Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2009

Skördetid

Av Lydia - 30 augusti 2009 22:10

Nu har det varit tyst här på bloggen några dagar, men varje gång matte och jag bestämmer oss för att skriva något så hälsar vi på i andra bloggar och tiden går.

Och häromdagen hade vi verkligen tagit oss i kragen och skrivit och lagt in bilder, men poff så var allt borta och vi blev utkastade!


Nu gör vi ett nytt försök. Den här helgen blev söket lite omkastat. I vanliga fall söker vi på lördagmorgnar, men i dag blev det söndagskvällssök i stället. Det gick lika bra.

Matte tyckte att jag var lite väl uppjagad i dag. Jag glömde att ta rullen några gånger men jobbade annars på bra. Särskilt nöjd var matte när jag nosade rätt på en figge i en stängd låda. Utanför hade någon (min matte) tappat lite köttbulle när hon belönade hunden före mig, schäfern Ivan. Han hade noga plockat upp allt spillet men jag var ändå tvungen att kolla noga. När jag nosat en stund gjorde jag ett varv runt lådan och tog sen rullen och sprang till matte. Förr hade jag nog tappat tråden när jag kände lukten av köttbulle och glömt rullen alldeles, men nu kom jag ihåg den.


Det blev inga bilder av mig i dag, men matte plåtade några av mina kamrater:

Hammarby förlorade ju med 3-0 mot Kalmar i dag. Nikko var den ende i Hammarbytröja som gjorde bra ifrån sig i dag.

(Heja grabben, friskt humör, tungan hänger utanför!)


Victor och hans husse körde tävlingsmässigt i dag, vilket betyder att de inte hade en aning om var figgarna låg. Det klarade de med glans!

Bosse fick några skick i dag, och visade god form.


I går rullade husse ut den nya gräsmattan på baksidan, och jag rullade in den, dvs jag provrullade mig på den. Den kändes skön.

Samtidigt passade jag på att smaka av äppelskörden.

Mmm, fruktig och fin smak, anar jag ett inslag av honung och lakrits?

Måste smaka på alla innan jag kan uttala mig om kvalitén.


Det börjar lida mot höst och det blir mörkare tidigare. Snart är det mörkt på kvällspromenaden.

Men inte än. Här är några aftonbilder från tidigare i veckan.

Solnedgång över Mälaren.

Vem är den mystiska figuren?

Jo, bara jag som tar ett kvällsdopp. Simma lugnt!


 
ANNONS
 
Torsten

Torsten

31 augusti 2009 07:04

Mmm...dom såg ruskigt goda ut, äpplena....
Duktig du varit på söket, trots köttbulle-dofter! Jag gillade bilden där på Bosse, han verkade jobba för fullt!
Härliga bilder i solnedgången!
Ha en bra måndag!

http://www.prinstorsten.bloggagratis.se

 
Cissi

Cissi

31 augusti 2009 08:01

Som vanligt kanonfina bilder från din matte!!

Kul att du inte glömde bort dig - duktig kille :-)

http://www.tripora.se

 
Stella

Stella

31 augusti 2009 09:44

Kom du hit, här finns det (tyvärr enligt matte) hur många pölar och lerdiken som helst!!
Hela vår trädgård är full av äpplen, plommon och päron så vi kan käka fruktsallad oxå!

Kramar

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Y-Yo

Y-Yo

31 augusti 2009 15:17

Gillar du äpplen? Blää, det gör inte jag!
matte förökte träna ta fast rulle med husse i trädgården - men det var dumt för jag trodde de ville leka med mej...jippi
Härliga vackra solnedsgångbilder.

http://www.yo-yosblogg.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - Söndag 21 okt 15:58

Ojdå, nu har jag slarvat med bloggen igen. Länge sen sist, så här kommer en liten uppdatering: Den varma sommaren har övergått i en ganska varm höst och just nu sprakar naturen av höstfärger.   Eftersom det är perfekt promenadväder har det bli...

Av Lydia - Tisdag 31 juli 20:30

Hurra, hurra, hurra för mig i dag. Jag fyller nämligen åtta år i dag. I hundvärlden betyder det att man är veteran. Åtminstone hamnar man i veteranklass på utställning. Fast jag har inte tänkt ställa ut mig någon mer gång.     Självklart har jag...

Av Lydia - Söndag 22 juli 21:45

Aldrig trodde jag väl att hela landet skulle sucka så samfällt över bristen på regn under sommaren. Men nu längtar vi allihop eller regn och svalka. Det är hett, hett och torrt, torrt.   Så här ser vår gräsmattan ut.   Och många björkar har...

Av Lydia - Lördag 30 juni 22:30

Hej och hå, nu är jag hemma igen efter en kortare semestertripp! Det har varit varmt och somrigt i en evighet, eller i alla fall sedan början av maj (med undantag för just midsommarhelgen) så nu tyckte jag det var dags.      Resan inleddes i Ka...

Av Lydia - Onsdag 23 maj 16:53

Den här majmånaden kommer att gå som historien som en av de soligaste och varmaste, det är jag övertygad om. Vecka efter vecka har solen strålat på oss. Resultatet är bland annat att sommaren redan är här och blomningen har tryckts ihop så att hägg o...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Doggblogg - om ett hundliv med Blogkeen
Följ Doggblogg - om ett hundliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se