Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 27 augusti 2009

Trött matte

Av Lydia - 27 augusti 2009 22:15

I dag var det första gången på vår agilitykurs. Därför är matte trött. Hon är ju inte van att behöva göra grovjobbet när vi tränar. Den biten brukar ju jag sköta. Men nu fick hon allt knata på för att hinna med mig.


Det var kanonkul, men till och med jag blev lite andfådd. Ledarna hade byggt upp en bana med bara tunnlar och hopphinder, plus en slalom. Det var en riktig snabbspringbana, som gick i stora svängar och bara krävde två sidbyten för förarna. Den innehöll 14 hinder av vilka det sista var inte bara ett utan sju hopphinder i rak linje.


Vi fick springa halva banan först, två gånger var, därefter andra halvan två gånger och till sist hela banan en gång.

Jag klarade det mesta galant, men matte fick underkänt för bytet under första loppet. Framförbyte ska ske med ansiktet, inte ryggen, mot hunden, fick hon lära sig.


Jag försökte spara på krafterna genom att smita förbi däcket ett par gånger, men fick vända om och ta det i alla fall. Och så rev jag några hinder. Inte kan jag rå för att de lagt ribborna så högt. Knasigt att jag ska tävla i large-klassen tillsammans med långbenta hundar som border collie och belgare.


Och slalomen har jag ingen riktig snits på än, även om jag gjorde det felfritt. Men matte måste gå bredvid och knycka till med höften för varje grind, annars försöker jag fuska.


Men som helhet klarade jag mig bra och matte hyfsat. Men hon fasar för när de ska sätta upp krångliga kombinationer och tvinga henne att verkligen tänka till för att välja rätt väg. Det är inte lätt för tvåbeningarna att springa och tänka samtidigt.


Nästa gång hoppas jag de tar med mina favorithinder: gungan, balanshindret och A-hindret.


Inga bilder blev tagna i dag, matte tyckte inte det var lönt att ta med kameran för det börjar bli mörkt på kvällarna. Ni får hålla till godo med en gammal bild:


Det var en salig blandning av raser på kursen: tre welsh springer,  en sheltie, en golden, en wheatenterrier, en bearded collie, en holländsk herdehund, en borderterrier, två blandisar och så jag.


Nä, nu ska det bli skönt att vila tassarna en stund. God natt. 
ANNONS
 
Torsten

Torsten

28 augusti 2009 07:10

Trevligt med en kurs där hundarna fick vara med!!? Annat var det ju för mej, som fick stanna hemma! Verkar kul det där som du gör...din matte får nog ligga i lite om hon ska hinna med dej!
Ha det bra så länge!

http://www.prinstorsten.bloggagratis.se

 
Cissi

Cissi

28 augusti 2009 07:31

Oj vilken nyttig kurs - för mattes kondis alltså *fniss*
Och för dig lät det mest som en superskoj kurs - KUL!
Vi får kanske ta och prova det där någon också.....

http://www.tripora.se

 
kulan

kulan

28 augusti 2009 15:00

Hej Totti
Du är bara så underbar... Jag vet inte hur många gånger jag kollat filmen där du badar i Bellmanskällan. Det måste vara typiskt för laggottosar :-)
kram från Stella o Doris "mormor"
kulan

http://www.sykulan.se

 
Yvonne och Galotterna

Yvonne och Galotterna

28 augusti 2009 22:22

Härligt med agility! Man ska alltid var andfådd när man kommer i mål.... annars har man inte ansträngt sig. ;-)

http://www.tottigalotti.se

 
Ingen bild

Yo-Yo

31 augusti 2009 15:14

Åh, vad kul det låter med kurs, men du, tala om för din matte att hon är tjej - de ska enl ryktet klara 2 saker samtidigt..hihi Visst är det taskigt att vi kallas stora hundar i Agility, förr kallades jag mellanschnauzer men ska tävla som stor - helknäppt, hindren blir ju superhöga

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - Söndag 21 okt 15:58

Ojdå, nu har jag slarvat med bloggen igen. Länge sen sist, så här kommer en liten uppdatering: Den varma sommaren har övergått i en ganska varm höst och just nu sprakar naturen av höstfärger.   Eftersom det är perfekt promenadväder har det bli...

Av Lydia - Tisdag 31 juli 20:30

Hurra, hurra, hurra för mig i dag. Jag fyller nämligen åtta år i dag. I hundvärlden betyder det att man är veteran. Åtminstone hamnar man i veteranklass på utställning. Fast jag har inte tänkt ställa ut mig någon mer gång.     Självklart har jag...

Av Lydia - Söndag 22 juli 21:45

Aldrig trodde jag väl att hela landet skulle sucka så samfällt över bristen på regn under sommaren. Men nu längtar vi allihop eller regn och svalka. Det är hett, hett och torrt, torrt.   Så här ser vår gräsmattan ut.   Och många björkar har...

Av Lydia - Lördag 30 juni 22:30

Hej och hå, nu är jag hemma igen efter en kortare semestertripp! Det har varit varmt och somrigt i en evighet, eller i alla fall sedan början av maj (med undantag för just midsommarhelgen) så nu tyckte jag det var dags.      Resan inleddes i Ka...

Av Lydia - Onsdag 23 maj 16:53

Den här majmånaden kommer att gå som historien som en av de soligaste och varmaste, det är jag övertygad om. Vecka efter vecka har solen strålat på oss. Resultatet är bland annat att sommaren redan är här och blomningen har tryckts ihop så att hägg o...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Doggblogg - om ett hundliv med Blogkeen
Följ Doggblogg - om ett hundliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se