Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 19 september 2009

Genrep

Av Lydia - 19 september 2009 22:15

I dag var det sökträning igen, i strålande sommarväder, plus tjugo och sol. Jag skulle  få hitta en figurant under en presenning, för förra veckan ville jag inte markera Annette när hon gömt sig under presenningen. Och så skulle jag få några roliga pop-up-figuranter också, för att komma i stämning.Glad


Det började med att matte skickade mig åt höger, där Camilla hade vinkat bakom en buske. Jag hittade Camilla, men glömde visst att ta rullen innan jag sprang tillbaka till matte.Skäms Då skickade hon ut mig till vänster i stället, uppför en backe. Där hittade jag Hasse som låg under presenningen, tog rullen och sprang tillbaka till matte, fick göra påvis och springa tillbaka till Hasse och få godis.


Under tiden hade Camilla flyttat fram till nästa lega på högersidan. Hon vinkade igen, för det ska pop-up-figgar göra, Jag sprang dit, viftade på svansen och glömde igen att ta rullen. Så när jag kom tillbaka till matte på stigen viftade hon bara ut mot Camilla och sa: Sök! en gång till, och då kom jag på vad jag glömt. Jag sprang tillbaka, tog rullen och så tillbaka till matte på stigen. Och så fick jag göra påvis.


Jag fick avsluta med att se Hasse smyga iväg innan matte skickade mig efter honom, i full karriär.


Ja, ja, jag vet att jag kan vara lite glömsk ibland. Fast jag tycker inte att matte borde kalla mig hönshjärna för det.

Men Frodos matte tröstade henne och sa att ett genrep ska gå åt skogen. Då blir det bra på premiären. Och eftersom jag gjorde ett uselt genrep både på lydnaden i torsdags och på söket idag så kanske det betyder att det går bra i morgon. Jo, ni kanske har förstått att vi ska tävla i apellen då. Men frågan är, hur går det då för Frodo? Han ska också tävla, och gick strålande bra på genrepet, både i skogen och på lydnadsplanen.


Fortsättning följer. Läs den spännande upplösningen i morgon.


Matte var glad att jag inte lyckades skita ner mig på söket i dag, eftersom hon haft sånt jobb med att göra mig ren igår. Det syns knappt att jag har gått ett sökpass, eller hur? Bara några små blåbärsfläckar på benen.  


På vägen hem kunde matte inte låta bli att stanna till i Ågesta och titta på agilitytävlingen. De höll på med hoppklass 3, den mest avancerade klassen. (Och hindren var inte högre än dem som jag skulle hoppa över i tisdags.) Här är några bilder på de erfarna hinderlöparna. Klicka på bilderna så blir de större.


                  


Full fart hela dan! Men många blev diskade.


Sedan åkte vi hem och vilade oss, Husse hade klippt gräset, så jag var tvungen att gå ut och rulla mig lite. Så sen var jag grön om huvudet och hade blåbärsfläckar på frambenen. En riktig regnbågshund!

  

Det syns kanske inte så bra på bilden, men jag tyckte att min färgstarka personlighet kom fram bra.

 
 
Cissi

Cissi

20 september 2009 08:08

Egentligen spelar det ingen roll hur genrepet går bara man har kul både på träning och tävling :-)

Vi håller både tummar och tassar här hela dagen och väntar med spänning på resultatet!!

http://www.tripora.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards