Doggblogg - om ett hundliv

Alla inlägg under februari 2009

Av Lydia - 14 februari 2009 20:57

I dag hade husse med en strut chokladtryfflar till mig. Så passande för en tryffelhund på alla hjärtans dag.



Den doftade himmelskt. Klart att jag var ivrig att få smaka: 



Mmmm...


(Fast ni som är ängsliga för att kvällen skulle sluta på Bagarmossens djursjukhus kan vara lugna. Matte la beslag på tryfflarna, som egentligen var ämnade för henne, och stoppade hundkex i struten.)

Av Lydia - 14 februari 2009 17:11


I dag började dagen bra, matte steg upp före husse, vilket betyder att det är sökträning på gång. Men sen, efter morgonpromenaden, åkte vi inte i väg på sök, utan matte började göra en massa andra saker, baka och stöka.

Jag blev både besviken och konfunderad, men sen, framåt lunchtid, så packade hon i alla fall in mig och alla sökgrejerna i bilen och så åkte vi iväg.

Det visade sig att det var så kallt på morgonen, minus tio grader, så tvåbeningarna hade bestämt sig för att skjuta på söket till klockan tolv.

Det var lite kallt då också, minus fem när vi började och minus tre när vi var klara, men det är perfekt väder för att springa i skogen. Jag hade en riktigt bra sökdag, igen, sade matte efteråt. Det värsta var att hon hade glömt att ta med kakan hon bakat. Men kanske lika bra det, för människorna frös så det blev inte så mycket fikastund efteråt i alla fall.

I stället tog vi fika med kaka när vi kom hem. Smaskens.


I fågelträdet hade vi fint besök i dag.



Bråttom i väg till nästa matställe. Eller är grannens katt i antågande?

Av Lydia - 13 februari 2009 21:14

Nä, det blev ingen otursdag, bara en alldeles vanlig fredag. Vi promenerade lite och hade fredagsmys med tacos (fast innehållet i min skål var förvillande likt mitt vanliga torrfoder). Nå, till På spåret fick jag en liten tuggpinne. Med betoning på liten, för matte vill inte att jag ska få ont i magen till morgondagens sökträning. Om det nu bara inte blir för kallt...


Vad gör du därnere? Har du hittat något ätbart? Nähä, det ska bara fotograferas, som vanligt.



När vi kom hem var jag tvungen att inspektera pinnsamlingen, så att inte någon grannhund varit och nallat någon pinne.



Jag lägger in en bild från köksbordet också, bara för att matte blir så glad av tulpaner.

Trevlig helg!

Av Lydia - 12 februari 2009 22:05

I morgon är det fredag den 13:e. Det låter olycksbådande, men jag tror att det bara händer trevliga saker. Kanske hittar jag en halväten macka på morgonpromenaden. Eller träffar någon trevlig löptik?

I kväll har jag och matte varit på lydnadsträning i Loviseberg. Inga grisar dök upp i dag. Vi fick träna i korta pass för matte frös så om händerna, och man kan inte ha vantar när man ska mata sin kära vän med godis och klicka på klickern. Hon har köpt såna där torgvantar, men de räckte inte långt mot den kalla vinden.

I dag hade matte med metallapporten ut för första gången. Förut har vi bara haft den inomhus. Jag gjorde två kompletta apporteringar av den, och matte blev jätteglad. Vad de är lättroade, tvåbeningarna.

Jag fick träna budföring också, och det är bland det roligaste jag vet. Att få springa så fort man kan mellan två människor som bjuder på godis. Kan det bli bättre? Det skulle vara sökträningen i så fall.

Efteråt var det andra hundar som skulle träna budföring och matte tänkte att hon och jag skulle träna lite framförgående vid sidan av, men det gick inte alls. Jag kunde inte koncentrera mig, för jag kunde bara titta på de där andra hundarna som roade sig med budföringen.

Så sen åkte vi hem.


Av Lydia - 9 februari 2009 22:00

Läste i tidningen Metro att poeten Marcus Birro fått en son och att han vill döpa honom till Totti. Fast barnet mor var visst av en annan mening. Men ge dig inte, Marcus. Blir vi tillräckligt många Totti kanske vi får en egen namnsdag i almanackan! Som kan firas med något gott.

Jag skrev ju för ett par dagar sedan om boken "Marley och jag" som matte nu har läst ut. Hon tyckte jättemycket om den, för den var både rolig och sorglig på samma gång. Snart kommer filmen på bio och Skåne-Totti har lagt in trailern på sin blogg (se länk här till höger). Men frågan är om det sorgliga kommer fram i filmen, eller om det bara är en komedi om en tokstolle till hund. Egentligen är det ju synd om Marley som blir så fruktansvärt rädd för åskan när han är ensam att han nästan river huset. Jag vet hur det är, för jag är också rädd för åskan. Fast jag försöker inte riva huset, utan går och lägger mig i badkaret när det blixtrar och dundrar.

Av Lydia - 9 februari 2009 16:00


I dag var matte och jag på promenad i Sätraskogen. Det var med livet som insats. I terrängen var snön så gott som borta, men på gångvägar och stigar låg ett tjockt, glashalt istäcke. Det var svårt nog att hålla balansen med fyra tassar och än värre med två. Men matte klarade sig utan att halka omkull. Jag fick sladd några gånger, men höll mig upprätt.

Det bästa var att vi fick ha skogen för oss själva. Inga andra hade vågat sig ut.



Lite snö fanns det kvar i skrevorna, så jag kunde släcka törsten.



Men vad har hänt med isen?



Här kan man varken bada eller åka kana.



Bättre att ta sig upp på stranden och leka med pinnar i stället.



Camouflagefärgad hund. Ser ni lagotton?

Av Lydia - 8 februari 2009 12:01

Det blev tjurmuskel i går kväll. Mmmmmm... Och inte nog med det. När matte skulle gå och lägga sig letade hon i jackfickorna efter mobiltelefonen och hittade två av Ivans snusdosor som hon glömt lämna tillbaka. Hon tömde innehållet i min matskål. Mmmm...inga korvbitar där inte, utan fint kött. Ivans husse är ju jägare. Rådjur kanske?

I dag blir det nog en vilodag. Matte och husse ska på 50-års uppvaktning och sedan vidare på middag. Så jag och småmattorna får klara oss själva. Bara de inte glömmer att ge mig mat.

Av Lydia - 7 februari 2009 19:57

I dag ligger jag bra till. I dag på sökträningen gjorde jag mitt bästa sökpass hittills, säger matte. Sex klockrena pop-up-figge-skick i full fart, med fina markeringar och bra avlämning av rullen.

Vi var vid Ådran, en öppen ruta som lämpar sig bra för poppisar, även om den är väldigt brant på ena sidan. Särskilt kämpigt när jag fick dra med mig matte upp på påvisen.

Så nu väntar jag bara på min belöning. Husse, matte och jag ska ha myskväll med italiensk film: "En speciell dag". De ska äta chokladtårta. Undrar vad jag får? Matte har i alla fall lovat något extra. Kanske en tjurmuskel?

Mellanmatte och hennes kompis ska titta på melodifestivalen och lillmatte är på tjejmiddag. Något trevligt för var och en.

Kameran var inte med i dag, så jag lägger in en bild från förra vintern.

Trevlig helg.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards