan snabbt och sen segat ner framdelen. 7 poäng av båda.


På inkallning med ställande fick jag 5 poäng av båda. Jag stannade inte direkt utan matte fick säga till en gång till och göra tecken med handen. Men det var nästan första gången som hon inte gjorde handtecken alls från början, så hon var nöjd ändå. Det är på G.


Rutan gick bra, jag sprang snabbt in och ställde mig i mitten. Men kunde inte låta bli lite trimuferande skall. 7 poäng av Leffe, men jag fick 9 av Marion, lite stilpoäng trots oljudet.


Apportering blev 6 och 6,5. Jag gick ut snyggt, plockade apporten men kunde inte låta bli att ta lite rejäla tuggor och så hamnade jag väldigt långt ifrån matte på ingången.


Momentet hopp-sitt-hopp är också nytt. Det blev ganska bra, fast lite snett sittande på slutet. Och så rejält med skall förstås, för att fira att tävlingen snart är slut.  Betyg 6 av båda domarna.


Fjärrdirigeringen gick bra, men jag var lite högljudd där också, så det blev betyg 6,5 och 7,5. Helhetsbetyget var 7,5 respektive 8.


Men det är långt till våren och tävlingssäsongen, så vi hinner slipa på momenten. Men skälla, det tänker jag inte sluta med. Om hon inte lyckas överlista mig på något sätt.  

 
 
Ressu

Ressu

26 november 2009 23:17

Jasså du har "tävlat" i tvåan redan - inte illa. Kul att det gick så pass bra. Det är ju som sagt bara små detaljer som ska finslipas .... de e de små små detaljerna som gör'et.
Men gott om tid att slipa har du ju, för tävlandet kommer väl inte igång förrän till våren.
Ha det gott!

http://www.ressu.se

 
Cissi

Cissi

27 november 2009 08:11

Kul att ni provat på tvåan redan, alltid bra att veta var man står i "kunnandet" :-)

Men det här med skällandet får du göra något åt - undrar om det har med den krulliga pälsen att göra ;-)
Vi har nämligen samma problem här...... Prova med mycket konsentrationsövningar på alla möjliga platser och under längre och längre tider. Det håller vi på med och det verkar ge rätt resultat. Dessutom tror jag din matte kan få en del tips från den här "träningsbloggen" http://www.andica.dinstudio.se/diary_58.html , det har vi fått :-)

http://www.tripora.se

 
Bettan

Bettan

28 november 2009 15:53

En del tycker man ska stoppa in en pinne som de får bära på, lite svårt att skälla då ;-) Men den lösningen tror inte jag på. Som sagt mer koncentrationsövningar kan vara svaret

http://www.monster-bailey.se

 
strövelstorpslagottona

strövelstorpslagottona

28 november 2009 19:17

Men duktig Totti. Konstigt med poäng hit och dit, men du är ju bara bäst. Inte tusan kan man låta bli att skälla inte.
Myspysig lördagskväll
pussar

http://lagottoflickorna.se

 
Yvonne och Galotterna

Yvonne och Galotterna

28 november 2009 23:25

Men så roligt. Debut och allt.

Det är spännande att få en koll på hur det fungerar i en tävlingssituation. Det var en bra debut, inga 0:or. wow!! :-) Lycka till.

http://www.tottigalotti.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards