Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 14 mars 2009

Så var det lördag igen...

Av Lydia - 14 mars 2009 22:33

Väldigt vad veckorna går fort. Jag hinner ju inte med att blogga. Eller rättare sagt, min tvåbenta assistent hinner inte hjälpa mig med det.

Ska försöka ta skadan igen nu när Melodifestivalen är avgjord och vi har en stund över. Och var det nu rätt låt som vann?

Här har helgen annars gått i matens tecken, och det tycker jag är trevligt.

I fredags hade vi tacotårta, som mattes syster har skickat recept på. Vi delar gärna med oss:

Stek köttfärs eller blandfärs (0,5-1 kg). Lägg över i gryta. Lägg i två burkar crème fraiche, två påsar taco kryddmix och en dl thai sweet chilisås. Koka som köttfärssås.

Varva sex stora tortillabröd med köttfärssåsen i en pajform (som en pannkakstårta), börja och avsluta med köttfärs. Garnera med körsbärstomater, lägg på riven ost och och baka i ugnen 10 minuter i 200 grader.

Ät med diverse tacotillbehör.


Fredagen avlöpte väl, trots att det var den 13:e. Och i dag lördag började dagen tidigt med sökträning. (Fast först hade matte skjutsat lillmatte till bussen för hon skulle till Vadstena och sjunga med sin kör.)

Söket gick inget vidare, tyckte matte. Hon tyckte jag var lite lat och oengagerad. Jag ville hellre vara på stigen och få godis av gänget, än att jaga runt i skogen och leta efter figgar. Så var det tung och jobbig blötsnö att springa i också. Matte hade tänkt att vi skulle tävla i apellen i vår, men nu har hon tänkt om, säger hon. Inte gör det mig nåt. Det där med tävling är lite överreklamerat, anser jag. Inte får man nåt godis under tävling.

Lite korv hann jag dock tjäna ihop under dagens träning. Och sedan fick vi hundar ligga i bilarna medan människorna gick in och fikade som vanligt. I dag var det riktig fest, hörde jag. De firade visst både det ena och det andra.

Cicci bjöd på smörgåstårta.

Och Martin och Camilla hade med en födelsedagstårta åt Frodo:

Fast inte fick jag smaka. Och inte Frodo heller, för den delen. Han låg nämligen i bilen bakom vår, så honom hade jag koll på.


Men jag är inte långsint. När vi kom hem fick jag smaka av husses kaffe latte.


Mmmm....gott!


Och nu ikväll till Melodifestivalen fick jag lite lördagsgodis - ett vegetariskt märgben (??).


I eftermiddags var det lagottoklubbens årsmöte. Matte hade gärna velat gå, men hon ville inte smita från sökträningen. Hon hoppas på rapporter från någon som var där. Någon som skriver en utförlig rapport i sin blogg?


Till slut önskar jag alla en trevlig söndag med denna bukett, som mellanmatte sålt till husse och matte för att samla in pengar till skolresan.


 
ANNONS
 
Stella

Stella

15 mars 2009 10:59

Matte tacka för receptet på pajen, den ser smaskens ut :)
Vegetariskt märgben, hmmm, låter konstigt :))

Ha det gott snyggTotti!

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Torsten

Torsten

15 mars 2009 18:17

Mmmm, mycke' matnyttigt här! Hälsa din matte att hon måste tänka på formen lite...hon kan gärna dela med sej till dej tycker jag!
De har så lätt för att vara riktigt snåla....
Ha det, så länge!

http://www.prinstorsten.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Bettan

15 mars 2009 19:55

Kanske "snor" receptet och gör om det till en vegetarisk rätt som vi kan använda i restaurangen, tack för det :-) Duktiga ni är annars tycker jag, klart ni ska ut i appellen nu, eller hur? ;-)

 
Ingen bild

Cissi

15 mars 2009 21:40

Oj vad gott det ser ut alltihop :)
Instämmer om att kaffe latte ÄR gott!!

 
Tessan och pälsbollarna

Tessan och pälsbollarna

15 mars 2009 23:04

Mums det lät gott! Jag älskar ju allt med Taco smak...brukar göra taco paj, men detta var ngt nytt det ska vi testa till helgen! Jösses Fotokurs så avis jag blir, var hur när? Här finns inget sådant, men jag har hittat en på nätet med en riktig fotograf som man får "läxor" av. Däremot har jag ju inten bra kamera:(
Men att söket inte går bra just nu! Kanske dax att backa bandet lite, jag menar även Elithundarna kör ju med målbildsträning då och då för motivation...och även "popupper"...Det kommer säkert tillbaka, vi har ju inte börjat med den fasta rullen ännu! Men snart så...

Må gott allihopa!
Jag brukar fortfarande berätta för vänner om eran generositet i somras:)
Kramis

http://www.lagottokrullisarna.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - Söndag 21 okt 15:58

Ojdå, nu har jag slarvat med bloggen igen. Länge sen sist, så här kommer en liten uppdatering: Den varma sommaren har övergått i en ganska varm höst och just nu sprakar naturen av höstfärger.   Eftersom det är perfekt promenadväder har det bli...

Av Lydia - Tisdag 31 juli 20:30

Hurra, hurra, hurra för mig i dag. Jag fyller nämligen åtta år i dag. I hundvärlden betyder det att man är veteran. Åtminstone hamnar man i veteranklass på utställning. Fast jag har inte tänkt ställa ut mig någon mer gång.     Självklart har jag...

Av Lydia - Söndag 22 juli 21:45

Aldrig trodde jag väl att hela landet skulle sucka så samfällt över bristen på regn under sommaren. Men nu längtar vi allihop eller regn och svalka. Det är hett, hett och torrt, torrt.   Så här ser vår gräsmattan ut.   Och många björkar har...

Av Lydia - Lördag 30 juni 22:30

Hej och hå, nu är jag hemma igen efter en kortare semestertripp! Det har varit varmt och somrigt i en evighet, eller i alla fall sedan början av maj (med undantag för just midsommarhelgen) så nu tyckte jag det var dags.      Resan inleddes i Ka...

Av Lydia - Onsdag 23 maj 16:53

Den här majmånaden kommer att gå som historien som en av de soligaste och varmaste, det är jag övertygad om. Vecka efter vecka har solen strålat på oss. Resultatet är bland annat att sommaren redan är här och blomningen har tryckts ihop så att hägg o...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Doggblogg - om ett hundliv med Blogkeen
Följ Doggblogg - om ett hundliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se