Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 30 april 2009

Krigsförklaring

Av Lydia - 30 april 2009 15:49

I dag är det valborgsmässoafton. I kväll blir det nog bara en kort promenad, för att minimera risken för att jag ska få smällarchock. Det här är ju en av de där dagarna när det knallas till höger och vänster.

Vädret är strålande och körsbärsträden har slagit ut.


Man förstår varifrån svenska flaggan fått sina färger:


I går hann jag inte blogga för det var en hektisk dag. Matte var i farten från morgon till kväll och fick ihop nästan 24|000 steg på stegmätaren. Jag var inte medskyldig tll alla dem. En del fick hon ihop på väg till tandläkaren, på rundvandring bland klädbutiker, på Plantagen och Kvantum. Men vi hann med ett par rejäla promenader, ett Mälardopp och en träningstävling på Lovisebergsklubben.


 På tävlingen skötte jag mig bra, tycker jag. Fick dock en nolla på inkallningen. Beror på att vildsvinen har lekt jordfräs på planen så vi fick hålla till nära staketet. Så när matte lämnat mig sittande så tittade jag mig omkring och fick till min glädje se schäfern Iza, bara tre meter ifrån mig, bunden på andra sidan staketet. Jag var ju bara tvungen att gå dit och kolla läget, för sist vi träffades så löpte hon för fullt.


Nu hade hon löpt klart, så vi kunde fortsätta tävlingen. Då gjorde matte något nedrigt. När vi hade kommit till momentet ställande under gång så hade jag börjat tröttna på att jobba och jobba utan lön, så jag skällde till för att göra henne uppmärksam på att hon hade glömt något. Men i stället för godis fick jag en vattenstråle i nyllet!


Jag blev alldeles paff. Och det upprepades en stund senare. Matte tycker inte att jag ska skälla under tävling, vilket är en vana jag lagt mig till med, så nu försöker hon vänja mig av med det med hjälp av ett nytt vapen.

Det är en liten sprutmojäng som hon fått låna av Tanjas matte, som i sin tur fått den av grannflickan Emma.

Mattes hemliga vapen.


Hur fräcka kan tvåbeningar bli?! Jag säger bara en sak: Nu är det krig.

 
 
Ressu

Ressu

30 april 2009 19:17

Vintern rasat ut ......
Visst är det härligt! Både med bad och blommor - köpta eller vilt växande.
Hoppas att Valborgsfirandet inte blir allt för häftigt runt dig - här hos mig har jag inte märkt något smällande ännu. Men jag tänker inte gå till någon brasa - det är då en sak som är säker.
Ha en skön helg!

http://www.ressu.se

 
Stella

Stella

30 april 2009 23:56

Sicken lurig matte du har!! Men du har ju oxå ett vapen, lyft du på benet så kommer det nog en stråle som heter duga :-)

Ha en go helg fine Totti

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Bella & Smilla

Bella & Smilla

1 maj 2009 08:12

Hihi det rådet du fick av Stella var bra. Men fungerar det med att spruta vatten på vattentokiga hundar undrar våran matte.

http://www.lagottobella.com

 
Torsten

Torsten

1 maj 2009 19:08

Har hon fått solsting, eller nåt din matte ??? Vi måste lägga upp en strategi...jag är med på att kriga....

Väldig vackra bilder på blommande kvistar!
Trevlig helg!

http://www.prinstorsten.bloggagratis.se

 
Yo-Yo

Yo-Yo

1 maj 2009 19:13

Hu vilken fräck matte du har som sprutar vatten på dej - sånt har matte slutat med - så hoppas hon inte läser detta och tar efter igen.
Skulle tycka det vore jätteroligt att få träna Agility på SSBK med er, men vi har fullt upp denna vecka sen kommer lägret och sen pensionat 2 veckor för mej.
Vi syns på Torsdag i Tiveden.
Nosepuss snygging // Yo-Yo

http://www.yo-yosblogg.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards