Direktlänk till inlägg 21 maj 2009
Lugnt och skönt i dag, hela familjen samlad och flera sköna promenader.
Matte bakade årets första paj med rabarber från vår egen trädgård och alla lät sig väl smaka. Fast jag fick nöja mig med glassen och det var inte kattskit det heller.
För den som vill kommer här receptet på pajen, som matte fått av en kompis som fått det av sin mamma.
Deg:
175 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 bittermandel
Fyllning:
Frukt eller bär
En halv dl strösocker
1 msk potatismjöl
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka ihop smör och socker i en bunke, riv bittermandeln ner i bunken, blanda mjöl och bakpulver och knåda ihop allt till en deg. Klä en pajform med degen. Spara eventuellt lite deg att dekorera pajen med.
Degen behöver inte vila eller förgräddas, utan lägg direkt i rabarber skuren i bitar. Blanda strösocker och potatismjöl och strö över.
Grädda i cirka 20 minuter.
Njut med glass!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
|||
18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
31 |
|||
|