Doggblogg - om ett hundliv

Alla inlägg under februari 2009

Av Lydia - 6 februari 2009 21:20

I dag har det varit ett riktigt obehagligt väder, med snöslask upp över sporrarna. Men vi har varit ute och promenerat ändå. Fast matte gillade inte fyndet jag gjorde när hon släppte mig lös vid ett ställe vi brukar passera på lunchpromenaden. Under ett sten hittade jag en massa vitt pulver som smakade smaskens. Eller i alla fall gick att äta. Matte tittade och luktade på det och konstaterade att det var nog mjöl. Hon hoppades i alla fall att det inte var något värre.

Och där jag brukar få springa lös på morgonpromenaden hade något lagt ut en massa bröd. Så nu blir det koppel på för jämnan.


I tidningen härom dagen var det en matte som skrev en insändare och ville att alla skulle ha koppel på sina hundar där det var koppeltvång. Hennes hund var rädd för andra hundar och hon tränade den att bli trygg på promenaderna, men en dag hade två lösa hundar kommit fram och nosat, så nu var månader av träning åt skogen, skrev hon.

Jag förstår den där hunden. Jag gillar inte när främmande hundar kommer fram och luktar på mig. Om de inte är små, och tjejer förstås. Fast jag gillar ju att springa lös också. Ja, lite ömsesidig respekt och förståelse skadar aldrig. Fast en del tycker ju att deras hundar har rätt att hälsa på alla andra. En gång beklagade sig matte för en annan matte att så många hundägare på kort tid hade låtit sina stora hanhundar springa fram till mig. Fast den andra matten förstod inte alls problemet. När hon kom med sin hund skyndade sig alla att koppla sina hundar. Kan väl tillägga att hon har en kamphund av det biffigare slaget.

Nä, man ser väl för snäll ut. Och det har hänt att folk släpper folk fram sina hundar till mig och när de är två decimeter så frågar de: "Är det en valp?" Ser jag verkligen så barnslig ut?

Men det har ju hänt att jag också smitit från min matte för att hälsa på en annan hund. Men det var när jag var ung och ouppfostrad. Nu är jag bara ouppfostrad. Men nu för tiden är jag mer intresserad av mat än av andra hundar. Och mat finns det gott om i naturen. Ni skulle bara veta vilka härligheter snälla människor lägger ut: Bullpapper, korvbröd, använda pappersnäsdukar, äppelskrott, tuggummi...


Nå, och så dagens boktips tll alla hundar. Matte läser just nu en väldigt trevlig bok som heter "Marley och jag" och handlar om en labrador. Se till att era ägare också skaffar den. Visserligen betyder det att de försjunker i den, så att promenaden kan bli försenad, men den kan förändra er relation. Marley är en förskräckligt jobbig hund, och när era hussar och mattar läser den så kommer de att jämföra er med Marley och glädja sig åt vilken snäll och lätthanterlig hund de har. Och en glad och nöjd ägare vill vi ju alla ha.


Av Lydia - 5 februari 2009 22:10

Håhå jaja, här är det fullt upp. Knappt hinner vi med att blogga och inte har det blivit några bilder tagna i dag. Matte har städat och städat hela dagen, trots att det fallit fin nysnö.

Nu ikväll har vi i alla fall varit på lydnadsträning på Loviseberg. Gick riktigt hyggligt, om jag får säga det själv. Matte funderade lite vad hon ska göra för att jag inte ska gå igång och skälla när det är tävling. Det gör jag nämligen när hon berömmer efter avslutat moment, utan att ge godis efteråt. Jag måste ju påminna, när hon har glömt. För det måste ju vara det hon gjort. Inte kan hon medvetet strunta i att ge mig en godbit när jag har gjort det hon har bett om?

Matte funderade i alla fall på att låta bli att berömma efter momenten, eller i alla fall tona ner berömmet ordentligt. Låter som en dum idé tycker jag.

På vägen hem, bara några hundra meter från klubbstugan, sprang det en gris över vägen, framför bilen. Jag är inte ett dugg förvånad. Jag kände nog på lukten att de gömde sig där i skogsbrynet nånstans, de där lymlarna som bökat upp apellplanen.


Av Lydia - 3 februari 2009 20:15

I dag har matte och jag tagit en skön promenad i solskenet. Matte tog med lite grejer och skulle göra uppletande med mig. Först ville hon att jag skulle hämta en gummiring. Jag letade upp den, och skrapade på den med tassen för att visa att jag hittat den. Jag förstod nog att matte tyckte att jag skulle ta den i munnen och bära den till henne, men aldrig att jag skulle bita i en så äcklig grej.


 Sedan la matte ut en mjuk Nalle Puh i uppletanderutan i stället. Det var annat det, full fart in med Nalle Puh i munnen så fort jag hittat honom.


Om jag ska göra uppletande på någon tävling så får väl matte säga till att jag bara vill bära mjuka saker, inga hårda saker i gummi eller plast. Fast uppletande har man ju först i högre klass, och dit lär vi väl inte komma.


Sedan fick jag och Nalle Puh träna lite halkkörning på skridskobanan. Jättekul!




Kast med liten nalle är en skojig sport.


Och ja, Ressu du har rätt, borta bra men hemma bäst. Det finns ju så mycket kul att göra här hemma, och alla trevliga kompisar, och alla söta tikar att sniffa på...

Jag rycktes med lite bara, när jag läste om trick-kursen i Skåne. Men jag har ju Lagotto Cupen att se fram emot här på hemmaplan. Och så har matte i dag ringt och anmält mig till en spårkurs.



Apropå trick. Jag kan ju redan några trick, vacker tass, snurra (fast bara medsols), vinka och rulla runt. Matte försöker lära mig att vara blyg, men det går lite knackigt. Hon sätter en liten tejpbit på på nosen, eller blåser på mig, och när jag skrapar med tassen över nosen så klickar hon för att markera att jag gjort rätt. Så småningom ska jag nog lära mig att vara blyg.

Klicka på länken så får du se ett par av mina konster: att vinka och rulla runt.


                www.123minsida.se/tottilagotti/13724890


Vi hörs!



På Mälaren var det ingen vidare skridsko-is.

Av Lydia - 1 februari 2009 22:00

Jag vill utvandra - till Skåne. De verkar ha så kul där. Skåne-Totti berättar på sin blogg om en rolig trick-kurs som Lagottoklubben ordnat där.  Kolla bilder på länken.

http://lagottoskane.blogspot.com/


Jag vill också gå trick-kurs. Och så verkar de ha mer snö där än vi har i Stockholm. Och så kan de ha trevliga söndagspromenader på Ribban, med bad.

Jag har börjat lägga in lite länkar till mina favvo-bloggar och hemsidor här nere till höger. Det kommer flera så småningom.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards