Doggblogg - om ett hundliv

Alla inlägg under juli 2009

Av Lydia - 9 juli 2009 21:48

I dag har det regnat hela dagen, utom när matte och jag var ute på lunchpromenad. Där hade vi tur.

Så det har mest blivit inre tjänst i dag. Jag har hållit koll på matte när hon har städat så hon inte fuskade. Och så vaktade jag huset när hon och mellanmatte åkte till Ikea. Det visade sig att merparten av Stockholms befolkning hade fått samma idé. Det var nästan lika mycket folk som på Kvantum i Färjestaden dan före midsommarafton.


Sedan har vi bakat. Matte har bakat limpor efter ett nytt recept hon hittade i en bok hon fått en gång, på 100 gram jäst och 1 liter filmjölk. De ligger just nu ugnen och doftar gott.

Innan dess bakade hon en rabarberkaka från samma bok. Den doftade också gott.

Undrar om den smakar lika gott som den doftar?

Av Lydia - 8 juli 2009 16:11

Denna dagen började med hjärtat i halsgropen. I alla fall för matte. Hon hade ställt klockan på 03.40 för hon skulle upp och skjutsa lillmatte och hennes kompis till Arlanda. Hon vaknade till och tittade på klockan och då var den 04.01 Hon hade ställt in tiden men glömt aktivera larmet. Rena turen att hon vaknade. Det blev lite bråttom men de kom i god tid i alla fall.


Så nu är familjen decimerad några veckor. Som tur är kom mellanmatte hem från Berlin i går. Annars kanske det hade blivit lite väl tomt i huset.


Nu har matte semester, men husse måste jobba den här veckan också. Det är varmt och lite kladdigt i luften, så vi gör inte så många knop. I dag hade matte faktiskt planerat att vi skulle ut och spåra lite, men det har mullrat hotfullt i fjärran, så vi har legat lågt. Jag har tagit skydd i  badkaret några gånger, men åskvädret har inte kommit närmare.


Det regnar lite till och från, men det är bara bra för blommorna, säger matte. Och så blir de ju så vackra med regndroppar på:

Blommor på busken som matte planterat.


Inga hundbilder i dag. Men några till med utsikt från mattes jobb:



Hotfulla moln på himlavalvet.

I morgon ska det viss bli riktigt mycket regn. Då kanske det bildas några fina spagropar. Det var länge sen jag fick någon riktig inpackning.

Av Lydia - 3 juli 2009 22:12

I dag har det dundrat och knallat och regnet har vräkt ner. Det tycker jag verkligen inte om. Jag drog mig tillbaka till badkaret när det dundrade som värst.


Här är husets tryggaste plats.


Annars har jag inte så mycket att berätta. Husse jobbar, matte jobbar, mellanmatte har dragit till Berlin. Lillmatte har hållit mig sällskap emellanåt, när hon inte är ute och träffar kompisar. Men nästa vecka är matte ledig. Kanske kan vi hitta på något kul då?


I brist på hundbilder så vill matte visa vilken vacker utsikt över Stockholms natthimmel hon har från sitt jobb:


Av Lydia - 1 juli 2009 22:14

Vi har alla våra sätt att bekämpa värmen. Själv har jag hittat husets svalaste plats: torkskåpet.

Stäng gärna dörren efter dig när du har plåtat klart, så att inte den svala luften smiter ut.


Matte är ju inte riktigt som andra, hon jobbar på natten och sover om dagen. I tisdags morse när hon skulle gå och lägga sig var det +30 grader i sovrummet. Så när hon vaknat åkte hon och köpte en helvetesmaskin.

Jag var väldigt misstänksam och gav den en ordentlig utskällning, men den bara lät och blåste luft på mig i alla fall.

Men det värsta av allt var när matte skulle gå och lägga sig i morse. Då satte hon helvetesmaskinen på en pall bredvid sängen. Där stod den och morrade och frustade, precis där jag brukar ligga. Jag gav matte ett sårat ögonkast och sen gick jag och la mig bredvid husses säng i stället. Det finns gränser för vad en lagotto ska behöva stå ut med.

Matte veknade och fick helvetesmaskinen att tystna, men jag lät mig inte bevekas, utan höll mig på avstånd. Hon får välja - helvetesmaskinen eller mig.


Passar på att lägga in en varning för att lämna hunden i bilen i värmen. Har lånat den här tabellen från Ackes och Primos blogg.



Men i helgen ska det bli svalare säger de. Det ska bli ganska skönt, tycker jag. Då piggnar man nog till lite.


I kväll har matte tvättat mina öron och putsat lite med saxen på insidan av öronlapparna, vis av erfarenheten från tidigare somrar. När det blir så här varmt med många bad så ökar risken för öroninflammationer.


I trädgården har maskrosorna tagit slut. Jag har ätit upp allihop. Men det har kommit nytt godis. Körsbärskart är smaskens. Kärnorna kraskar så skönt mellan tänderna.

Ha det bra och simma lugnt! 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards