Doggblogg - om ett hundliv

Alla inlägg under april 2009

Av Lydia - 6 april 2009 20:21

Ja, nu gäller det att ligga i med träningen, när snön äntligen har smält bort och det börjar torka upp lite grann på planerna. I dag var matte och jag på brukshundsklubben i Ågesta och tränade lydnad.

Matte var ganska nöjd, men framförgåendet är sisådär. Ibland går det jättebra, ibland inte alls. I dag kom jag in riktigt bra vid sidan på apporteringen och tugget var inte så farligt. Men vänta bara tills det är tävlingsdags och jag får smaka på någon ny, obekant apport. Mums!

Vi tränade lite inkallning med ställande. Matte prövade att lägga ut en musmatta som target där jag skulle stanna, men det funkade inte särskilt bra. Jag studsade på musmattan och fortsatte sen mot matte. Därför återgick hon till att lägga en boll bakom mig när jag sitter och väntar. Sedan säger hon stanna, och sedan varsågod om jag gör ett snabbt stopp. Då får jag sno runt och ta bollen.

Vi gjorde en budföring också, med Monica, Titzies matte, som mottagare. Jag försökte smita ifrån henne i förväg, men hon ropade tillbaka mig, och höll mig i halsbandet tills hon sagt marsch, och jag fick springa till matte.

Vädret var härligt och när vi kom hem satt vi ute på altanen och solade. Kanske blir jag en brun lagotto om jag solar tillträckligt mycket?


Och så några bilder från dagen:

En glad apportör


Titta matte, jag har hittat tussilago!


Blåsippssök.


Efter träningen blev det ett svalkande dopp. Visst är det härligt med vår.


Av Lydia - 5 april 2009 15:04

Nu är vi hemma igen, efter att ha tillbringat natten i Linköping. Här är det snabba ryck.

Gårdagen började bra, med ett härligt sökpass i vårsolen. Matte var jättenöjd med att jag gjorde allt rätt (för en gångs skull). Tyvärr hann vi inte stanna så länge och matte gick miste om tårtan som Hasse bjöd på för att fira att han och Victor blev uppflyttade i lägre klass förra helgen.

För vi skulle hem och duscha (både matte och jag fast inte samtidigt). Sedan for vi och husse iväg till Linköping för att hälsa på Tomas och Kerstin. Vi såg massor av tussilago längs vägen och termometern i bilen visade 17 grader. När vi kom fram satt vi ute på tomten och fikade, bland alla vårblommor. Det surrade av aktivitet i rabatten och vi såg både humlor, bin och en fluga. Årets första nyckelpiga landade på kaffebordet.

Sedan tog vi en skön promenad och passerade bland annat genom Gamla Linköping. Vi såg både utslagna tulpaner och påskliljor i en rabatt på Blomgatan (var annars?). Det märktes att våren i Linköping är lite längre gången än i Stockholm.

När det var dags att sova bäddade matte och husse på madrasser på golvet. Toppen, tyckte jag. Men så visade det sig att de också tänkte sova där. Jag hade ju räknat med en säng för mig själv. Jag får nämligen inte ligga i sängarna, men när det är bäddat på madrass på golvet är det fritt fram. Nu tvingades jag trängas med antingen matte eller husse, så till slut sträckte jag ut mig på mattan i stället.

I dag åkte vi hem, och det regnade nästan hela vägen, men nu har det slutat och med lite god vilja kan man inbilla sig att det klarnar upp

Inga bilder blev det från helgen, för matte hade inte med sig kameran, varken till söket eller Linköping.

Nu ska vi fika, men vi måste gå ut i bloggosfären i kväll igen och kolla. Flera  vänner tävlar i dag, både i bruks och lydnad, och vi är så nyfikna på hur det går.


Jaha, nu har vi varit ute och surfat en stund. Dags att sova efter en händelserik helg.


Av Lydia - 3 april 2009 20:14

En sån härlig dag vi har haft i dag. Soligt och skönt. I dag har matte inte bara lagt av mössa och vantar, hon lämnade jackan hemma också.

Och vårtecknen står som spön i backen. I går såg vi årets första citronfjäril. Och i dag hittade vi årets första blåsippor:


Konstigt, bara tre dagar senare än förra året, och då kändes våren mycket tidigare. I förra veckan var det ju fortfarande snö. Sipporna måste ha legat där och väntat.

Och så hittade vi nykläckta lamm, ett annat säkert vårtecken:


Vilken sötnos. Ser ut som om han skulle platsa i lagottoklubben.


Och så tog matte och jag årets första fika ute på altanen:


Skönt med vår.


I går kväll var vi på Loviseberg och tränade lydnad. I går gick matte och gömde sig under platsliggningen. Inga problem, jag låg kvar i tre minuter. Men annars var det inte mycket som funkade. Matte säger att jag har koncentration som en talgoxe och hotar att anmäla mig till valpkurs.

Kvarsittning i hundskolan? Inget vidare. Jag får nog skärpa till mig lite, så hon inte tappar sugen. För då blir det dåligt med godis.

Ha en skön helg!

Av Lydia - 1 april 2009 21:27

Nu är matte lite gladare. Kan bero på att vi fick en lång skön kvällspromenad längs vattnet. Nu när det är sommartid har kvällarna plötsligt blivit ljusare och det är roligare att vara ute och gå. Vi gick längs vattnet, och tänk, all isen som låg i går hade nästan försvunnit.


Nu kan man nog bada.


Släpp kopplet matte, så får jag hoppa mellan isflaken. Jag lovar att inte blöta ner mig.


Här slutade isen, sen var det öppet vatten.


Ressus matte skickade några bilder från dagen. Det tackar vi för. Här är en på matte och mig.

Lite blött var det på planen, men snart har det nog torkat upp. Och om två och en halv vecka ska vi ha Lagottocup här!


Av Lydia - 1 april 2009 15:48

Matte är på dåligt humör. Det beror inte på att vi har varit och tränat lydnad med Ressu och hans onsdagsgäng. Det var bara trevligt. Och det beror inte på att vädret är tråkigt, tvärtom. Solen skiner och det är härligt vårväder.

Det beror på att matte har suttit med photoshop elements på datorn och försökt lära sig mer, men datorn och hon kommer inte överens. Och den där kursen hon var på har hon ingen större nytta av. Där gick de igenom bildbearbetning i riktiga photoshop, men dels gick det alldeles för fort, och dels var det på mac-dator som hon inte har hemma. Därför vill det sig inte alls. Inga snygga ramar blir det, och inga proffsiga bilder.

Ni får nöja er med en ganska usel bild från när jag svalkade mig lite i en spagrop som låg alldeles bakom Ressus lydnadsplan. Himla praktiskt att ha den så nära till hands.

Lydnadsträningen gick sisådär. Matte tränade en hel del framförgående, men när Weine skulle kommendera oss i framförgående så hade jag alldeles glömt hur man gjorde. Kom faktiskt inte ens ihåg hur man gick fot.

Men en bra budföring fick vi till i alla fall.

Nu ska jag övertala matte att gå och ta en kopp kaffe och lugna ner sig. Kanske kan jag övertala henne att bjuda på en skorpa också.




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards