Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 14 oktober 2009

Dålig tajming

Av Lydia - 14 oktober 2009 12:12

I dag var det frost på marken när vi kom ut på morgonpromenaden, och de första snöflingorna yrde i luften. Och i går rakade matte av mig all pälsen. Snacka om dålig tajming!

Men jag fick ta på vinterrocken, så det gick bra ändå.


I dag trodde jag vi skulle stiga upp extra tidigt, för mattes klocka ringde redan halv tre. Jag satte mig förväntansfullt framför matskålen, men det blev tji frukost. Hon skulle bara skjutsa mellanmatte till flygbussen. Sen kom hon hem och la sig igen. Jag fick vackert vänta och hungra tills husse steg upp vid sex.


I går kväll hade jag tänkt blogga, men när min sekreterare och jag suttit vid datorn en timme hade vi bara hunnit läsa mejlen och läsa ikapp på andra hundbloggar, sen var det läggdags. Så här kommer några rader och bilder om gårdagen.


På förmiddagen var matte i stan och gick ärenden. Hon köpte bland annat motljusskydd till sina objektiv. När hon ändå var i fotoaffären passade hon på att fråga om något som förbryllat henne, nämligen att kameran kan ta snabbare bildserier på sportinställningen i automatikläget, än när hon ställer i flerbildsfunktionen i manuellt läge. Och då fick hon svar. Om brusreduceringen är aktiverad, så tar det längre tid, för då tar kameran två bilder, och jämkar samman dem utan att man märker det. När brusreduceringen var frånkopplad smattrade kameran på i rask takt även i manuella läget. Brusreduceringen är bra om man fotar med höga ISO-tal, vilket matte ofta gör i sökskogen, men ibland är det ju bra att kameran tar flera bilder i snabb följd också. Killen i fotoaffären tyckte att hon skulle pröva sig fram. Bruset märks ju mest om man ska dra upp stora förstoringar, och det brukar vi ju inte göra.

Nu undrar ni kanske över denna långa fototekniska utläggning. Jo, det är för att matte vill skicka en hyllning till världens bästa fotoaffär (i alla fall en av de bästa) Fotokungen på Kocksgatan på Södermalm. Det är en lågprisaffär med suverän service. De som jobbar där kan verkligen foto. Och de tar sig tid att hjälpa till, vilket behövs för noviser som min matte.


Efter lunchpromenaden i går var det i alla fall dags för höstfriseringen.

All den varma ullen går till spillo just när den behövs som bäst.


Den här gången fick jag i alla fall behålla skägget.



  

Efter klippningen fick jag lite glädjefnatt och for runt med sin nya kamptross som jag vann på tryffelhelgen på Gotland

  

Matte trodde att jag for runt därför att jag kände mig så lätt efter att ha blivit av med all den tunga pälsen


Men egentligen var det ju för att jag var så lättad att helskinnad ha sluppit ifrån den timslånga terrorn med klippmaskin och sax!  


 
 
Ingen bild

Bettan

14 oktober 2009 19:01

Hmmmmmmm, kanske ska raka av Bailey pälsen ser praktiskt ut att stoppa halva hunden i sopsäcken.

 
Laurence

Laurence

14 oktober 2009 21:08

vad fin du blev, förstår att du fick fnatt efteråt, inte så lätt att stå still så länge.

http://saphira

 
alla Strövelstorpslagottona

alla Strövelstorpslagottona

14 oktober 2009 22:16

Vilken snyggTotti som tittade fram under all ull. Tur att du har en vinterrock nu när det har blivit så rackarns kallt, burr!!! Men det är nog bara dom tvåbenta som fryser. Inte vi inte, vi klarar allt.
buspussar

http://lagottoflickorna

 
Bella & Smilla

Bella & Smilla

14 oktober 2009 22:41

Klart lite kallt att bli av med pälsen men du blev ju fin. Vi har lyckats krångla oss ifrån klippnin än för matte ger upp lätt nu för kroppen är lite knas. Måste säga att det var tur att det inte var dags för någon promenad vid halv 3 snåret lite väl tidigt. Matte hälsar och tackar för fotolektionen Det är så himla många inställningar som man ska tänka på.

http://teamlagotto.blogg.se

 
Stella

Stella

14 oktober 2009 22:54

Allt och även inget klär en skönhet!! Förstår att du fick tokrace, alltid så gott när man är färdigsnaggad

Kram

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Torsten

Torsten

15 oktober 2009 07:09

Jag lär ju inte heller komma undan ....men först måste tovorna under magen bort, du hemska tanke! Men du ser ju fin ut, fast du kanske står still under arbetet....

Matte tackar också för fotolektionen, nu fattar hon lite till hon också!

Kram

http://prinstorsten.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards