Doggblogg - om ett hundliv

Alla inlägg under mars 2009

Av Lydia - 17 mars 2009 11:38

Nej, det blev ingen sol på lunchpromenaden igår. Vid elvatiden blinkade den till lite, men sen gick den och la sig igen. Och i dag är det regn. Det bästa med regnet är att snösmältningen snabbas på. Och SMHI har lovar SOL senare i veckan.

Och våren är på väg. De här fina blommorna hittade jag i min granne Tanjas trädgård:

Snödroppar

Och vintergäck


I går passade vi ändå på att träna lite lydnad på konstgräsplanen. Matte tycker att jag går fot så fint där. Hon önskar att alla brukshundsklubbar skulle ha konstgräs på sina planer. Jag är nämligen väldigt noga med var jag sätter tassarna. Är det blött eller svampigt eller isigt måste jag ta en lov förbi, och det tycker tävlingsdomarna inte om.

I går kväll tittade på ett program som heter hundcoachen. Jag vill varna för det. För hundcoachen lär hussarna och mattarna att de inte ska låta hundarna bestämma utan "sätta gränser". I går skulle han lära en matte hur hon skulle tvinga ut sin franska bulldog Elvis i regnet, trots att han ville stanna inne.

Nä, kom ihåg det - fem i nio på måndagkvällar ska ni gå och sätta er vid dörren och gnälla uppfordrande. Det är dags att bilda en Hundarnas motståndrörelse mot alla hundcoachar och lydnadsinstruktörer. Inte kan vi väl låta tvåbeningarna ta över helt. Det gäller att vara smart så de tror att det är de som bestämmer, medan det i verkligheten är vi som styr.

Och stackars Elvis kunde väl ha fått ett täcke?


Av Lydia - 16 mars 2009 11:30

I dag skiner solen - nästan. Kanske hinner den bryta fram till lunchpromenaden?

Fram till dess får jag försöka berätta lite om gårdagen. Matte skrämde mig lite på morgonen när hon berättade att vi skulle åka på freestyletävling. Jag var rädd att vi skulle tävla. Ni vet, tuffa killar dansar ju inte. Men som tur är skulle vi bara titta på.

Vi åkte till Solna för att se när Tosca och hennes matte Helena gjorde sin freestyledebut. Mer om hur det gick får ni läsa längre ner. Det tog sin tid, för de startade som nummer 29, men väntan gick fort, för det var hur kul som helst att se alla duktiga hundar och förare. Allt gick inte som en dans, flera passade på att raca runt i ridhuset, någon ville inte alls vara med, någon fick avbryta för trängande behov, men överlag var det så mycket glädje som lyste i ögonen på både mattar (för det var inga hussar) och hundar.

Matte hade bara sett freestyle en gång tidigare, en uppvisning av världsmästaren Czar på Stora Stockholm. Men det var så perfekt att det nästan var overkligt, mer som cirkus. Här var det fullt ös och kämpaglöd, och så modiga mattar som vågade sig upp och bjuda på sig själva.


Där fanns små hundar som kunde flyga som fjärilar...

...och stora hundar...


...långhåriga hundar...


...och korthåriga hundar. Fy farao vilken spänst!


En del hundar hade kläder som matchade matte...


...och en del gick på två ben.


Och så Tosca:


Vilken freestyledebut. Hon gjorde ett jättebra progam och kvalificerade sig direkt för uppflyttning till klass 2.

Hon är inte bara söt, hon kan dansa också! Kanske skulle passa på att fria till henne, nu när Ofelia är bortgift med en annan och Stella bor så långt bort...


Efter tävlingen åkte matte och jag till Hagaparken för en rejäl promenad. Det var skönt att sträcka på benen.

Balansakt framför Koppartälten


Snön ligger ännu kvar, men den är väldigt slaskig. Snart kanske våren kommer ändå!

Av Lydia - 14 mars 2009 22:33

Väldigt vad veckorna går fort. Jag hinner ju inte med att blogga. Eller rättare sagt, min tvåbenta assistent hinner inte hjälpa mig med det.

Ska försöka ta skadan igen nu när Melodifestivalen är avgjord och vi har en stund över. Och var det nu rätt låt som vann?

Här har helgen annars gått i matens tecken, och det tycker jag är trevligt.

I fredags hade vi tacotårta, som mattes syster har skickat recept på. Vi delar gärna med oss:

Stek köttfärs eller blandfärs (0,5-1 kg). Lägg över i gryta. Lägg i två burkar crème fraiche, två påsar taco kryddmix och en dl thai sweet chilisås. Koka som köttfärssås.

Varva sex stora tortillabröd med köttfärssåsen i en pajform (som en pannkakstårta), börja och avsluta med köttfärs. Garnera med körsbärstomater, lägg på riven ost och och baka i ugnen 10 minuter i 200 grader.

Ät med diverse tacotillbehör.


Fredagen avlöpte väl, trots att det var den 13:e. Och i dag lördag började dagen tidigt med sökträning. (Fast först hade matte skjutsat lillmatte till bussen för hon skulle till Vadstena och sjunga med sin kör.)

Söket gick inget vidare, tyckte matte. Hon tyckte jag var lite lat och oengagerad. Jag ville hellre vara på stigen och få godis av gänget, än att jaga runt i skogen och leta efter figgar. Så var det tung och jobbig blötsnö att springa i också. Matte hade tänkt att vi skulle tävla i apellen i vår, men nu har hon tänkt om, säger hon. Inte gör det mig nåt. Det där med tävling är lite överreklamerat, anser jag. Inte får man nåt godis under tävling.

Lite korv hann jag dock tjäna ihop under dagens träning. Och sedan fick vi hundar ligga i bilarna medan människorna gick in och fikade som vanligt. I dag var det riktig fest, hörde jag. De firade visst både det ena och det andra.

Cicci bjöd på smörgåstårta.

Och Martin och Camilla hade med en födelsedagstårta åt Frodo:

Fast inte fick jag smaka. Och inte Frodo heller, för den delen. Han låg nämligen i bilen bakom vår, så honom hade jag koll på.


Men jag är inte långsint. När vi kom hem fick jag smaka av husses kaffe latte.


Mmmm....gott!


Och nu ikväll till Melodifestivalen fick jag lite lördagsgodis - ett vegetariskt märgben (??).


I eftermiddags var det lagottoklubbens årsmöte. Matte hade gärna velat gå, men hon ville inte smita från sökträningen. Hon hoppas på rapporter från någon som var där. Någon som skriver en utförlig rapport i sin blogg?


Till slut önskar jag alla en trevlig söndag med denna bukett, som mellanmatte sålt till husse och matte för att samla in pengar till skolresan.






Av Lydia - 10 mars 2009 22:00

Minns ni att matte lovade att mars var en vårmånad? Glöm det. Nu hoppas vi på april i stället.

I dag kom vintern tillbaka med full kraft. Trodde knappt ögonen när jag kom ut på trappan.

Matte, vad menas med det här? Du sa ju att det var vår nu?


Vilken tur att matte inte hann klippa av all vinterpälsen. Det hade varit kallt med rakad kropp.

Ja, ja. Det är väl bara att gilla läget, som det heter. Och det är ju rätt kul med snö. Bollen hittade jag i alla fall.

Fast nu tycker jag vi går in.


På kvällspromenaden åt jag massor av snö, så när vi kommit hem behövde jag gå ut igen nästan på en gång, och lätta på blåsan. Snö är smaskens. Och så hittade jag snöhögar att klättra i.

Tjoho, jag leker att jag är Torsten! Men var är alla brudarna?


Har inte så mycket att skriva om annars. I går luktade det himmelskt när lillmatte bakade chokladmuffins, men jag fick inte smaka en enda. De skulle säljas på mattes jobb så att lillmatte kan resa på skolresa. Mellanmatte säljer tulpaner, så att hon också ska kunna resa på skolresa. Vill ni ha så bara säg till. Fast det gäller förstår bara dem som bor nära oss.

Tulpanerna får hon gärna ha i fred, men de där muffinsens hade jag velat smaka på...

Huga, vilket snöoväder. Ska vi dra tillbaka till Kanarieöarna, tycker du?

Av Lydia - 8 mars 2009 11:17

Senaste dagarna har de röda baskrarna invaderat fågelträdet. Det är gråsiskorna som hälsar på för första gången i vinter. Undrar om de är på väg hem efter solsemester eller om de inte kom längre än huvudstaden i höstas?


I går var vi på sökträning. Det var helkul som vanligt, fast jag lyckades med konststycket att för första gången fastna med tassen i sökrullen. Matte har lovat att spänna upp den lite till nästa gång.

Här är  bilder på några av mina sökkompisar:

Ivan har en väldigt lång tunga.

Victor behöver ingen rulle för han är skallmarkör. Det innebär att han skäller när han hittat figuranten.

Koff flyger fram i rasande fart. Han har en annan typ av rulle än jag, en så kallad svenskrulle. Den är bara fäst i ena änden och därför kan man inte fastna med tassen i den, medan min norskrulle är fäst i båda ändar.


Eddie, Frodo och Kingston blev inte förevigade den här gången för matte var ju tvungen att figga också.


Det ligger fortfarande en hel del snö i skogen, men hemma är den nästan borta. Fast i kväll ska det komma mer snö har SMHI sagt. Känns ganska onödigt, tycker jag.



Av Lydia - 6 mars 2009 10:31

Så är det fredag igen. I dag är det lugnt, så matte och jag har tid att blogga lite. Har blivit dåligt med det tidigare i veckan.

Om klippningen kan jag berätta att den delvis skjutits på framtiden. Matte grovklippte lite i går och tanken var att hon skulle tagit fram klippmaskinen i dag. Men så ångrade hon sig och tänkte att pälsen på kroppen kunde få sitta kvar lite till. Så nu har hon klippt ben, huvud och svans, och putsat lite grann på kroppen. Det gör att benen inte ser riktigt lika pinniga ut längre, men särskilt snyggt är det ju inte. Men allt klär en skönhet, även en övergångsfrisyr.

Annars har jag fått stå lite år sidan. Det är nästan så jag blir lite svartsjuk på mattes andra intresse - kameran. I onsdags började hon sin fotokurs och sedan dess har hon plåtat och plåtat. Här är en av uppgifterna de fick göra på kursen:

Det är kursledaren som svänger sin mobiltelefon i ett mörkt rum och eleverna får fota med bulb-läge.

Ja, jag har ju lite utdelning av kursen också. En av hemuppgifterna till nästa lektion var att ta en bild där en rörelse har frysts. Så då tog matte med mig, kameran och bollen till fotbollsplanen och så blev det springa av!



Totti gånger två!


Undrar om de ska få någon hemuppgift som heter "hund som slukar en gräddtårta"?


Ja, lite lydnadsträning har det blivit också. I går kväll var vi på Loviseberg och tränade. När vi var klara gick alla mattar och hussar in i klubbhuset och åt tårta. Det var Jingel som bjöd för att hon klarat LP1. Fast inte ens hon fick smaka tårtan. Om det inte blev någon bit över?


Någon LP1 lär jag väl aldrig få. Men jag har fått ett annat pris! Det är Ressu som givit mig denna utmärkelse:


Tack snälla! 

Egentligen ska man skicka vidare till sju andra bloggar som man vill belöna, och meddela dessa genom en kommentar i deras blogg. Men jag är lite snål och nöjer mig med att lämna den till två, Blondin-Stella och Prins Torsten, för att de har så trevliga bloggar med mängder med roliga bilder.

I paketet ingår också att man ska länka till den man fått utmärkelsen av.


I dag är det lite grått och blött ute. Inte särskilt roligt väder, men det kommer bättre tider. Här en bild från vår rabatt den 5 mars förra året. Håll ut!



Av Lydia - 4 mars 2009 15:50

Jaha, här försvinner snön i rask takt, fast inte tillräckligt raskt. I helgen skulle matte och jag ha gått på spårkurs, men den har blivit inställd på grund av snö i skogen. Vilken besvikelse. Visserligen innebär det att jag förhoppninsvis kan åka på sökträning på lördag, men jag hade ju kalkylerat med att tre dagars spårträning skulle generera mer korv än en dags sök.

Vi får väl hitta på något annat, träna lydnad till exempel. Det är ju matte lite lat med.

När det gäller klippningen har vi fortfarande inte kommit längre än benen. Vi får se när matte har tid att fortsätta. I kväll ska hon i alla fall på första lektionen i sin fotokurs. Vi får se om resultatet av kursen visar sig i form av bättre bloggbilder.


Slask blask. Det är blött och halt ute.


Sån tur att matte och jag har en bra konstgräsplan i närheten. Där är det torrt och bra underlag för träning. Men gräset smakar inget vidare. jag har prövat.

Av Lydia - 2 mars 2009 20:54

Matte har bestämt sig för att det är vår. Eller rättare sagt, hon försöker framtvinga våren genom att ta på mig sommarkostym. I dag tog hon fram saxen och satte igång.

Eftersom det tar tid att klippa så brukar hon dela upp det på flera gånger. I dag hann hon bara med benen. Därför ser jag lite konstig ut. Som en tunna med tändstickor till ben, sa nån. Husse erbjöd sig att färga benen svarta så att jag kunde passera som gutefår.

Jag tiger och lider. Vi får se när matte har tid att fortsätta. Det är mycket den här veckan. På onsdag är det fotokurs, på torsdag hundträning och i helgen spårkurs. Alltid nån att se fram emot. Om man inte blir utskrattad.

Så här såg jag ut innan matte började skalpera benen


Någon hade slängt en macka som frusit fast i isen!


Men så kom loss nån gång då!


Hoppas mattes tilltag kan skynda på våren.

Ha de bra

hälsar Spindelben

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards