Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2009

Dubbelsök

Av Lydia - 19 oktober 2009 12:56

Inte har jag haft tid att blogga i helgen. Det har varit alldeles fullt upp. Därför kommer här en liten rapport i efterhand. Inte har min assistent haft tid att plåta heller, så det blir sparsamt med bilder.


I lördags började dagen med sökträning. Vi skulle ha hållt till i nya rutan, men det var varning för älgjägare där, så vi omdirigerades till en av de gamla. Vi var åtta hundar så det var full styrka. Jag fortsatte min omskolning till skallhund och det gick bra. Jag fick beröm för mitt skall, men kritik för att jag klättrar på figuranterna när de inte får fram min korv snabbt nog. Det får man tydligen inte göra. Så nu ska figuranterna klura ut hur de ska få mig att hålla mig på mossmattan. Ska bli kul att se hur de löser det.




Camilla hade sytt ett fint tjänstetecken åt lille Rufus, så han inte ska känna sig naken under träningen.


Efter träningen blev det fika hemma hos Victor, Eddie och Alizz. Och jag kan berätta att Alizz har fått konkurrens om kel vid kaffebordet.

  

Lile Tin-Tin har flyttat in och tycker också om att ligga i knät.


  

Tin-Tin passar i en colliefamilj, med vit krage och sobelförgad päls.

  


Sedan var det bara hem och svida om (ja, jag bytte koppel) och så åkte vi hem till min gamla barndomskompis Zanti.

  

Jag hjälpte honom att hålla köksgolvet rent från spill under matlagningen. Jag måste säga att han hade städat alldeles för noga innan jag kom. Utdelningen var mager.


Det blev ganska sent, och det var nog tur att söndagens extrapass i sökrutan var framflyttat till klockan elva. Ja, det blev två pass den här helgen! Jag skötte mig nästan ännu bättre på söndagen, och Annette blev alldeles förbluffad när jag frivilligt avstod från att bada i en vattensamling och i stället skällde ut henne. Ja, jag måste erkänna att det är kul att skälla på tvåbeningarna.


På hemvägen från sökrutan stannade matte och jag till på brukshundsklubben i Ågesta och tränade lite agility och lite lydnad. Matte testade att lägga en boll bredvid hindret under lydnadshoppet, för att se om en synlig, extern belöning kunde ta bort skäll-lusten under hoppet. Och det fungerade bra, men hon ska pröva med godisskål nästa gång. Den var inte med i går.


Under tiden vi var borta hade husse hunnit med att torka av utemöblerna och sätta in dem, så nu är hösten här. Nästa helg ska även klockan ställas in, eller hur det nu är? Det har något med utemöblerna att göra i alla fall.


Ja, som ni hör var det fullt upp i helgen. Men de närmaste dagarna händer det nog inte så mycket, så nu hinner jag vila inför avslutningen på agilitykursen på torsdag kväll. Och matte har fullt upp med att fundera ut någon bildidé till Tessans fototävling.

 
 
Cissi

Cissi

19 oktober 2009 18:26

Jösse vad ni är duktiga med tränandet, och bra går det dessutom - KUL :-)
Här det det urdåligt med tränandet just nu :-(

Lycka till på agility-avslutningen!

http://www.tripora.se

 
Torsten

Torsten

20 oktober 2009 08:01

Ojsansa, du har verkligen fått jobba i helgen! Jag är fortfarande impad över att man kan bli skall-hund utan att få "skäll"...det måste ju vara drömmen!
Lilla Tin-tin var ju en rackarn's söt kissemiss....

Ha det bra!
Kramar

http://prinstorsten.blogg.se

 
Stella och Doris

Stella och Doris

20 oktober 2009 17:00

Oj oj, matte började hojta här, något om en otroligt söt katt, vi däremot kollar ju in dig och dina fina hundkompisar, mycket trevligare :-)

Kram på dig!

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Bettan

20 oktober 2009 19:01

Hur orkar ni, eller hinner kanske det ska var, träna lydnad, agility och sök och dessutom dubbla pass?
Skoj är det i a f att det går så bra för er.

 
alla Strövelstorpslagottona

alla Strövelstorpslagottona

20 oktober 2009 22:46

Jaha, så du kan också städa? Det måste ligga i våra gener. Så duktiga ni är du och din matte med träningen. Vi får minsann inte gottis om vi skäller. Ska fundera på att skicka våran mamsing på kurs till din matte.
pussar

http://lagottoflickorna

 
Tessan med "pälsbollarna"

Tessan med "pälsbollarna"

21 oktober 2009 13:32

http://www.aifo.se/ heter sidan jag köpte ryggsäcken ifrån...men kan tala om att den var stooor! Får plats med både termos och macka i;) Men om några år kanske man har fyllt opp den med utrustning:) Men annars var den super fin! Tamrac 5575 hette den....kan säga att priset var super bra, för som jag tittade runt lite så såg jag samma "rygga" för 2400 kr, jag betalade med frakt under 1100:-. Kan säga att Assar var skit sur för att jag köpte dyr "onödig" sak ( ja i hans ögon ja:) )...Men jösses småväskor på expert kostar nästan lika mycket!!
Ser att ni haft fullt upp, men eftersom sök är så jäkla kul så är det nästan aldrig "jobbigt". Så skoj att det går bra med Skallmarkeringen....ja klättra på figgar för att få godis...haha det är väl en Lagotto du har;)

Vi kör sök på lördag och imorgon kväll börjar vi en kusr i specialsök ( altså hitta ett specifikt doftämne)

Kramis!

http://minahundarochjag.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards