Doggblogg - om ett hundliv

Alla inlägg under januari 2009

Av Lydia - 18 januari 2009 01:24

Det blev ingen sökträning i dag. Jag hade sett hur matte laddat snusdosorna med korv och plockat fram alla grejerna. Men så fick matte telefonsamtal om att träningen var inställd på grund av kyla.

Vilken besvikelse. Men jag vet ju att det är för hundarnas skull som tvåbeningarna inte vill träna sök när det är för kallt. De vill inte att vi ska ligga i bilarna och frysa, för sök innebär mycket väntetid.

Så det blev till att gå och lägga sig och sova i stället. Men kyla kan vara vackert också. Här är några bilder som matte tog på vår vinterpromenad i förra veckan.Vackra istappar

Av Lydia - 17 januari 2009 03:43

Det har inte hänt så mycket i dag heller. På morgonpromenaden träffade jag en otrevligt katt. Han ville inte flytta på sig när jag kom närmare, utan bara lyfte lite hotfullt på tassen. Jag tvingades retirera. tur att ingen såg mig, utom matte.

På kvällen gjorde husse en god efterrätt. Jag bjuder på receptet, hämtat från Icas hemsida. Den var lika god som den så ut, sa matte. Jag fick bara

smaka på glassen, som är bland det bästa jag vet.

I morgon blir det sök, om det inte är för kallt. Jag håller tassarna för att det blir mildare.


Stekta bananer med råsocker och glass


4 bananer
4 msk råsocker
2 msk margarin eller smör
1 dl pressad apelsinsaft
2 msk riven ingefära

Stekta bananer med råsocker och glass

Gör så här
1. Skala bananerna och dela dem på längden. Strö råsocker runt om bananerna.
2. Stek bananerna i matfett tills de är lite mjuka. Tillsätt apelsinsaften och ingefäran. Låt det sjuda några minuter.
3. Servera bananerna med glass.

Av Lydia - 16 januari 2009 05:37

Har inte hänt så mycket i dag heller. Matte och jag skulle ha åkt till Loviseberg och tränat lydnad på kvällen, men hon tyckte att det var för kallt, minus sex grader.

Det står mycket i tidningarna om att Barack Obama flyttar in i Vita huset i nästa vecka. Han har lovat sina döttrar en hund. Kanske en labrador, eller en portugisisk vattenhund, sade han på en presskonferens nyligen. Tidningarna spekulerar i att det kan bli en korsning mellan pudel och labrador, en "labradoodle". Men varför gå över ån efter vatten, när det finns ett självklart val: En lagotto till Vita huset!

Av Lydia - 15 januari 2009 03:21

I dag har det inte hänt något särskilt. Husse har jobbat, småmattorna har varit i skolan och matte har sovit hela dagen, eftersom hon jobbade i natt.



Jag får göra ett debattinlägg i stället. Hörde att TV-programmet Uppdrag granskning har undersökt importen av hittehundar från Sydeuropa. Inte nog med att oseriösa människor tjänar stora pengar på denna hundhandel - hundarna riskerar att föra med sig smitta till oss svenska hundar också. Som vi sedan hotar att sprida till vilda djur när vi får gå på promenad i naturen.



Visst förstår jag att människor faller för de söta hundarna som läggs ut på internet, och att de vill rädda dem från avlivning. Men tänk på att det finns en massa hundar här i Sverige som behöver ett nytt hem. Och ibland undrar jag om alla "spanska hittehundar" verkligen är upphittade. En del är ju bara valpar när de kommer hit. Har de kanske fötts upp i syfte att säljas vidare till godtrogna nordbor?



Det finns säkert seriösa människor som brinner för att ge herrelösa hundar ett nytt hem, men hur ska man veta vilka som är seriösa och vilka som bara vill tjäna pengar och förfalskar veterinärintyg om att hunden är frisk?



Hoppas att jag inte gör någon importerad hittehund ledsen nu. Jag har träffat flera stycken som är jättetrevliga.


Av Lydia - 14 januari 2009 03:37

jag har ju skrivit dagbok en längre tid, men några läsare har efterlyst möjligheter att kunna kommentera det jag skriver. Och matte skulle gärna vilja kunna lägga in lite fler dagboksbilder. Jag ska därför pröva att blogga i stället.

Men det tar kanske lite tid innan jag kommit på hur man gör. Jag är ju bara en hund...

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards