Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 22 februari 2009

Ännu ett andrapris

Av Lydia - 22 februari 2009 16:32

Nu har snön kommit till oss också. Det började i går kväll, och snöade hela natten och hela dagen och det snöar fortfarande.

Kul med snö, men matte blev inte så glad. Dels så behövs det skottas undan, och dels skulle småmattorna åka varsin buss norrut i snövädret. Dessutom var matte tvungen att ta fram bilen tidigt i morse, och köra till Södertälje där vi skulle infinna oss i svinottan (kvart i åtta, vilket betydde uppstigning halv sex). Det var nämligen tävlingsdax igen. I ett ridhus, som tur var. Det gick halvbra, eller halvdåligt hur man nu ser det. 155 poäng igen i lydnadsklass1. Platsliggningen gick jättebra, jag till och med la ner huvet i sanden, för jag var lite trött.

Men sen hade jag inte lust att gå fot i dag. Hade annat att tänka på, så det blev bara 5,5 poäng på linförigheten. Jag la mig snabbt på läggande under gång (utan dubbelkommando) men så ville jag inte sätta mig upp igen, så matte fick säga till två gånger, och då blev det avdrag för dubbelkommando i alla fall, åtta poöng. Inkallningen blev en nia, avdrag för tempot. (Och jag som brukar springa utav bara sjutton). På ställandet blev det bara sju poäng (steg och tjuter står det i protokollet). Sedan tuggade jag lite på apportbocken (åtta poäng) och skällde under hoppet (sju poäng). För då hade jag tröttat för länge sen.

Maddes husse Weine var domare. Han tyckte att matte skulle tala allvar med mig om ledarskapet, och tala om vem som bestämmer. Men det vet vi redan, matte och jag. Eller hur?

Kul i alla fall var att träningskompisen Nicke från Loviseberg och hans matte Carro tog sitt LP1 i dag, tredje tävlingen på lika många veckor i samma ridhus. Grattis!


När vi kom hem tog vi en promenad i den nyfallna snön.

Hur kan man vara så smutsig om tassarna i den rena nysnön? Svaret är ridhussand på blöt päls. Det blev duschen och galltvålen när vi kom hem.


Tjoho, snö och en kul pinne. Vad mer kan en hund begära?

Det skulle vara den där moroten som någon satt som snögubbenäsa. Vilket slöseri. Säg att jag får ta den matte, snäälla!



På eftermiddagen gjorde husse caffe latte till sig och matte. Jag fick njuta av en salamituggis som jag vann på tävlingen.


Fast jag skulle gääärna vilja smaka lite semla också. Bara lite...


Småmattorna har kommit fram ordentligt till sina slutdestinationer, och nu blir det tyst och stilla i huset några dagar när de är iväg och åker skidor.

Då får jag tid att att svara på utmaningen jag fått av Ressu. Men det får vänta till i morgon. Nu är jag alldeles för trött.

 
 
Bettan

Bettan

22 februari 2009 18:25

Jamen, vad härligt att platsliggingen gick vägen. Bra jobbat. Du ska se att snart kommer ni över de smått magiska 160 poängen.

http://www.monster-bailey.se

 
Stella

Stella

22 februari 2009 19:54

Jag tycker att du var jätteduktig!! Hade aldrig fixat en sån tävling!
Semlan såg så ut att vara himla go´

http://www.blondinstella.bloggagratis.se

 
Ressu

Ressu

23 februari 2009 07:51

Hej Totti - bra kämpat! Eller var det så som det står i bloggen att du egentligen inte hade lust att kämpa den här dagen? I så fall kan det ju bli så att nästa gång, då jäklar, visar du alla att du faktiskt kan allt men bara "lattjat runt" lite hittills. Gör det ska du få se hur extra glada alla blir! Och då får du kanske också en hel semla!! Och du, den där Weine, han är en klippa och har så ofta rätt i det han säger. Det behöver ju inte betyda att ditt liv som hund blir besvärligare eller tråkigare - tvärtom! Lycka till och ha det så gott! // Ressu

http://www.ressu.se

 
Yvonne och Galotterna

Yvonne och Galotterna

23 februari 2009 09:46

Vi är glada för din fina platsliggning. De övriga momenten finns ju där, för du fick ju betyg, eller hur. Finesserna kommer, var så säker.

http://www.tottigalotti.se

 
Ingen bild

Helena o Tosca

26 februari 2009 21:59

Oj, vi har totalt missat detta inlägg.
Grattis till ett andrapris. Nu tar ni förstapriset närsomhelst!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards